Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mojo hčerko so ignorirali in črtali iz seznama gostov

Mojo hčerko so ignorirali in črtali iz seznama gostov

Jezna sem in razočarana. Tako zelo, da sem se od same jeze zbudila in tuhtam in tuhtam.
Nikdar ne pišem svojih zgodb na razne forume, a tokrat si želim dobiti mnenje drugih. Predvsem staršev.
Opravičujem sem vsem, če bom predolga.
Mož ima sodelavca s katerim sta tudi v bolj prijateljskih odnosih, torej gresta kdaj na kakšno pijačo po službi, ali pa si tudi kdaj kaj pomagata. Ta sodelavec zna obrezovati sadje in tako pride tudi k nam obrezat in tako.
Ampak to pride bolj on, njegova žena ne hodi z njim. Jaz sem jo videla tako na kakšnih slavjih, če sva bila tudi midva povabljena. Recimo, da sem jo videla petkrat.
In pred novim letom smo se srečali v mestu na sprehodu in smo malo govorili in beseda je dala besedo, onadva sta nas povabila, da se dobimo po novem letu na eni večerji pri njih doma. Moj je kar obljubil, jaz na tistem mestu nisem dala pritrdilnega odgovora.
V ponedeljek kliče on mojega, da če nama je vseeno, da bi se kar jutri (v torek) dobili, ker smo tako še vsi doma. Ko mi je povedal, sem bila malo šokirana, ker res nisem vajena hoditi na večerje v torek. Tudi jaz imam obveznosti, čeprav nisem zaposlena in trenutno iščem službo. Imela sem v mislih ta teden malo prošnje pošiljat in tako.
Ampak sta se zmenila. Torek ob šestih.
Midva imava leto in pol staro hčerko in čeprav je mami moja tudi v hiši, sem vztrajala, da je ne bom puščala doma, ker se pač spodobi, da se tudi ona udeleži. Je pa že od rojstva alergična na mleko in vse mlečne izdelke in vem, da je mož tudi to razlagal že temu sodelavcu in tudi ko smo v mestu se srečali sva z njegovo gospo govorili o tem. Naneslo je spontano, ko je rekla ona da če bi vedela da se srečamo, bi vsaj čokolado prinesla za našo. In tako sem jaz rekla, da žal ne jemo čokolade, ker je alergija na mleko in tako. Mogoče sva se o tem pogovarjali kakih par minut.
Torej da skrajšam. Mi smo prišli k njim, bili točni in vse. Tudi našo punčko so zelo lepo sprejeli, oni imajo enega fanta starega 16 let in hčerko 12 let. Ta njihova punca se je z našo pozorno igrala, ji kazala ene slikanice in bila zelo prijazna.
Do tu je bilo še vse bp. Potem pa začne gospa večerjo nositi. Za predjed je pripravila kremno juho (jasno, smetana vključena) in naša ni jedla tiste juhe, normalno. Njej je dala kar govejo juhico iz kocke. To me je že podžgalo, da bi do stropa skočila. In potem še na veliko razlaga, kako njena otroka obožujeta kremne juhe in da jih prav z veseljem packa in še zdrave so. Aha, moji je dala pa iz kocke govejo. Tiho sem bila, ampak me je pa kar razganjalo v sebi.
Potem pa naprej po istem mlečnem redu. Zrezki v gobovi omaki (smetana jasno vključena), kot priloga pa doma narejeni njoki z droptinami in maslom malo zabeljeni. Vse mlečno.
Jaz sem obnemela. In moj kot da se ni nič zgodilo, še razlagal kako on že pa res dolgo ni jedel gobove omake in kako diši in oh in sploh. In potem ona spet, da kako njena otroka to obožujeta in da ona tako rada kuha stvari, ki jih obožujejo in tako naprej.
Jaz sem pa na tisto rekla, da bi pa naša to sigurno rada jedla, ampak revca ne sme. In ona potem takoj, da ja to je res hudo če so te alergije in potem ji na mizo postavi riž, košček mesa in malo omake (menim, da je bila omaka iz tiste jušne kocke in dodano nekaj moke, da se je malo zgostilo).
Mene je srce bolelo, ko smo jedli, moja hči je jedla pa postan riž in nekaj jušne omake in en kos prepečenega mesa. Zanič je bilo!
Tako zelo, zelo sem žalostna, besna. Kako so lahko mojo hčerko spregledali.
Da ne govorim, da je bila sladica Panakota. Za mojo je pa sladico sploh spregledala. Nismo se dolgo zadržali, ker sem bila cel večer brez besed in sem kar odšla tam v dnevni prostor kjer se je njihova hči igrala z mojo. Mogoče sem po večerji vsega skupaj sedela 10 minut pri mizi. Niti pijače nisem do konca spila. Pokazala sem, da mi niti malo ni bilo prav.
Na koncu ko smo se poslavljali, je pribila, da je bila prav vesela, da je še naša prišla in da smo jo presenetili, ker je bojda mislila da jo bova doma pustila. Halo? Doma pustila? In si potem zadovoljno rekla v smislu, no saj sem hitro nekaj zinprovizirala, da tako da lačna ni bila hi hi hi hi.
Takrat mi je dalo vedeti, da je bil tisti riž verjetno še od njihovega kosila, omako je res naredila kar tako na hitro, meso je bilo pa prav tako od kosila. Najbrž je samo v mikrovalovki potem pogrela za našo.
Žalostna sem. Kako ne moreš pripravit večerje, da bi jo lahko vsi jedli? Zakaj so njeni otroci pomembni, moji pa ne?
Nikdar več ne bom šla tja. Možu sem tudi povedala svoje, čeprav on sploh ne reagira in mu je za take stvari vseeno. Meni pa ni.
Če me še kdaj povabijo bom samo rekla, da ne bom prišla, ker imam hčerko, ki mora tudi jesti. To bom rekla.
Najrajši bi jo danes kar poklicala in ji rekla, če je namenoma ignorirala našo.
Res mi je hudo.
Sem mogoče samo jaz tako občutljiva, ali pa je bilo res vse skupaj čez mejo dobrega okusa?
Če ste prebrali do konca se vam iz srca zahvaljujem. Rabila sem to napisat. Mogoče se prej ohladim.

ojoj si boga,bi pa doma otroka pustila,če ma alergijo.ne prčakuj,da bod vsi plesal kot boš ti špilala.

Če pomislim za nazaj, pri tej starosti otroka ne bi niti jemala s seboj na večerjo, ki se začne ob šestih, ker je ob sedmih hodil spat. Sploh, če bi imela možnost varstva v isti hiši in bi ga lepo babica dala spat ob primerni uri.

Nadalje je pa moj otrok v tej starosti jedel pač otroške večerje. Nobenih juh, gob, zrezkov,… Tudi, če že smo kam šli ob taki uri, sem imela zanj s seboj hrano, ki je je bil vajen.

Tako da žal, mene bi tudi presenetila, če bi se seboj pripeljala še majhnega otroka, ker ga jaz najbrž ne bi. Pomoje se je gostiteljica odzvala korektno in nekaj dala na mizo. Lahko bi se tudi ti malo bolj angažirala in predlagala, kaj lahko tvoji hčerki ponudi, saj najbrž doma tudi ne je zrezka za večerjo.

Po tvoje sem kriva sama ker nisem prej še enkrat obvestila, da se bo naša udeležila in da predlagam kaj na osnovi brez mleka? Mogoče imaš prav. Nisem pomislila na to

Po tvoje sem kriva sama ker nisem prej še enkrat obvestila, da se bo naša udeležila in da predlagam kaj na osnovi brez mleka? Mogoče imaš prav. Nisem pomislila na to
[/quote]

Jaz ne bi obveščala, bi imela pač s seboj nekaj primernega, kar je otrok vajen jesti. Razen če gre za nekaj takega, kar imajo ljudje običajno doma, v tem primeru bi pa sama od sebe stegnila jezik in prosila, da tamali skuha jajce, namaze kos kruha z marmelado, ali karkoli pač že je. Alergije pa ne bi izpostavljala na vsakih pet minut, ker zrezkov v gobovi omaki toliko stari otroci v nobenem primeru ne jedo za večerjo. Tudi moj jih ne bi, pa ni alergičen na nič.

Očitno nimaš svojega otroka ali pa ti ni mar za njega. Starši smo občutljivi veš na take stvari

Očitno nimaš svojega otroka ali pa ti ni mar za njega. Starši smo občutljivi veš na take stvari
[/quote]

Dej ne klafedrej no. Imam. Tri. Šestletnika, dve in poltretje leto staro in deset mescev staro. Ampak moji so ob šestih zvečer doma z varuško, ne pa da jih vlačimo s seboj ko mački mlade. Kaj nej mi dela mularija na večerji pri mojih sodelavcih? Pisda in potem še razmišlja ona, da bi morala obvestit, da se bo njena tudi UDELEŽILA, kaj se bo udeležila? Tam bo v usrani plenici letala, vse polila, zoprala ker bo zaspana, ampak ona bi se UDELEŽILA………
Dej nehej no, sej jih mam doma, sej vem kako je. Šestletnik se naveliča glih na vsake deset minut in si najde novo zabavo, srednja se mi dere s kopalnice očiiiiiiiiii kakala lito blisat, potem polije sok v dnevni, tamala puza po tleh, pa legokocke žre… Lepo te prosm no, zdaj naj pa te razpuščence po domovih vozm, pa kažem kako so usekan?!
Še na misel mi ni pršlo, da bi se moja otročad česa udeležilaaaaaaaa ljubi bog no. Doma nej polivajo pa kakajo pa lulajo pa zbijajo. Pri tujih ljudeh mi pa ne bojo. K sodelavcu grem da se pogovarjamo odrasle debate, ne pa da mulce lovim kaj jim bodo zbil u bajti. Tut ne maram, da mi z mulci k men hodjo.
Če ma tamala alergijo kaj a zato bo ostalih šest ljudi jedlo kuhano krfjolo za večerjo? Kaj a alkohola tut niste pil? Zakaj bi ga pili, če vaša princesa tega ne sme???
Če si jo vlekla s seboj bi dala v ruzak dva pudinga tistega alpro al kva je brez mleka in to je to, pisda sej nebi preč pršla od lakote tisti večer. Neeeeee, ti si mislila da jo bo vašo princeso tam sedem hodov čakalo. Dietnih a ne?
Moj je tut mel alergijo. Ne močno, je izvenelo potem pri treh letih, pa mi na misu ni pršlo da bi to komu razlagal ejga. Matka je enkrat prato nardila ne vem če veste kva je to. To je gorenjska jed. Se jo je za veliko noč. Ejga jaz umiram za mamino prato veš kako to ona dobr nardi. Not gre pa smetana sevede pa kruh pa mlek… Smo bli tam za veliko noč in moja matka prato paca, pa pravi bom pa dons drgačno nardila, bomo pa letos brez mleka pa smetane. Sem reku kva ti pa je a si na glavo usekala, to poj ni prata. Je rekla ja za tamauga, da bo tut on loh jedu. Dej prosm, se je dekl dvignu do plutona.
Sem reku zato da bo moj razvajen mulc reku neeeeeeeee ne boj jedu plaaate ne booooom. Razvajena rit.
Je nardila normalno prato, jaz sem pa za mulca mal mase stran vzel pa na ponvi popeku brez mleka. Sej jo tko ni žru. Je papcal pirhe pa meso pa kruh, mu ni blo nč hudga.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

Jaz hčerke tako male sploh ne bi s seboj jemala. Ko pride ura za spanje, so otroci tečni. To je bila prepričana tudi gostiteljica in po moje lahko iz tega izhajamo. Sploh, če je mož kdaj povedal, da tvoja mama pazi otroka, če rabiš varstvo, ker je v hiši. Tudi jaz ne bi komplicirala. Zaradi enoletnega otroka, ki takih težkih stvari itak zvečer naj ne bi jedel, bi se 6 odraslih prilagajalo. Tudi jaz bi bila v zadregi. Če pogledaš na izdelke v trgovini, skoraj na vseh piše, da je možno, da vsebujejo laktozo. To ni enostavno. No, daj nam primer, kaj naj bi za sladico pripravila gostiteljica? Pa da bi vsi povprečni radi jedli. V teh časih, ko smo zaprti, tudi nimamo v trgovini, ki je v naši občini, recimo smetane brez laktoze. In kaj naj zdaj? Vsi kompot jemo? Malo poglej s tega stališča. Če bi ti pa odkrito povedala, da nima nič za hčerko, bi pa itak šla domov od užaljenosti. Malo si krivična.

Po moje jih nič ne rabiš obveščat, da se več ne boš udeležila njihovih večerij, ker te itak ne bodo več povabili.

Jaz hčerke tako male sploh ne bi s seboj jemala. Ko pride ura za spanje, so otroci tečni. To je bila prepričana tudi gostiteljica in po moje lahko iz tega izhajamo. Sploh, če je mož kdaj povedal, da tvoja mama pazi otroka, če rabiš varstvo, ker je v hiši. Tudi jaz ne bi komplicirala. Zaradi enoletnega otroka, ki takih težkih stvari itak zvečer naj ne bi jedel, bi se 6 odraslih prilagajalo. Tudi jaz bi bila v zadregi. Če pogledaš na izdelke v trgovini, skoraj na vseh piše, da je možno, da vsebujejo laktozo. To ni enostavno. No, daj nam primer, kaj naj bi za sladico pripravila gostiteljica? Pa da bi vsi povprečni radi jedli. V teh časih, ko smo zaprti, tudi nimamo v trgovini, ki je v naši občini, recimo smetane brez laktoze. In kaj naj zdaj? Vsi kompot jemo? Malo poglej s tega stališča. Če bi ti pa odkrito povedala, da nima nič za hčerko, bi pa itak šla domov od užaljenosti. Malo si krivična.
[/quote]

Najprej stavek za Vagabunda; nimaš razčiščeno in to se vidi iz tvojega odgovora.

In zdaj za “zanimivo”
Nisem mislila, da bi moja jedla zrezke z gobami ampak bi lahko gostiteljica pripravila kaj drugega, da bi lahko jedli vsi. Obstaja tisoč receptov, kjer ni potrebe po smetani in mleku. Lahko bi popekla meso in priložila kakšno zelenjavno omako, postregla pa bi recimo še pečen krompir. Karkoli v tem kontekstu. Tudi mi jemo različne stvari doma in čeprav naša ne je vsega, midva imava vedno brezmlečno zato, da se ji tekom kosila lahko ponudi. Naši se vedno ponudi in potem vzame ali ne. Ima svojo hrano na krožniku.
Sladic je mnogo brez mleka. Enostavno bi lahko pripravila sadno kupo z rastlinsko smetano, ali pa kakšno tortico, kjer bi bila osnova margarina in ne maslo. Zakaj misliš, da ni sladic?

Še dobro, da sta moža sodelavca, ker ne komplicirata in bosta rekla, da je bila super večerja. Če bi bile žene sodelavke, bi pa v sredo v službi perje frčalo…

Najprej stavek za Vagabunda; nimaš razčiščeno in to se vidi iz tvojega odgovora.

In zdaj za “zanimivo”
Nisem mislila, da bi moja jedla zrezke z gobami ampak bi lahko gostiteljica pripravila kaj drugega, da bi lahko jedli vsi. Obstaja tisoč receptov, kjer ni potrebe po smetani in mleku. Lahko bi popekla meso in priložila kakšno zelenjavno omako, postregla pa bi recimo še pečen krompir. Karkoli v tem kontekstu. Tudi mi jemo različne stvari doma in čeprav naša ne je vsega, midva imava vedno brezmlečno zato, da se ji tekom kosila lahko ponudi. Naši se vedno ponudi in potem vzame ali ne. Ima svojo hrano na krožniku.
Sladic je mnogo brez mleka. Enostavno bi lahko pripravila sadno kupo z rastlinsko smetano, ali pa kakšno tortico, kjer bi bila osnova margarina in ne maslo. Zakaj misliš, da ni sladic?
[/quote]
Tudi mi jemo različne stvari doma in čeprav naša ne je vsega, midva imava vedno brezmlečno zato, da se ji tekom kosila lahko ponudi. Naši se vedno ponudi in potem vzame ali ne. Ima svojo hrano na krožniku.

aja vaši princesi se ponudi…. To pol tko rečete: Draga princesa, bi bilagovolili vzeti in poskusiti moj krompir… In princesa zamahne z roko in reče NE.
ti si prizadeto a ne?
Bom jaz mulcu ponujal ja… Na krožniku je kos mesa, špinača, in kruhov cmok, zraven pa ananasova solata. Fertik. Če ne je, pač ne je kva nej? Eno uro po kosilu reče, da bo on pa zdej jedu kruh pa marmelado k je lačen. Nema te sile, da bi on dobu kruh pa marmelado. Je še špinača pa kruhov cmok. Pa nič ne grejemo. Tole je bilo pogreto za kosilo in fertik, lahko poješ. Vedno poje.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University

In zdaj za “zanimivo”
[/quote]
Saj sem rekla, da izhajamo iz tega, da male naj sploh s seboj ne bi vzela in v to je bila prepričana gostiteljica. Kar se pa tiče rastlinske smetane, to je pa taka ogaba, da rajši ne dam sladice na mizo. Žal. Nikoli je tudi nimam doma, da bi lahko potem improvizirala, če pride na obisk nekdo z alergijo.
Vidva se doma prilagajata s hrano, to je pohvalno in vama dam prav. Ampak ne morejo se vedno in povsod vsi prilagajati, če pride mimo (nenapovedano) tvoj otrok. Razumeš? Sprijazni se s tem, ker boš še večkrat razočarana in imej kaj s seboj, ali pa jezika ne sparaj drugič in prosi za kos kruha in margarino (čeprav piše na njej, da vsebuje sirotko, ta pa tudi vsebuje laktozo).
Ali margarino pa lahko poje?

Izredno tezko je nekomu, ki je vsajen na dolocen nacin kuhe, presaltat na drug nacin in se znajt brez npr mlecnih izdelkov. Moj ima dieto brez glutena, mlevnih stvari in jajc…jaz sem rabila se navadit, moja mami se pa po 11 letih se ni cist navadla in didela sive kskl nsj kaj skuha.

Saj sem rekla, da izhajamo iz tega, da male naj sploh s seboj ne bi vzela in v to je bila prepričana gostiteljica. Kar se pa tiče rastlinske smetane, to je pa taka ogaba, da rajši ne dam sladice na mizo. Žal. Nikoli je tudi nimam doma, da bi lahko potem improvizirala, če pride na obisk nekdo z alergijo.
Vidva se doma prilagajata s hrano, to je pohvalno in vama dam prav. Ampak ne morejo se vedno in povsod vsi prilagajati, če pride mimo (nenapovedano) tvoj otrok. Razumeš? Sprijazni se s tem, ker boš še večkrat razočarana in imej kaj s seboj, ali pa jezika ne sparaj drugič in prosi za kos kruha in margarino (čeprav piše na njej, da vsebuje sirotko, ta pa tudi vsebuje laktozo).
Ali margarino pa lahko poje?
[/quote]

Margarino lahko je. Njena alergija ni čisto “po pravilih” ampak gre skoraj bolj za intoleranco. Maslo in smetana in mleko so najhujši in dobi v sekundi izpuščaje, dočim je pa kroglice v juhi, pa ji ni nič. Ali pa je krof, kjer je tudi mleko in ni sledi na koži.
Ne razumem mnenja, da so gostitelji pričakovali, da se naša ne bi udeležila. Kaj drugi hodite kar brez otrok okrog? Mi smo otroka sprejeli kot del družine in če smo povabljeni mi, potem je ona poleg. Mama sem in otrok gre z mano.

Se bojim, da boš še večkrat razočarana.

Margarino lahko je. Njena alergija ni čisto “po pravilih” ampak gre skoraj bolj za intoleranco. Maslo in smetana in mleko so najhujši in dobi v sekundi izpuščaje, dočim je pa kroglice v juhi, pa ji ni nič. Ali pa je krof, kjer je tudi mleko in ni sledi na koži.
Ne razumem mnenja, da so gostitelji pričakovali, da se naša ne bi udeležila. Kaj drugi hodite kar brez otrok okrog? Mi smo otroka sprejeli kot del družine in če smo povabljeni mi, potem je ona poleg. Mama sem in otrok gre z mano.
[/quote]
Ne razumem mnenja, da so gostitelji pričakovali, da se naša ne bi udeležila.

vaša vaša vaša UDELEŽILA UDELEŽILA UDELEŽILA.
A ti babovje veš kaj pomeni beseda udeležiti se? Ne, enoletni otrok se ne udeleži, ampak se ga samo pamža privleče nekam. Ne pa da se on udeleeeeeeeeži. Povabljena sta bla vidva in nihče ni pričakoval da bosta nadlogo privlekla s seboj. Sploh pa ne zvečer no. Ajde, da bi vas povabl na piknik ob dveh popoldne, ne pa da vlečeš in UDELEŽUJEŠ svojo pleničarko nekih fensi večerij pisda.

Sem mati štirih otrok. Še nikoli v življenju nisem pričakovala, da se bo svet vrtel (niti doma, še manj pa kje drugje) okoli teh mojih otrok. Če bi imel en od mojih otrok neko alergijo, bi poskrbela SAMA, da kadarkoli bi kam šla, bi za tega otroka sama prinesla ustrezno hrano in s tem nikakor ne bi obremenjevala gostitelja, še manj pa pričakovala, da bo celoten jedilnik prilagojen 1-letniku.

Ja, si izjemno preobčutljiva. Vidiš samo svojega otroka in svoje potrebe in misliš, da bi morali vsi plesati okoli tebe. Pa še neiznajdljiva si, ker očitno še nisi dvignila plašnic in videla, da se svet ne bo prilagajal tvojemu otroku, ampak se bo otrok prilagajal svetu.

Gostiteljici pa bi lahko bila hvaležna, da je v tem, ko je kuhala že kosilo za vas, našla še riž in meso za tvojo hčerko (pa čeprav od kosila – od kdaj pa je to slaba hrana?). Sploh ob dejstvu, da je povedala, da ni računala, da pride na pozno večerjo tudi 1-letni otrok.

V dobro tvoje hčerke – malo se skuliraj in nehaj plesati okoli hčerke. Ker bo to nastal ali en razvajen froc ali pa neznosen pamž, ki ga živ boh ne bo mogel prenašati. Tega pa si verjetno ne želiš, kajne? Ker ljudje imamo na splošno rajši prijazne, nevsiljive in nekomplicirane otroke.

…in se smejem zraven.
Lahko pridem letos jaz sadje obrezat??

Saj ni cudno, da gre cel svet pocasi k hudicu, ce mislijo, da so take babe, kot je ta razocaranka in njena zlata princeska, center vesolja.

Vagabund, zdaj si napisal to, kar sem ravnokar hotela sama. Če imaš otroka, sploh ko so manjši, moraš malo vedeti, kam se ga vlači in kam ne. Na piknik ja, ker tam je ponavadi več otrok, je vse zunaj in ni frke. Če je večerja, potem ne. Nima nihče nič od tega.
Saj zdaj, ko si mama, to ne pomeni, da ne smeš brez nje od hiše. Rabiš tudi čas zase in za moža nenazadnje. Morata kam kdaj tudi sama, verjemi mi. Pa če se ti to zdi še tako kruto.
Če bi si gostitelji želeli vas v paketu, bi povabili na kosilo in ne na večerjo , glede na to, da imajo sami dva otroka.

Ce to ni provokacija, gre za zelo narcisoidno egoisticno mamo. Ampak mislim, v bistvu upam, da je provokacija, ker normalno in tudi malo manj normni ljudje ne morejo biti tako zabiti kot avtorica.

Pa res, a tamala je RSVP poslala, da se je udelezila vecerje?! Zanimivo, da tudi je vec hodov fensi vecerje, kot bi bila stara vsaj 10, ali pa raje kar 20 let, ne pa 1.5.

Res glupa provokacija. Itak bos pa se gonila svoje, mislec da te nihce ne pogrunta. Zelo predvidljivo.

Od moje žene teta je imela petdesetletnico, ko je bil moj tamau star dobro leto. Ma ne, malo več je blo. Ma hodu je že no, ampak še v plenicah bil. Povabljeni smo bli v gostilno ob pol osmih zvečer in ansambel je bil naročen.
Jest govorim z varuško kak teden prej, sem reku dej za ta in ta dan da rezerviram za varstvo, moja pa v luft jaaaaaaa pa mišek bo z nama šel. Sem reku a si počena ti a kva ti je? Kva bo delal pleničar na abrahamu? Je rekla sej bomo prej šli domov. Sem reku ne, če je teta ansambel najela in ga bo plačala, nimaš ti kaj žret hodit tja, pleničarja slikat kako bo pol ure poplesaval po plesišču pa potem ob devetih domov it, ker bo pleničkar posran pa poscan pa zaspan.
Lepo te prosm, kaj naj dela otrok na takih feštah? Kva a bo pel abraham ma sedem sinov sedem sinov abraham…
Vlečejo pa povsod to mularijo, da vse žurke prederbajo pismo. Pridejo se nafutrat potem pa domov ker so zaspančkani. Pa pust ga doma pismo.
Na misel mi ne pade, da bi moje nekam vleku, ampak na misu mi ne pade. Ajde če so rojstni dnevi, pa da so mulci res zaželeni, da je to to, ampak dej no… Povej kva nej delam nekje z desetmesečno, ki puza po tleh? A se bom zgovarjal, a bom sproščen? Ne, ker bom gledal kje bo žvečiln požrla. Kako naj s srednjo grem nekam, če jo bo srat prijelo če doma samo na kahlo hodi srat?
Ma dej. Poslušam te novodobne mamice. Povsod z mularijo, ko pride pa do pogreba pa reče – neeeeee ne bomo otrok vežce kazali in pogrebov. To je strašnoooooooooo

Ti pa jaz povem, da ne verjamem da je provokacija. Jih imaš takih na stotine. Naša pa naša pa naša. Res. Dons povabit enega z otrokom na obisk je podn. To se vse okrog sončkov vrti. To ni več druge debate. Jaz se spomnim ko sem tri leta imel, pa smo šli s starši na obisk k babici popoldne. Pa jaz sem sedel za mizo, ali pa so mi dali kocke da sem sestavljal na kavču. Oni so pa debatirali vse. Vse. O politiki, o veri, o svetu, o kakšni žlahti o avtomobilih. Ma kaki, mene porajtal ni noben tam na tleh. To so bili odrasli pogovori.
Dons pa samo naša pa naša pa naša pa naša

Joj, tako tečne matere pa že dolgo ne! Uboge vzgojiteljice in učiteljice, ki te bodo morale prenašati.

Glede na jedilnik, je tvoja hči najbolj zdravo jedla. Ne vem kaj se repenčiš. Sicer pa pretiravaš na veliko. A to bo zmeraj taka galama, ko kaj ne bo narejeno tako, kot bi ti naredila?

New Report

Close