Dojenček joka in joka…
Pozdravljeni,
v hisi imamo dober mesec staro dojencico, zdravo in zivahno. Na zalost mi jo je uspelo dojiti samo prvi teden, zatem pa jo hranimo na flasko. Tukaj pa nastane problem. Od zacetka je pila Novalac, ji je zelo ustrezal cca 14 dni, nismo imeli vecjih problemov, nato pa so se cez noc zaceli krci, zvijanje, jok in neprespane noci. Presedlali smo na Aptamil formulo za reflux, ki ne izboljsa zadeve. Probali smo tudi druge formule za gastro tezave, kaksnih 6 razlicnih kapljic itd., ampak ne pomaga nic. Dojencica se pomiri samo v rokah, ko popije svoj obrok jo pricne zvijat in tako traja prakticno cel dan, malo se umiri le ponoci…ali ima kdo kaksen koristen nasvet, mogoce kaksen domac recept za kaksen cajcek, da lahko vsaj malo odresimo nasega angelcka? Hvala in lep pozdrav vsem!
Tudi moja je jokala celo leto. Sem mislila. Da bom znorela, še zdravnica jo je v bolnico poslala na opazovanje, hvalabogu ni bilo nič, razen,da se je v bolnici na flaško navadla, takrat še ni bilo možno meni biti poleg nje.So dojenčki različni. Pazi, da rešiš svoje psiho probleme,ki se prenašajo na otroka.
Ni enostavne rešitve. Tudi jaz sem imela probleme z dojenjem, ampak sem si pumpala mleko kar par mesecev. Pri nas je bil problem tudi to da je zelo hlastal po mleku, zato je bil problem zrak. Naučila sem se da je zelo pomembno da dobro podere kupček. Drugače se je pri nas najbolj obnesel Aptamil Comfort, ampak ni rečeno da bo pri vas tako.
Proti krčem je zelo pomagala toplota čez trebušček. Jaz sem ga kar zavila v šal. Pa nošenje po rokah tako da je imel hrbet zgoraj. Če je bilo zelo hudo pa čebriček z vodo. Tam se je pomiril in sprdel. Aja pa vozičkanje je tudi zelo pomagalo, tako njemu kot meni.
Na koncu se je pa izkazalo, da je največje poslabšanje povzročilo dodajanje D vitamina. Čajčki pa so tudi problem za tako majhne, mora biti zelo blag.
Predlagam ti, da ukineš vse kapljice in čajčke in probaj samo z adaptiranim mlekom za prebavo in podiranjem kupčka. In vztrajaj nekaj dni, da vidiš kako bo.
Naj ti za konec napišem samo še to – razumem te da ti je zdajle zelo hudo, ampak bo minilo.
Uf, imam še zelo svež spomin na to obdobje. Pri našem je pomagalo adaptirano mleko Nan proti krčem, ki je brez laktoze. Ampak je pa po njem nastal drug problem, ker ga je zaprlo in je ful malo kakal. Tako da sem mu potem vseeno raje dajala babylove bio pre in smo ga pač nosili po rokah, ko je bilo fejst hudo pa sem mu dajala še gripe water, pa vožnja v vozičku ga je tudi umirila, tako da smo se velikoooo sprehajali. Mine slej ko prej.
Pri nas je pomagalo 5 šjev dr. Karpa:
https://www.happiestbaby.com/blogs/baby/the-5-s-s-for-soothing-babies
Sicer je bil dojen, a kolike itak nimajo veze z mlekom (razen pri alergikih).
Pri nas enako, 14 dni baby love bp, potem pa norišnica, NIČ ni pomagalo! Vsa mleka na tržišču sem sprobala. Zadnja možnoyt je bil Novalac AR, ki je, hbgu, prijel.
Še danes, pri 11 mesecih, je edino mleko, ki ga prenese!! Sem poskušala z Novalacom 2, baby love 2 itd itd…
Ma kje, nti v kašicah ga ne prenese, jo celo noč zvija.
Tako da lepo ostajamo na Novalac AR.
Je hudo, ampak mine! Malo kateri starši prve mesece speljejo brez težav!!
Vse dobro želim, čiiim več se crkljajte, kajti PREHITRO zrastejo!!
Jaz sem hodila v Avstrijo po kapljice Lefax, ne vem, če se zdaj že tudi pri nas dobijo. Ti so mi edine pomagale, da otroka ni zvijalo po hranjenju. Ko narediš flaško mleka, če ne dojiš, jih kar nakapljaš v mleko, da vse skupaj spije. Pa D vitamin ukiniti. Zdaj bo itak vedno več sončnih dni, da si lahko z njim zunaj.
Žajbelj mamica žajeblj. Malenkost vode in malo žajblja ter samo toliko da vse skupaj zavre. Potem pa ohladiti pa v flaško ali pa na žličko da popije. Srčno upam, da se še prav spomnem in to pomiri tudi želodček da otroka ne bo zvijalo.
Vse dobro lepo bodite in radi se imejte
[/quote]
Tebi je mat dajala žajbelj? Kdo ve kaj ti je še dajala, da si postalo kar si. Žajbelj je strupen, ni primeren za dojenčke. Še za odrasle pretežnoza grgranje pr bolečinah invnetjih grla.
Krčev ne povzroča prilagojeno mleko ampak dodani konzervansi v tem mleku. Pred mnogo leti sem bila bitke s pediatri okoli tega, nato pa na svojo roko pričela uvajati mleko v prahu od pomurskih mlekarn. Krči so ponehali skoraj v celoti in otroka nista razvila nobene specifične alergije. Pričeli smo pri 3,5 mesecih. Pred tem sem dajala kapljice carminative hetterich ohne alcohol, iz Nemčije, ki so pomagale, da se je zrak v črevesju sprostil. Če bi bile kolike tudi po pomurkinem, pa povsem možno, da ima otrok alergijo na mleko.
Ti si strup in defekt.
[/quote]
Še odrasli morajo bit previdni, za dojenčke nikakor ni primeren žajbelj.
Žajbelj vsebuje strupen Tujon. Simptomi zastrupitve so slabost, bruhanje, krči želodca in črevesja, zadrževanje urina, v resnejših primerih tudi poškodbe ledvic, vrtoglavica, tremor in konvulzije.
Tebi Darmun je mat redno dajala “čisto malo” različnih strupov in je zato prišlo do trajnih poškodb možganov?
Še odrasli morajo bit previdni, za dojenčke nikakor ni primeren žajbelj.
Žajbelj vsebuje strupen Tujon. Simptomi zastrupitve so slabost, bruhanje, krči želodca in črevesja, zadrževanje urina, v resnejših primerih tudi poškodbe ledvic, vrtoglavica, tremor in konvulzije.
Tebi Darmun je mat redno dajala “čisto malo” različnih strupov in je zato prišlo do trajnih poškodb možganov?
[/quote]
https://zenska.hudo.com/zdravje/zdravo-zivljenje/vse-kar-morate-vedeti-o-zajblju/
https://vizita.si/zdravje/zajbelj.html
Za otroke pa se da v kuhalnico malo vode ravno toliko, da voda dno prekrije in žajblja čisto malo in se samo toliko zavre da se voda obarva.
Jezdec ti se pa spel pa tablete žri
Lekarniško mnenje
Ni nevarnoti, da bi običajni žaljbljev odmerek pozvročal težave, razen pri prej navedenih nosilcih večjega tveganja.
Zdravilni pripravki iz žajbljevega izvlečka in eteričnega olja naj se uporabljajo previdno, ne v večji količini in ne predolgo.
———————————————-
Novejša dognanja
Žajbelj uspešno odpravlja krče gladkih mišic, odpira tudi zaporo žolčevoda na izhodu v dvanajstnik. Vsebuje pa tudi snov, ki povzroča krče; njen učinek bi prevladal, če bi popili prevelik odmerek. Uničuje različne bakterije, ki povzročajo prebavne motnje; in glivice, ki povzročajo soor. Celi rane. Znižuje raven sladkorja v krvi. Znižuje krvni tlak ter zveča moč in hitrost srčnega utripa. Je uspavalo in podaljša učinek drugih uspaval in zdravil proti padavici.
————————————————
Čaja iz žajblja naj ne bi pili otroci pod 12 let.
———————————————-
Darwin:
Ker se ne gre za pitje in se da otroku le žličko dve ali tri tega pripravka pa je to prej zdravilno kot škodljivo in ni bojazni, da bi žajbelj povzročil težave.
Z zdravili se nikoli ne sme pretiravati prav tako pa ne z zdravilnimi rastlinami, saj konec koncev to so edina prava zdravila zemlje in ne tableti, pripravki medicinske industrije.
Žajbelj mamica žajeblj. Malenkost vode in malo žajblja ter samo toliko da vse skupaj zavre. Potem pa ohladiti pa v flaško ali pa na žličko da popije. Srčno upam, da se še prav spomnem in to pomiri tudi želodček da otroka ne bo zvijalo.
Vse dobro lepo bodite in radi se imejte
[/quote]
Za dojenčke je blag janežev čaj, ne žajbelj!