Jaz sem pa tko crknjena
Že celo jesen pijem larifari actimel, da se me ja ne bi nič prijelo, ker si še najmanj lahko privoščim bolezen, pa pač nimam sreče, da bi na meni actimel čira čara delovala.
Pušča mi nos, kiham v tastaturo, oči se mi solzijo, ampak na srečo danes vsaj vročine nimam (ne še). Pol me pa zdelujejo še mulci, ki so vsi po vrsti nekako v mojem stilu – eden bolj kašlja, drugi ima bolj vnete učke, tretji pa cele noči teži, da še spati ne morem, ko bi mi najbolj pasalo (pa tud navadila sem se nazaj na nočno spanje).
Evo, tolk sem fuč, da še knjige ne morem brati, da bi kaj kuhala sploh ni misliti, ker sem brez okusa, tečna sem pa kot muha (pa še mularija dodatno ne uboga prav nič), da sem še sama sebi odveč. No, možiček mi je ravnokar prinesel lekadol pa metin čaj (lisjak – očitno bi rad, da se mal skuliram).
En apčiha vsem skupaj, pa upam, da se ne boste nalezle(i).
LPM
Mateja, jaz sem zadnjič prebrala eno knjigo in delam zdaj po novem receptu: 2 grama C vitamina dnevno.
Sem kronično na psu z zdravjem in moram priznati, da po treh dneh intenzivne kure s tem vitaminom opažam pozitivne učinke! Kooončno. Sem mislila, da se ne bom nikoli več dobro počutila. Poskusi, škodit ne more.
Drži se! Pa ne kihat vame :))))))))))))))))))))
Sej sem dala roko na nos, no! :)))
Ej, ko bi C vitamin res pomagal, bi bila jaz celo leto zdrava kot riba. Tko pa mislim, da zraven C vitamina rabiš še kaj drugega, kar meni trenutno primanjkuje – recimo tisto, kar me najbolj razbesni, ko berem kakšno “žensko” revijo, ki priporoča raznorazne kure za lepši in bolj mladosten videz – VELIKO DOBREGA IN PREDVSEM REDNEGA SPANCA BREZ MOTENJ. Porkaduš, kako naj si ženske v najboljših letih s kupčkom naslednikov privoščimo najbolj bistveno zdravilo za lepo polt? Ma ja, Cosmo, Ona in podobne revije me samo razkurijo – s članki o lepoti, bla, bla, bla …
Apčiha, sorry! Sem dala roko na usta in nos! :)))))
LPM
Hvala, za pesti! V moji pesti se žal skriva en posmrkan robec, ki ga moram odnesti do smetnjaka. Je pa trenutno tole tudi meni odklop od domačih peripetij. Pred nekaj minutami recimo, je ta-velik prismrkal iz svoje sobe ves krvav po obrazu. Ga je srbel nos, pa se je malo (malo, ja, pa kaj še, VELIIIIK) popraskal – zunaj in predvsem znotraj, zdaj imamo pa krvav poušter, pa pižamo, pa čisto razrit nos. Če bi slučajno imel srečo, da mu danes nahod ne bi več nagajal, pa bo imel nos garant zabasan že zaradi krvi in krastic, ki jih je z vrtanjem tako veselo pridelal.
Ma ja, meni je vsaj lekadol prijel. Jupii!
LPM
+ + +
Takele križce držim vampirjem in “smrkavcem” 😉 cvikam sto na uro, tamal je zjutraj ene mačke vlačil iz nosu, sem takoj dala dvojno dozo sirupa, pa kivi s pomarančo je imel za malco in rekel da “pece”, no smo še z wicksom namazali grlo in prsni koš ….menda je bil popoldne v redu, brez mačkov, smrkeljnov & co. Držim pesti 🙂
Ti, smrkica, se pa tudi pozdravi in tvoja čestica s tabo vred. smrk, smrk.
Hvalaaaaaaaa!
Paše, ko me tko – mal crkljate :))))
K možu se ne morem stisnit, ker se mene in mojih dodatkov (bacilov jasno) boji kot hudič križa in samo čakam, da si okrog vratu obesi venec česna – najbrž bi ga že, če bi ga bilo v hladilniku kaj več kot tisti 2 glavici. Sicer se pa zlo stiskat trenutno tud ne morem k nobenmu, ker me nos pečeeeee (pa ne Sašo!).
Ja, delam na tem, da se pozdravim. Začela sem z bistveno boljšo voljo, ko čvekam tuki gor.
LPM
Mateja, kaj pa če bi Lekadol zamenjala za Citripan? Meni je velikokrat pomagal… ga spijem tik pred spanjem, se včasih preznojim, da se moram sicer preoblečt ponoči, a sem zjutraj skoraj kot nova.
Sicer pa trkam, trkam, trkam… pri nas smo relativno zdravi… dekleti lansko leto v šoli nista manjkali niti en sam dan… še kar trkam, trkam, trkam in mi je res hudo, ko toliko berem tule gor, kako vas zdeluje tale vremenska norišnica…
Kljub vsemu mirno noč!
Vladka
Ma ja, drage moje, hvala za vse nasvete, ampak, ko te enkrat zagrabi, traja z zdravili 2 tedna, brez pa 14 dni (tako nekako, a ne?). Zdaj bom to morala dati skoz, pol pa iskreno upam, da se ne bo prevečkrat ponovilo – da ne bomo kolobarili, tako kot lani.
Vladka – to z znojenjem pomaga tudi meni, le da ga spodbudim kar s čajem (lipa ali bezeg). V genih imam namreč kar precej “coprniške” krvi in vsaj za tiste najbolj osnovne bolezni sem si zapomnila katere rožce so “taprave”. Sicer sem pa tudi z Lekadolom čist zadovoljna, pa včeraj zvečer sem odkrila novo zdravilo – pomaga, garantiram – čvek na med.over :)))))))
Tako sem danes v prvi vrsti precej boljše volje – tisto rdečo kumaro sredi obraza bom pa nekaj časa ignorirala, pa bo. Se bo že naveličala in zamenjala barvo.
LPM