Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Se kdo s težavami po cepljenju

Se kdo s težavami po cepljenju

????

Sosed je imel velike tezave…
Vse dobro zelim.

Tudi imel težave. Kar precejšnje 3 dni.

Poznam 4. Vsi
– vročino drugi dan, s tem da najvišja 38,7, najnižja 37,5
– prvi dan, kot da ni bilo nič, drugi dan totalno povoženi
– roka rdeča/boleča na otip več dni, pri enem polna dva tedna

Pri astrazeneci več kot polovica ima dan ali dva take težave, da je za bolniško.

Pri cepljenju s Phizerjem, pa sploh ne poznam nobenga, ki bi sploh imel kakšno težavo. Večina jih je mogoče le rama malce bolela.

Nobenih težav, razen dva dni boleča rama na dotik. Rahlo moteče, ker tudi spim na bokih in na levi strani nisem mogla par dni.

Skoraj vse države v Evropi so prekinile cepljenje z Astro.
Če to nič ne pove…

Kolegica se je cepila v petek in nima nič stranskih učinkov. Vsak dan jo vidim, nič ji ni in tudi sama tako pove.
Za Pfizer pa poznam ljudi, ki so imeli veliko hujše težave, po tri dni zelo visoko vročino, utrujeni in težave s spanjem.

Za Pfizer pa poznam ljudi, ki so imeli veliko hujše težave, po tri dni zelo visoko vročino, utrujeni in težave s spanjem.
[/quote]

kolk so pa bili stari?

Doma me skoraj silijo, da naj se cepim. Pa se bojim. Stara sem 70 let in se trudim in skrbim za svoje zdravje, tako kot jaz čutim in se mi zdi, da je moj način pravi.
Ker pa se ne maram zameriti otrokom ne vem kaj naj naredim.
Najraje se ne bi, ker se bojim posledic.
Sosed je bil prav hudo bolan, skoraj en teden in še sedaj je ves upadel in bled.

Cel kup znancev, kolegov, prijateljev, sorodnikov – po cepljenju z AstraZeneco imajo vsi podobne reakcije, kot ste opisali. Po Pfizerjevem cepivu pa reakcij ni. Načelno sem za cepljenje, ampak ne z neko sumljivo robo.

Naredi kot se tebi zdi prav. Moj oče se tudi ni hotel cepiti (mi ga nismo priganjali, ampak njegov zdravnik). To je bilo pred cca 10 leti, ko se je cepilo proti gripi. Njegov znanec se je cepil in imel zelo hudo reakcijo. Moj oče ne prej, ne kasneje ni imel gripe. Zanesel se je na svoj občutek, da je do cepljenja vedno bilo o.k. Bilo je tudi potem.

Naredi kot se tebi zdi prav. Moj oče se tudi ni hotel cepiti (mi ga nismo priganjali, ampak njegov zdravnik). To je bilo pred cca 10 leti, ko se je cepilo proti gripi. Njegov znanec se je cepil in imel zelo hudo reakcijo. Moj oče ne prej, ne kasneje ni imel gripe. Zanesel se je na svoj občutek, da je do cepljenja vedno bilo o.k. Bilo je tudi potem.
[/quote]

pod ta komentar. vsak naj se za svoje telo in zdravje odloča. si samostojna opravilno sposobna in zase odgovorna oseba in imaš se pravico odločiti kot se ti zdi prav. In otroci bi morali to tvojo odločitev spoštovati, to je njihova dolžnost in tudi če bi te spoštovali.
zamislijo se naj,da te silijo v nekaj kar s svojim telesom ne želiš narediti. zaupaj sebi.

Nimajo te kaj silit.To je tvoje telo in zanj se odločaš samo ti! Moja mama je stara 82 in se tudi ne bo cepila, nikoli se ne cepi proti gripi
Enako jaz.Nisem neumna, da se bom cepila, potem bom pa dobila še isti dan vročino in ostale neprilike.Hvala lepa.Bom še malo počakala.Tako naredi tudi ti…Da se boš zamerila svojim otrokom? Daj no ga biksi…Kaj pa če bi bilo obratno in bi ti ZAMERILA TVOJIM OTROKOM POSILJEVANJE S CEPLJENJEM?

sosed je imel lani oktobra 70
naredil veliko fešto

njegova mati je umrla po treh tednih, ženo so en mesec zdravili v lokalni bolnici, njega pa so v soči po treh mesecih, ko se je komaj zlizal, učili hodit.

Sama se boš morala odločiti, kaj se ti zdi najbolj prav.
Naša stara mama je v poznih 80. letih, cepljena je bila s Pfitzerjem. Roka jo je bolela 2. in 3. dan po cepljenju in nekaj dni je bila rahlo utrujena. Drugih stranskih učinkov ni imela. Sedaj se dobro počuti, predvsem pa je veliko bolj mirna. Tudi mi si sedaj upamo k njej na obisk in nas z veliko večjim veseljem sprejme, medtem ko smo se pred tem zelo malo videli in ohranjali distanco.

AstraZeneca pa…od treh cepljenih sorodnikov, sta dva imela vročino dva dneva. Vse tri so bolele roke nekje tri dni.

Pri vseh so se stranski učinki pojavili drugi dan po cepljenju.

Naša stara mama je v poznih 80. letih, cepljena je bila s Pfitzerjem. Roka jo je bolela 2. in 3. dan po cepljenju in nekaj dni je bila rahlo utrujena. Drugih stranskih učinkov ni imela. Sedaj se dobro počuti, predvsem pa je veliko bolj mirna. Tudi mi si sedaj upamo k njej na obisk in nas z veliko večjim veseljem sprejme, medtem ko smo se pred tem zelo malo videli in ohranjali distanco.

AstraZeneca pa…od treh cepljenih sorodnikov, sta dva imela vročino dva dneva. Vse tri so bolele roke nekje tri dni.

[/quote]

Za vaše obiske je še veliko prezgodaj. Baje je šele par tednov po drugem odmerku veliko manj možnosti za okužbo.
Problem je, ker niti slučajno še strokovnjaki ne vedo, kolikšna je zaščita. Rečejo nekaj, potem se zgodi čisto nekaj drugega. No, saj je logično. Cepiva se preizkuša vsaj 2-3 leta preden se jih uporabi.

Da, posledica avtoimune bolezni, eden dobil celo multiplo po cepljenju za gripo…

Za vaše obiske je še veliko prezgodaj. Baje je šele par tednov po drugem odmerku veliko manj možnosti za okužbo.
Problem je, ker niti slučajno še strokovnjaki ne vedo, kolikšna je zaščita. Rečejo nekaj, potem se zgodi čisto nekaj drugega. No, saj je logično. Cepiva se preizkuša vsaj 2-3 leta preden se jih uporabi.
[/quote]
Saj smo še vedno zelo pazljivi. Ampak sedaj je naša stara mama veliko bolj mirna. Jo je bilo kar precej strah in jo je skrb za lastno zdravje obremenjevala. Meni in drugim sorodnikom ni problem paziti in nam to ne povzroča tesnobe. Medtem ko je ona pri njenih letih to že malo drugače doživljala.
Na obisk moramo priti v vsakem primeru, da dostavimo hrano, pomagamo pri določenih zadevah itd. Ampak prej je bil to zanjo stresen dogodek in jo je spravljal v stisko, medtem ko je sedaj ne več. Predvsem pa se ne upira temu, da se lahko sorodniki vsaj malo izmenjujemo pri pomoči in skrbi. Namreč prej je zaradi zmanjšanja tveganja na absolutni minimum in da stari mami ne bi povzročali tesnobe, k njej hodila samo ena oseba. Sedaj se lahko izmenjujemo in je vsem veliko lažje. Še vedno pa smo zelo pazljivi in ravnamo po pameti.

Poznam jih več, ki so bili cepljeni s Pfizerjem in so imeli podobne reakcije kot se pripisuje Astra-Zeneci. Eni so bruhali, drugi po 2 dni hude bolečine v roki in nekaj jih je bilo 2 ali 3 dni bolnih z vročino 38 do 39. Večina ni imela težav.

Samo da niste dobili gripe.

OK, verjetno ne pišeš za po cepljenju s cepivi proti Covid19/20/21……

Glede cepiv za gripo pa ja, popolnoma verjamem, ker imam enake izkušnje – tudi osebno imam dve pridobljeni AI bolezni izključno po 3kratnem zaporednem cepljenju, 3 leta, proti gripi ( z različnima sevoma, A in B tipa infuenzae)… Cca. 12 let nazaj dobila zadnji odmerek. Tako da…..

Nope. Nobenih težav. 2x cepljen s Pfizerjem.
Očitno pa bi moral biti učitelj, že vnaprej odločen da me bo nekaj bolelo in nato ostati doma zaradi boleče roke in ne poklicati zdravnika.

Na naši šoli je večina ze pocepljena. Z Astro, drugega cepiva za učitelje ni. Sama nisem imela nobenih stranskih učinkov, pojavili so se pri približno tretjini kolegov. Pri nikomer kaj hujšega, a nekaj jih je bilo en dan na bolniški. Ampak cepljeni smo bili v manjših skupinah, vsak dan nekaj. Če bi nas pocepili vse na isti dan, bi drugi dan tudi zaprli šolo.

[/quote]

Glede na nove seve ste v popolni zablodi, če mislite, da je zdaj, ko je cepljena, nemogoče, da jo okužite. Ta varnost je samo iluzija.

New Report

Close