Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Zdravstveni delavci in kovid

Zdravstveni delavci in kovid

Poznate koga, ki dela v zdravstvu ali pa kje drugje in je “skrivaj” prebolel kovid? Tako da je po določenih simptomih verjetno vedel, da ga ima, pa je vseeno hodil v službo in ni nikomur povedal?
Jaz na žalost poznam takšno osebo in ne morem verjet, da je lahko nekdo tako zelo neodgovoren. k temu lahko prištejem še vse medicinske sestre, ki zavračajo cepljenje in podobno.
Si pa mislim, če so že nekateri v zdravstvu takšni, potem ni čudno, da ne izplavamo iz te epidemije. Ampak važno, da si oni štejejo dodatke za koronakrizo, ostalo nema veza. Naj čim dlje traja, tudi če gospodarstvo crkne, važno, da imajo oni dodatke.

vem za enega takega dohtarja
na veceju jim je skup padel, pa so ga pogruntali
v službo je hodil tak, da si je prej vročino zbil
pol pa hodil brez maske po vseh oddelkih in kofetkal.

bi človek rekel, da je to počel zanalašč….

Je komu normalnemu razumljivo, da se zdravstveni delavci in kader v DSO-jih večinoma noče cepiti? Oprostite, meni ni. Zdaj pa začnite srati po meni s tem, da ti verniki influencerjev družabnih omrežij cvikajo glede neplodnosti, krvnih strdkov, poizkusov na človeških poskusnih “zajcih”….
Anticepilni kader tudi večinoma v civilu ne spoštuje ukrepov. Primerjava s številom umrlih za Covidom v DSO-jih in prej opisanim je zgolj naključna.

Zanimivo, da v času kovida nič ne strajkajo za plače. Vsi imajo visoke dodatke in njim ta epidemija ustreza. Delajo manj dobijo pa več.

Kje ste slišali oz. prebrali, da se zdravstveni kader večinoma noče cepiti? Ravno obratno je. Večina se je cepila, razen tistih, ki so že preboleli in zato niso na prednostni listi ali pa imajo kakšne posebne zdravstvene težave, alergije, ipd.

Takega sicer ne poznam, dela pa žena v zdravstvu in je od nadrejenega dobila navodilo lano oktobra, da če bo pozitivna na testu in ne bo imela simptomov, mora v službo. Nekako razumem, ker so imeli v bistvu na izbiro ali taki pridejo v službo ali pa ljudi v domu pustijo stradat in pos.rane v posteljah….

mnenja pa sem – da sploh ni važno ali je imel covid ali navadni prehlad, gripo, virozo – tak je neodgovoren , če gre delat in ve,da je bolan , pa vseeno širi bolezen naokoli – pa ni važno ali je covid ali kateri kotli drugi virus zaradi katerega ni plan-epidemije – ravnanje je enako neodgovorno

Mogoče pa covid ni tako grozen kot so vas prepričali, da je. Sosedje ga ravnokar prebolevajo. Nič posebnega.

Za določene ljudi covid po vsej verjetnosti ni smrtno nevaren. Ampak saj ne ostaneš doma, če si okužen, zato, da ne umreš. Ostaneš zato, ker je to edino moralno in odgovorno. Da ne okužiš nekoga, ki lahko umre. To je kot da bi na ulici streljal s puško in si mislil, če nočejo umreti ali biti ranjeni, pa naj se mi umaknejo. S tem da puško vidi, slišiš, okuženega s covidom pa niti ne. In prav zdravstveni delavci so tisti, ki lahko zelo hitro pridejo v stik z rizičnimi ljudmi ali pa z virusom okužijo koga, ki ima stik s takšnimi bolniki.
to je res skrajno neodgovorno, vse pa izvira iz bolestnega egoizma, kateremu so podlegli ljudje. Mislijo samo še nase, na to, da imajo čim več zase. Za druge jim je vseeno in jih figo briga, kaj bo z nekom, ki se bo od njih okužil. Ampak to je kaznivo dejanje. Dejanje iz čiste zlobe. Tako kot so razni primeri okuženih s HIV, ki se jim fučka za vse in si mislijo, če moram jaz umreti, pa na še drugi.

New Report

Close