Najdi forum

Splash Forum Koronavirus kako preprečiti obiske?

kako preprečiti obiske?

Pozdravljeni!

Moj problem je da k nam v tej epidemiji skoraj nihče ne pride (niti mi k drugim ne zahajamo), prihaja pa redno ena oseba, katera se seveda ne drži ne razdalje, ne maske ne nosi. Seveda ji nočemo nič reči da se ne bi užalila. Vendar pa ne vem kaj naj storim da bi preprečila toliko prihodov te osebe? Da se tu pa tam oglasi je še sprejemljivo, da pa skoraj vsak dan visi pri nas, pa ni ker smo v družini nekateri zaradi drugih bolezni in starosti bolj dovzetni za ta virus.

Kaj si naj izmislim, kaj naj rečem tej osebi, da se ne bi užalila, hkrati pa da bi se bolje zavedala v kakšni situaciji smo in da pač res sedaj ne bi rabila tolikokrat prihajati sem? Ne morem vedno to početi ko jo opazim, da se delam, da me ni doma in ne odprem vrata. Zna pa se tudi prej najaviti, takrat pa še bolj ne vem kaj naj rečem, da le ne bi prišla. V nedogled ne morem lagati ter izmišljevati razloge oziroma lepo prosim za nasvete kaj naj storim glede tega problema, vendar na način, da ne bi rabila tej osebi direktno reči da naj ne prihaja tolikokrat in da se ne bi užalila? Sicer nam ta oseba veliko pomaga, ne bi je želeli užaliti ali se skregati, pa vendarle se bojim za zdravje, predvsem pa za življenje svojcev in tudi svojega.
Indirektno sem ji že par stvari rekla v zvez s tem, ampak ali se dela noro ali pa jo enostavno ne zanima, ker očitno ne verjame v virus. Kako odpreti taki osebi oči, predvsem pa da naj ne prihaja tolikokrat k nam? Namreč niti to ne zaleže, da mi sedimo z maskami, ona pa se na nič to ne ozira.

Vnaprej hvala za nasvete. Lp in ostanite zdravi!

A se hecaš? Brezbrižnemu neotesancu je tebi nerodno reči, da je epidemija in se ne hodi naokoli posedat, namesto da bi bilo njega sram? Zakaj sploh odpiraš? Še v javni hiši ne spustijo kar vsakega notri, tvoj dom pa je očitno kot štacjon, kjer se lahko vsak sprehaja. Kako to, da imaš sploh opravka s takimi tipi? Kaj si predpražnik, da lahko vsak taca po tebi, kolikor ga je volja?
Prvič poveš vljudno, da je epidemija in obiski niso zaželeni. Drugič poveš odločneje, če gre za bolj tumpasto osebo (kar verjetno je). Tretjič ne odpreš.

Vsi normalni ljudje vedo, da čas korone (pandemije) NI čas za obiske. Na obiske se NE hodi, obiskov se NE sprejema. To je vse, kar moraš povedati. Povej prijazno, a točno to.
Mi teh problemov nimamo. Znanci, prijatelji obvladajo to zgornjo “zapoved”, tako da obiskov ni.

Ko pozvoni, odpri za 1 cm vrata in reč da nekdo kašlja al pa da ima vročino in da ne veste ali je prehlad ali korona, pa ga/jo ne bo 14dni na obisk

Kaj pa hišni gospodar pravi na obiske? Dovoli mu, da naredi red!

Kje najdete čas za te obiske?
Jaz bi ponorela, da bi mi ena oseba vsake nekaj dni visela doma.
To so ljudje, ki morajo non sto vrtet gofljo, ampak zdaj se ob zaprtih kafanah in občinah ne morejo nikjer nagobcat. Doma tudi ne znajo biti, ne morejo živeti sami s sabo ali biti s partnerjem doma cel dan, zato ker so vajeni samo letat okoli in se obešat na druge. V mojem stanovanju ni obiskov, jih na rabim in tudi sama ne hodim na obiske. Kovid gor ali dol, od vedno sem taka. Ne rabim poslušat tujih problemov in tudi jaz svojih problemov ne stresam na druge.

Na obiske ne maram hodit, obiskov tudi doma ne maram. Sedaj v koroni je jasno, da tega ni.
Tudi prej nisem hodila ,nisem doma sprejemala obiskov. S prijtelji smo se srečevali zunaj in bilo je prav luštno.

Ce se bojis, da bi nekdo bil uzaljen zaradi normalne, razumne prosnje in pojasnila, je cas, da razmislis, s kakimi osebami imas opravka. Cas je tudi za razmislek, ali je res nujno biti odvisen od neke osebe, ali obstaja kaksna druga resitev.
Ce ti v svoji glavi hazardiras, koliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je moznosti, da vam clovek privlece korono in ali je pomoc, ki jo prejemate, vredna tega rizika, moras najprej pri sebi speljati to matematiko do konca in se potem odlociti. Ce nic ne reces, clovek namrec ne more vedeti, da vam njegovi obiski ne ustrezajo.

… Najmanj, kar lahko naredis, dokler ne pospravis skatlic v svoji glavi, pa je, da obiskovalcu na vratih skupaj s copati ponudis masko (in si jo nataknes tudi sam/a) in razkuzilo za roke ali ga s cisto brisaco za roke napotis v kopalnico.

New Report

Close