Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Spremembe???

Spremembe???

Sprašujem vas, kaj bi radi spremenili na portalu, kaj dodali in kaj vzeli.

ZA začetek bookingov žal ne bo več, poiskati jih boste morali na drugih straneh.

Bomo pa poiskusili zadovoljiti vaše želje, kolikor bo mogoče.

NA dan s predlogi?

primož

Lep pozdrav!
Sicer je prejsnji teden glede sprememb na portalu ze tekla konstruktivna debata in me res veseli, da je odziv tudi z administratorske strani….
Mislim, da je Vito podal nekaj zelo dobrih predlogov! Na zacetku pa mislim, da bi bilo pametno dati moznost vpisov v forum samo registriranim uporabnikom, ob vpisu v registracijo pa uporabnika malo zmotivirat naj poda svoje potovalne izkusnje, saj glede na to da se portal vraca po vasih besedah na prvotne potovalne smernice teh rabimo najvec…
Forum o portalu in forum o stvareh, ki niso namenjene potovanju vzbujata bolj prazne debate (vsaj dosedaj je bilo tako) in z ukinitvijo teh dveh forumov bi bila tudi preglednost strani boljsa, ce ima stran namen ostati v trenutni obliki z ponudbami last minute in vsem ostalim seveda…
Upam, da se bodo tudi ostali uporabniki odzvali k spremembam!
Lep popotniski pozdrav,
Shanti

Zgleda da je folku bolj ravno za spremembe in da je forumu usojeno da postane samo forum brez smernic…..,jebi ga….
Verjetno je bolje dvignit roke in se preselit drugam,…..mogoce na http://www.popotnik.org
…….
Pa lep popotniski pozdrav,
Shanti

Shanti,

forum o portalu mora ostat, tam se zbirajo informacije v zvezi z portalom, seveda se na takem portalu najdejo tudi ljudje, ki bi radi kakšno drugo rekli, zato obtsja tudi klepetalnica, v kateri se ne pogovarjamo samo o potovanjih, naprimer, na je ogromno forumov, med njimi pa tudi potovalna medicina, ki bi zagotovo pasala tudi sem.

Probamo pa zadeve cimbolj povezati.

Seveda pa je na tem portalu preko 2000 registriranih članov, obiskuje pa ga preko 30.000 različnih uproabnikov, kar pa ni malo, če pomislimo, kako težko je v red spraviti že 10 ljudi. Zakaj bi pravzaprav podili ljudi, ki se želijo pogovarjati še kaj drugega. Raje naredimo še kakšen forum, ki bi ga želeli imeti, recimo temu področni forum.

Primož

primož

kaj pa ideja, da lahko v forum vpisujejo samo registrirani uporabniki, tako lahko kot administrator blokiras IP naslov tistih uporabnikov, ki objavljajo nesmisle, stavke nestrpnosti…..itd

Forum o potovalni medicini je dobra ideja, saj ko se prvic odpravčljas na pot nemalokrat nasedes nasim dragim zdravilom in cepljenji, izkaze pa se da takoimenovani tretji svet potovalnih destinacij le ni taksen kriz za prebavne motnje in lahko z prirocno torbico poceni zdravil dobro prides skoz, veliko pa se da povsod po svetu nabavit in predvsem dosti ceneje kot pri nas……

Tudi debate z podajanjem izracuna stroskov na potovanjih so dobrodosle, ker cene se spreminjajo in marsikdo se bo odpravil na samostojno potovanje in odkrivanje, ko bo videl kaksna je dejanska cenovna slika budget potovanja, ki je lahko poceni in hkrati udobno…..

Mislim, da se na portalu pojavlja prevec debat tipa-rhvati gor,hrvati dol in recimo kot bi rekel uporabnik Bojanv o barvi zaves na Djerbi to so srceparajoce debate, ki ne peljejo nikamor….

Mislim, da bi popotnikom prav tako koristile informacije glede nabave kart za razlicne destinacije po izkusnjah drugih popotnikov, velikokrat se z malo iskanja najdejo dobre in vec kot ugodne cene…..

Vsekakor pozivam tudi druge uporabnike naj ne ticijo v ozadju in samo berejo tole debato, navsezadnje gre za oblikovanje necesa, kar nam predstavlja informativni center za polnjenje baterij in osebnostno rast v nasih potovalnih strasteh….

Lep popotniski pozdrav,
Shanti

Shanti,

vse nestrpnosti, ki se dogajajo na portalu, samo napiši link v ta forum, pa bom repveril in ukrepal. Saj ni potrebno vse splošno zapiranje, raje naučimo obnašanja uporabnike.

Se pravi,d a bi naredili forum:

Izkušnje, previdnosti, naseti na potovanjih????

Kaj takega?

Shanti, če že mene omenjaš…

Kot sem ti že v privat odgovoru na tvoj izliv napisal, bi jaz blokiral tvoj IP naslov, če že katerega. Pa tudi tega predloga ne boš slišal iz mojih ust oz. tipkovnice.

Volk barvo menja, nravi nikoli.

Glede foruma pa tole:

Prepričan sem, da se vsi forumovci zbirajo tu gor zato, da se malo zabavajo, da preberejo kaj novega in zanimivega, tudi iz destinacij, kamor ne bodo nikoli sami v resnici šli.

Tega je bilo včasih gor kar precej – če prebereš stare zapise, boš videl, da so ljudje kar pridno pisali svoje vtise.

Potem so se začeli pa posti o reklamah (razni prikriti oglasi turističnih agencij), non stop delo v tujini (zakaj ne bi odprl foruma posebej za to temo) in, kot je že omenil Shanti, vedno ista vprašanja o velikosti čevljev natakarjev na Djerbi.

Razumem, da Primožu šteje vsak klik in da so debate o Djerbi in podobnem najbolj masovne (ljudje pač nimajo denarja, idej, … za kaj ustvarjalnega in se pustijo razvajat), posledica pa je, da se iz poplave tovrstnih zapisov ne vidi več smeri, v katero ladja plove.

Za moj okus je tu potrebno samo nekaj – da si Admin vsak dan enkrat ogleda zapise – saj ni potrebno brati vseh, iz posameznega posta se da razbrati, o čem teče beseda in tiste moteče zbriše, ostale pa prestavi v forum, ki je za to namenjen.

Da bi se mi kot uporabniki šli policaje in špiclje, je pa hudo zabavna ideja. Sam tega zagotovo ne bom nikoli naredil. Če že, bom pisočemu odgovoril in nič drugega.

lp

bv

Zadnja sprememba (27-07-04 09:38)

Primoz

Kaj pa je z idejo, da lahko poste vpisujejo samo registrirani uporabniki?

Lp,
Shanti

Pišejo naj kar vsi, jaz pa bom urejeval.

lahko pa naredim nov forum, Dela v tujini.

Primož

Primoz
Zanima me ce mislis tudi kaj v tej smeri, da bi se uredila preglednost foruma? Ce maravas postavit se vec tematskih forumov potem bos imel tezave z urejanjem vpisov! Me pa cudi, da se uporabniki nic kaj ne odzivajo na tole temo o spremembah na forumu, ker ko smo sli z akcijo “testov” so maili kar leteli, nekateri sicer zelo neokusni, veliko pa tudi nezadovoljnih nad zmedo, ki vlada,….no ja pac vsak sam ve!
Lep popotniski pozdrav,
Shanti

Oj.

Meni se zdi stran boljsa brez vseh tistih reklam in sličic.
Zdi se mi da je bil prej namen strani, da popotniki najdejo pomoč za potovanje na katerega se odpravljajo, nasvete…. Mislim, da je veliko obiskovalcev, ki so to iskali ta mesec zal iz strani odslo, kajti zadnji mesec je bil namen strani cisto drug. (prodaja). Vsaj sam sem bil malce razočaran…
No, danes je preglednost že boljša, stran ponuja tisto kar se mi zdi, da nas največ išče.

Potrudili se bomo, da vam bomo dali tisto kar želite.

Res je bilo nekaj gor, kar naj bi prinašalo denar, ampak je imelo že tako velike oči, da je kmalu odšlo. Morate pa tudi to vedeti, da noben avto ne gre brez bencina.

Nekako mora zadeva funkcionirati, me pa zanima, ali bi bili pripravljeni mesčno plačevati za to, da imate sistem brez reklam?

ŽAl je svet narejen an denarju. Bomo pa vseeno od sedaj naprej poiskusili zadovoljiti vse potrebe.

primož

Mislim da je bil odziv manjsi samo zato ker je cas poletnih pocitnic in je marsikdo bil ali se je na dopustu, medtem ko si ti shanti pridno delil negativne ocene ves cas ;). No pac ljudje imajo taksne in drugacne navade/veselje. Kar se tice sprememb pa mislim da z brisanjem postov se bo doseglo samo napacen odziv in uporabniki bodo zaceli zapuscati portal. Najboljsa resitev je res verjetno samo vecja granuliranost forumov, ceprav prevelika bo spet zmesnjava. Problem pri vsem tem je verjetno samo ta da ljudje najraje puscajo sporocila in odpirajo teme na forumu, ki je najbolj obiskan, ce bi kak administrator vsaj nekaj casa take teme premescal v temu primerne forume mislim da bi se tudi ljudje navadili.
Novi forumi :
– izkusnje na potovanjih

… tukaj bi zajeli vse razne poste in teme kot so prisla iz djerbe, prisla iz dalmacije … itd. skratka kar nekaj bi se tukaj znaslo

– sredozemsko pocitnikovanje

… tukaj bi zajeli vse tunizije,turcije,grcije, ki pravim popotnikom nic ne pomenijo marsikomu ki pa pride na ta portal zeli izvedete informacije prav o sredozemskih krajih.

– prakticni nasveti za popotnike

… tukaj bi zajeli lahko razne kolko denarja, kaj naj vzamem sabo, prvic na letalo … itd. mislim da bi bil ta forum najbolj natrpan.

To je to , ceprav kot pravim bi moral nekdo vsaj ene 3-4 tedne bedeti nad vnosi novih tem in jih premescati v nove forume, toda portal bi vsekakor postal izredno bolj pregleden.

Hmm… mislim, da so oglasne pasice dokaj nemotece.
Nekaj denarja se lahko sigurno potegne od teh naših 2 ponudnikov pasic.
(mislim da dovolj da imata od tega nekaj administrator in ponudnik interneta)
Glede clanarine pa mislim, da se ne bi obneslo!
Glede forumov mislim, da ce bi jih bilo prevec, da bi se v vsakem nasel po 1 post / dan, kar pa prav tako ne vem ce je OK.

Se strinjam z Refoškovimi predlogi, mogoče bi bila res pametna takšna (ali vsaj podobna) razporeditev forumov. Lp

Tudi men se zdi ta predlog dober. Kaksen forum vec je lahko kvecjemu dobra ideja, po dezelah ali področijh.

Najhujša sprememba ( v negativnem smislu ) se mi zdi, da ni več bookingov. Kljub temu da je internet svetoven splet, je včasih kakšno stvar prav težko najti.

Uredili bomo tudi last minut variante in ostale stvari, samo ne tako grobo, da bi motile cel portal.

ZA forume pa mislim, da bi jih lahko imeli, kot je predlagal Refosk.

Za zacetek dva:

izkusnje na potovanjih

… tukaj bi zajeli vse razne poste in teme kot so prisla iz djerbe, prisla iz dalmacije … itd. skratka kar nekaj bi se tukaj znaslo

– prakticni nasveti za popotnike

… tukaj bi zajeli lahko razne kolko denarja, kaj naj vzamem sabo, prvic na letalo … itd. mislim da bi bil ta forum najbolj natrpan.

Pa da vidimo.

primoz

Super upajmo da bodo tudi ostali uporabniki se odzvali na to da imajo sedaj vecjo izbiro forumov in naslovili teme v pravilen forum. Mogoce pa bi za zacetek bilo dobro tudi kaksno aktualno temo, ki je sedaj v glavnem forumu, premestiti v nove tolko za spodbudo v bodoce.

Zadnja sprememba (29-07-04 11:24)

Zaradi kaosa, ki je nastal v zadnjih parih mesceih, sem se odločila, da tudi sama dodam svoj komentar. Na vseh forumih se sporočila prekrivajo, ne glede na tematiko, in so tako sporočila čisto nepregledna. Tu bi moral aktivno vlogo igrati administrator, ki bi teme ves čas premeščal…ne nazadnje je to tudi delo administratorja.

Moj drugi predlog pa je, da bi na forum lahko pisali le registrirani uporabniki. Le tako vsak posameznik dvakrat premisli, kaj bo napisal in ne piše bedarije vse povprek. Tako pa, ker pišejo vsi, ki imajo 5 minut časa in se jim ne ljubi malo pobrskati po starih temah, takoj odprejo nove teme, se teme kar kopičijo. Skratka vlada en velik kaos. (podobno si lahko pogledate tudi na ostalih over.net forumih).

Za urejen forum pa bi dala za zgled mojpes.net, na katerem administratorka teme ažurno zaklepa in premešča in tudi opominja in sankcionira neposlušne uporabnike. Primer sankcioniranja (ki je po mojem mnenju precej ekstremen) si lahko pogledate na .

Skratka po mojem mnenju je glavna rešitev, da bo ta forum malo bolj podobn popotniškemu, je ta da lahko svoje prispevke prispevajo le registrirani uporabniki in seveda bolj aktivna vloga administratorja.

Se povsem strinjam z tabo Eva3, delo administratorja mora biti jasno in odlocno kar je razvidno iz primera katerega si navedla….
Na forumu bo prislo do urejenosti, ko bodo poste lahko vpisovali samo registrirani uporabniki, lahko se pa naredi tudi dva nivoja uporabnistva kjer je en placljive narave in tam uporabniki dobijo tudi vec ugodnosti, treba ja pac narediti program, tako da se navadni uporabniki motivirajo za placljivi del! z tem pa bo tudi portal pozitivno komercialen in uporabniku prijazen!
Lep popotniski pozdrav,
Shanti

Jaz bi predvsem ločila teme, ki so povezane s potovanjem preko agencij in potovanjem v lastni režiji. Ne glede na destinacije. Tako že glede na svoj predviden način potovanja lahko najdeš ustrezne stvari na kupu.
Po mojem bi se v najbolj natrpanem forumu nabralo manj “solate” (pa s tem ne mislim, da so posti slabi, samo pregleda ni – da ne bo pomote), če bi bilo na med.over.netovem seznamu forumov mapa s seznamom travel.over.netovih (podobno kot je za avtomobilizem). Sama vem, da sem rabila nekaj časa, da sem “pogruntala”, da jih je tukaj pravzaprav več, ne samo eden.

New Report

Close