Pohvala!
G. Rigler, nisem vaša občanka, zelo pa pozdravljam vaš inovativen pristop. Sem malo pogledala po temah in vidim, da odgovarjate skoraj on-line. Mislim, da v dobi tehnike, ki je in še bolj pa, prihaja, zelo velika prednost pred ljudmi (sokandidati in druimi politiki), ki so sicer eminence, ampak za svetoma pa tudi 100 na uro. Skratka, da ne dolgovezim, na mladih res svet stoji in vesela sem, da generacija, ki se ne boji ljudi, prihaja v ospredje.
Srečno in naj se na volitvah razplete, kot je prav!
Drugače pa, če bi bilo kaj več narejenega za ureditev prometa in neko kolikor toliko “kulturno” središče kraja Škofljice, bi bilo pa nujno. Ampak, so že tisoči opozorili na to.
Doba tehnike pa taka. Na Škofljici je nemogoče dobiti ADSL priključek. Vse kar je, je že zapolnjeno. Torej nikar urediti samo cestno prometno povezavo. Prometna povezava je tudi internetna. Če dobimo normalno hiter internet v pol leta vas volim. V nasprotnem primeru lahko samo iz službe sprašujem. To pa je izguba za službo in kdo bo kriv? Občina.
Majčkeno heca mora biti, ampak v vsakem hecu je tudi veliko resnice. Res je nemogoče dobiti normalno internetno povezavo na Škofljici. Baje je cela centrala polna, pa samo 8 km smo od Ljubljane, če to ni absurd.
Gospod kandidat, kako pa mislite, da se bomo pogovarjali z vami, če ne bomo imeli komunikacij ali pa je to del usmeritve občinske uprave, da imajo izgovor, zakaj so tako neodzivni.
Resnično upam, da se bo v najkrajšem času kaj spremenilo. Imate morda o tem kakšen podatek? Glede na to da vas poznam in vem da imate vezo tudi pri Telekomu, lahko vsaj okvirni podatek posredujete?
Petra
p.s.
Veliko sreče!
Pozdravljeni!
Dejstvo je, da živimo v dobi informatike (to dokazuje tudi ta forum). Dejstvo je tudi, da je območje naše občine na področju telekomunikacij precej “podhranjeno”. Prav tako je povsem jasno, da so sodobne komunikacijske povezave eno od osnovnih pogojev za kakovost bivanja, da ne govorim o podjetjih, ki so od tega življenjsko odvisna (nekatera podjetja ne pridejo na Škofljico tudi iz tega razloga). Naloga občine je, da na upravljavce – operaterje vrši pritisk, da posodobijo svojo infrastrukturo, ter jim pri tem pomaga (predvsem pri pridobivanju soglasij in vključevanju njihove gradnje ob gradnji ostale infrastrukture). Dobil sem informacijo, da se bosta v kratkem posodobili dve centrali, tako da bo omogočen ADSL priključek širšemu krogu občanov na območju Škofljice ter Pijave Gorice, Smrjenj in Gradišča.
LP
Boštjan
To je res, jaz bi rad samo še dodal, da bodo “baje” do novega leta posodobili IP ban tudi na Škofljici, kar pomeni, da bodo nekateri imeli možnost imeti večje brzine. To pomeni vsi tisti, ki že imajo ADSl bodo lahko imeli večje brznine, žal to ne velja za nove priključke.
S to brzino bosta lahko v eni hiši dva IP TV priključka. Brznina bo okoli 18MB , če recimo sosed ne more imeti adsl priključka, bi se lahko preko brezžičnega routerja priključil na ta vod in si recimo soseda ali trije, delijo strošek Interneta. Samo preveč downloada ne sme biti, ker potem ostalim zabaše vod, razen, če kupijo router – usmerjevalnik za 150.000 sit, najmanj, ki omogoča določanje omejitve in vsakemu sosedu posebej odmeri koliko brzine lahko uporablja.
Upam,da sem ti tudi jaz kaj pomagal.
primož