Naselje na Lavrici
Pozdravljeni!
Sicer se bomo šele drugo leto preselili na Lavrico, tako da od nas pač glasu ne bo. 🙂
Se pa vseeno še kako zanimamo za prihodnje življenje tam.
In zato me zanima:
1. Ali kaj veste, v katerem stadiju je postavitev novega naselja na Lavrici. Oz. kdaj se bo začelo. Točnega uradnega naslova tega naselja ne vem, mislim pa tisto novo, veliko z nizkimi bloki.
2. A bo in KDAJ bo na Lavrici nova osnovna šola ter vrtec?
Hvala lepa za odgovore in veliko sreče na volitvah!
Pozdravljeni!
Naj vam najprej zaželim dobrodošlico, kljub temu da se boste preselili šele drugo leto.
Glede novega stanovanjskega naselja – za to območje je sprejet zazidalni načrt, investitor in občina se morata dogovoriti glede finaciranja oz. izvedbe komunalne infrastrukture (verjamem, da bodo ti pogovori uspešni in se ne bo ponovila slaba izkušnja z investitorjem, ki je pred leti zgradil večje stanovanjsko naselje na Lavrici), investitor nameravano gradnjo že oglašuje, tako da lahko do izgradnje pride relativno kmalu – predvidevam, da v roku dveh let.
Glede Osnovne šole – ena od prioritet Občine Škofljica mora biti izgradnja nove OŠ in širitev vrtca na Lavrici. Ker zemljišče za novo šolo še ni pridobljeno je nerealno obljubljati začetek gradnje prej kot v dveh do treh letih. Približno enaki roki veljajo tudi za širitev vrtca.
Lep pozdrav
Boštjan
Gospa,
vam pa zelo priporočam, da poleg reklam za Lavrico tudi malo preverite, kam boste dali otroke v šolo in vrtec. Mene so privabili z bližino šole in vrtca potem pa sem pet let vozil otroka v Ljubljano, zdaj ko je v šoli pa mi grozijo, da bo imel dvoizmenski pouk, pa da ga bodo vozili ne vem kam.
Obljube nič ne veljajo, samo dejstva, ki so zapisana pri notarju! To velja tudi za parkirišča, urejeno okolico, kanalizacijo – vse te stvari je investitor obstoječega naselja na Lavrici – podjetje Reality – obljubljalo a ni uresničilo.
Pozdrav
Ivan
G. Ivan!
Da, čisto se strinjam z vami! Vem, da je stanje zelo žalostno na tem področju. Sicer se mi ne bomo selili v to novo naselje, a me ja zanimalo ravno iz tega razloga, ker so boljubljali, da bo hkrati s tem naseljem zrasla tudi šola in vrtec.
Vi, ki ste že sedaj domačin, povejte mi prosim, kaj bi veljalo storiti, na koga se obrniti, da bi se problematika okoli vrtca/šole na Lavrici začela reševat??
Lep pozdrav!