Najdi forum

Splash Forum Politični čvek A se meni blede ??

A se meni blede ??

Tole sem zasledila danes zjutraj.. 40 let stara bajta v Ljubljani stane več kot pol miliona Evrov??

Pa je možno , da se najde kakšen bedak in to kupi ? Se opravičujem izrazu, ampak res sem bila šokirana..

Lep dan vsem skupaj

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Na kratko : ja, je možno.

Gre se itak za lokacijo (komur le-ta toliko pomeni), saj lahko obstoječi objekt mirne duše porušiš, zgradiš nekaj večjega, bolj fancy, s 5 stanovanji in vsakega nato prodaš za 60 milijonov.

60 milijonov bivših sitkov, seveda. Ali pa 250 tisoč evrov, če vam je ljubše.

speedy, jaz sem tudi mislila, da se mi blede, ko sem po dolgem casu malo gledala oglase v enem od dnevnih casopisov in so bile garsonjere v Ljubljani (tam 28-32 kvadratov) vse okrog 100.000 EUR ali se vec. Se vedno ne razumem, kdo to lahko kupuje in od kod ljudem denar, sploh, ce pomislim, kaksna je povprecna slovenska placa. Nic mi ni jasno.

Meni pa je zelo jasno. Očitno slovenci nis(m)o tako revni, kot prikazujejo raznorazni Svetilniki in Semoliči.

Hja..ne vem, koliko smo revni in koliko nismo. Ko sem jaz pred leti prodajala nepremičnino, sem jo najprej dala v prodajo agenciji. Nabili so tako ceno, da je tudi pod razno ne bi mogla prodat. Sem pa rabila denar, saj sem bila že sredi nakupa druge. Potem sem stvar vzela sama v roke in jo še vedno dokaj solidno prodala, glede na lokacijo. Agencije narekujejo cene nepremičninam, vse zato, da čimveč potegnejo, ker so plačani od procentov.

Tukaj dam primer, ko je blizu mene naprodaj nova hiša, na krasni lokaciji…do Ljubljane je pa 35 minut vožnje…in fjst težko jo bodo prodali.
In zanimiva je razlika v ceni…res ne dojamem..

6 km iz Trebnjega. To bi ti moralo vse povedat.
Verjamem, da jo bojo za ta denar težko prodal. Oziroma, je ne bojo. Vsaj še nekaj časa ne.

če imajo čas čakati naj čakajo.Še malo in Ljubljana bo segala do
Trebnjega.Se sploh ne šalim.
hehe kar nekaj ljudi poznam,ki se na delo vozijo iz Trebnjega.Sploh
ni tako daleč in,ko se vrnejo domov,živijo na svežem zraku namesto
med razbeljenimi zidovi mestnih, podrtih,zapuščenih hiš,kjer se
več ali manj zadržujejo ,mladoletni, narkomani.
Primer:Vilharjeva cesta v Ljubljani.

hehe napisal:

> 6 km iz Trebnjega. To bi ti moralo vse povedat.
> Verjamem, da jo bojo za ta denar težko prodal. Oziroma, je ne
> bojo. Vsaj še nekaj časa ne.

Da, 1kv.meter zemlje je vsaj 1000€, pa še več bo in naraščalo bo še dolgo let. Tako, da tole se mi niti ne zdi drago… beri: zagrabi dokler je še cajt 😉

Nismo pa s tem nobena izjema! Moj kolega se je preselil na florido pred 30 leti, kupil hišo, nekaj zemlje in baje celo potok, ki je tekel mimo za ušivih 15000$. Sedaj je njegova vrednost 2,5 mio $… tako, da računaj na podobno situacijo pri nas!

Ja, hrošček, se strinjam s teboj. Nikoli ne bi kraja, kjer živim, zamenjala z Ljubljano. Nekaj korakov naredim in sem iz hiše v gozdu..
In zato mi ni jasno, da ljudje plačujejo take vsote denarja za stanovanja v Ljubljani, kjer sploh ni važno, kakšno je stanovanje, koliko je staro, v katerem betonu se nahaja…važno je samo to, da je v Ljubljani. In plačat pol miliona eurov..ko lahko pri nas za ta denar kupiš že skoraj celo vas :))

Meni pa je npr. pomembno, da naredim par korakov in sem v Maxiju. Seveda so moji koraki neprimerno dražji od tvojih ampak, če bi bilo treba bi za svoje korake najel tudi kredit 🙂

BTW: od kje slovencem denar…? Kar nekaj imam kolegov, ki imajo NETO (!) plače nad 2mio. Potem si lahko misliš, da ima v 3 letih stanovanje pred Trnovsko cerkvijo…

In g. minister…se ti ne zdi drago ?! Pa jo lahko kupiš in potem še uštimaš po svoje ( v tej hiši je potrebno prenoviti vse, da bo taprava za današnji čas ) ? Žal..jaz je ne morem.in tudi če bi imela toliko denarja, nikdar ne bi šla v to varianto..Hvala bogu, da smo ljudje različni ..

Ja različni smo si in prav je tako..ti nekaj korakov do Maxija, jaz nekaj korakov do gozda, polnega jurčkov…ti imaš pogled na Maxi, jaz vsako jutro na srne..

Hja, tko razmišljaš ti, pa še kdo. Večina pa mal drugač in sili v Lj. Rezultat je pa viden na cenah nepremičnin.

Mene bolj kot cene v Lj. šokirajo cene na obali. To mi pa res ni jasno.

Ti tvoji kolegi ne kupujejo stanovanj, zlasti pa ne garsonjer.

Ko bodo ukinili prevoz bodo šle cene v LJ še gor.
Danes dva, ki se vozita 30km daleč, dobita skupaj cca 4.000€ letno več od Ljubljančanov. Pa dodaj še mesečne vozovnice za otroke, ki jih morata danes plačevati. (Dodatnih 1.000 -2.000€ stroškov)
Kar pomisli, koliko se jih bo želelo preseliti v Lj, ko prevoz na delo ne bo več plačan. 5.000-6.000€ ni malo.

Kupujejo jih tisti z nadpovprečnimi plačami in jih potem za drage denarce oddajajo tistim s podpovprečnimi plačami.

Tale tvoja logika ima eno veliko luknjo.

Namreč, kako lahko tisti s podpovprečnimi plačami plačujejo najemnino za tako draga stanovanja?

Težko, pa vendar nekje morajo živeti, sicer bi bili vsi na cesti med brezdomci, saj si zaradi nizkih dohodkov ne morejo privoščiti nakupa stanovanja, ker niti kakega omembne vrednega kredita ne dobijo. In tega se lastniki stanovanj še kako zavedajo. Namenine so od 300 evrov navzgor + stroški.

Pa še kako kupujejo, kje te ne zanima!

Ne , ne zdi se mi drago ampak predrago.

bedakov je v tej državi ogromno.

Čestitke za samokritiko.

in kdo naj bi to vedel če ne ravno ti?

Svetilnik01 napisal:

> bedakov je v tej državi ogromno.

Avtor: Kresnička
Datum: 16-04-07 02:56

Čestitke za samokritiko.

———————————————————————————————–

Avtor: hrošček
Datum: 16-04-07 16:11

in kdo naj bi to vedel če ne ravno ti?

Svetilnik01 napisal:

> bedakov je v tej državi ogromno.

———————————————————————————————–

Saj ne , da bi se z svetilnikom strinjal ampak , me pa vseeno zanima , glede na to , da je svetilnik samo pritrdil vsem , ki komentirajo predrage nepremičnine sta ga takoj popljuvala in potem se čudite zakaj tako nesramno piše.

New Report

Close