Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Glede mask in njene "zaščite"

Glede mask in njene "zaščite"

Sem kirurg, ki je opravil več kot 10,000 kirurških posegov v kirurško masko. Vendar pa me samo to dejstvo ne šteje za strokovnjaka za zadevo. Še pomembneje, sem nekdanji urednik zdravstvenega dnevnika.
Znam brati medicinsko literaturo, razlikovati dobro znanost od slabe in dejstvo od fantastike. Verjemite, medicinska literatura je polna slabe fantastike, ki jo maškara medicinska znanost. Zelo enostavno je biti prevaran s strani slabe znanosti.
Od začetka pandemije sem prebral stotine študij o znanosti medicinskih mask. Na podlagi obsežnega pregleda in analiz ni nobenega vprašanja, da zdravi ljudje ne bi smeli nositi kirurških ali krpanih mask. Prav tako ne bi smeli priporočiti univerzalnega maskiranja vseh članov prebivalstva. To priporočilo ne podpira najvišja raven znanstvenih dokazov.
Najprej, dajmo si na jasnem. Predpostavka, da kirurgi z maskami služijo kot dokaz, da ′′ morajo maske delovati za preprečevanje virusnega prenosa ′′ je logična pomanjkljivost, ki bi jo opredelil kot argument lažne enakovrednosti, ali primerjanje ′′ jabolk s pomarančami.”
Čeprav kirurgi nosijo maske, da bi preprečili, da bi njihove dihalne kapljice onesnažile kirurško polje in izpostavljena notranja tkiva naših kirurških bolnikov, to je približno toliko, kolikor se razteza analogija. Očitno se kirurgi ne morejo ′′ socialno distancirati ′′ od svojih kirurških bolnikov (razen če uporabljamo robotske kirurške naprave, v tem primeru maske zagotovo ne bi nosil).
Pandemija CoVID-19 je o virusnem prenosu. Kirurške maske in krpice ne naredijo ničesar, da bi preprečile virusni prenos. Zdaj bi se že vsi morali zavedati, da maske za obraz nikoli niso pokazale, da bi preprečevale ali ščitile pred virusnim prenosom Prav zato jih nikoli niso priporočili za uporabo med izbruhom sezonske gripe, epidemijami ali predhodnimi pandemijami.
Neuspeh znanstvene literature pri podpiranju medicinskih mask za influenco in vse druge viruse je tudi razlog, da Fauci, ameriški kirurg, CDC, WHO in skoraj vsak strokovnjak za nalezljive bolezni izjavil, da nošnja mask ne bo preprečila prenosa SARS CoV – 2. Čeprav so ′′ oblasti v javnem zdravstvu ′′ obrnile, premetavale in pozneje spremenile priporočila, se znanost ni spremenila, niti ni pojavila nova znanost, ki je podpirala nošenje mask v javnosti. Dejansko najnovejša sistemska analiza ponovno potrjuje, da so maske neučinkovite pri preprečevanju prenosa virusov, kot je CoVID-19.
Če bi kirurg zbolel, zlasti z virusno okužbo, ne bi opravljal operacije, saj vedo, da virus NE bi ustavil s kirurško masko.
Še eno področje ′′ lažne enakovrednosti ′′ ima opraviti z okoljem, v katerem se maske nosijo. Okolje, v katerih kirurgi nosijo maske, minimalizirajo škodljive učinke, ki jih imajo kirurške maske na njihove nosilce.
Za razliko od javnega nošenja mask v skupnosti kirurgi delajo v sterilnih kirurških apartmajih, opremljenih s sistemi za izmenjavo težkih duš, ki vzdržujejo pozitivne pritiske, izmenjujejo in filtrirajo sobni zrak na zelo visoki ravni, ter povečajo vsebnost kisika v prostoru. Ti pogoji omejujejo negativne učinke mask na osebje kirurga in operacijske sobe. Pa vendar kljub tem ekstremnim pogojem za nadzor podnebja klinične raziskave kažejo negativne učinke (zmanjšanje ponovnega dihanja arterijskega kisika in ogljikovega dioksida) kirurških mask na fiziologiji kirurga in zmogljivosti.
Kirurgi in osebje v operacijski sobi so dobro usposobljeni, izkušeni in natančni glede ohranjanja sterilnosti. Nosimo samo sveže sterilne maske. Masko smo dali na sterilen način. Masko nosimo krajši čas in jo ob prvih znakih prekomernega povečanja vlage spremenimo, saj vemo, da razgrajuje učinkovitost maske in poveča njihove negativne učinke. Kirurgi NIKOLI ponovno ne uporabljajo kirurških mask, niti ne nosimo mask iz krpic.
Javnosti se govori, naj nosi maske, za katere se niso izurili v pravilnih tehnikah. Posledično napačno ravnajo, pogosto se dotikajo in nenehno ponovno uporabljajo maske na način, ki povečujejo onesnaženost in bolj verjetno ne bodo povečali prenosa bolezni.
Samo glejte ljudi v špeceriji ali Walmartu in povejte, kaj si mislite o učinkovitosti mask v skupnosti.
Če si ne morete pomagati, da ne bi verjeli in zaupali šibkim retrospektivnim opazovalnim študijam in zmedenim organom javnega zdravstva, ki vam lažejo o koristih in popolnoma ignorirajo tveganja medicinskih mask, potem morate zavrniti vsaj nelogično protiznanstveno priporočilo za blokiranje samo 2 od 3 vstopnih pristanišč za virusna obolenja. Maske pokrivajo samo usta in nos. Ne ščitijo oči.
Dr. Dr. Jim Meehan, MD je zdravnik, podjetnik in dosežen vodja, ki zagotavlja nove znanosti in rešitve, ki so skladne z iskrenimi, odprtimi, transparentnimi in potrpežljivimi načeli.

https://www.cnsnews.com/commentary/dr-jim-meehan/surgeon-destroys-myth-if-masks-dont-work-why-do-surgeons-wear-them

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Zanimiv clanek, ni kaj. Kar nekaj sem jih prebral na to temo, tudi najvecjo raziskavo o zasciti.
Recimo OSHA, po moje najboljsa sluzba za zascito delovnega okolja, se dejanko strinja s tem zdravnikom.
Poraja se mi neko precej pomembno vprasanje o ravnanju z nevarnimi snovmi. Do sedaj se se noben varnostni inzenir ni dotaknil te teme.
Virusi so nevarni in nalezljivi, o tem ni dvoma. Zelo sem presenecen, da NIKJER ni opaziti odlagalisca mask. Nikjer ni opaziti tistih posebnih kontejnerjev za nevarne snovi. Maske lezijo vsepovsod, dez jih spira, veter raznasa. Nekako se mi dozdeva, da je to dejstvo povsem zamerjeno. Ali pa realnost malce odstopa od prikazane nam slike?
s priscnimi pozdravi,
nobody

V kolikor kirurško masko nosita oba, se ščitita cca. 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar je precej velik {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zaščite. Kirurška maska v določenem {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} ščiti tudi pri aeroslnem prenosu okužbe, da ne govorimo o tem, da ščiti pred prenosom virusa z rok ob dotikanju obraza. Po enem letu bi pa že bil čas, da nehate srati s temi “zdravniki-kirurgi”, ki jih vsaka normalna zdravniška zbornica našutira iz svoijih vrst, ali pač?

Gospod kralj Matjaz,
cemu tako neokusno izrazanje? Le zakaj zmerjate zdravnike? Ne trdim, da niste intelektualna avtoriteta vendar so vasa “izvajanja” sila nedorecena. Lahko bi jih imenovala, skorajda, politicne floskule.
Rad bi strokoven dokaz, da vase trditve drzijo.
Se enkrat vas prosim, da se vdrzite zaljenja in zaljivk.
S prisrcnimi pozdravi,
nobody

New Report

Close