Najdi forum

Splash Forum Koronavirus V razredu okužbe, a niso odredili karantene. Kako je pri vas?

V razredu okužbe, a niso odredili karantene. Kako je pri vas?

V sinovem razredu okužen učitelj in trije otroci. Karantene niso odredili.
Kako to v primeru pojava okužb poteka v razredu vaših otrok?

En deček je okužen, cal razred je v karanteni, šola na daljavo. Devet dni od zadnjega stika.

V sinovem razredu je en pozitiven. Razred je ostal doma do petka, šola na daljavo.
Novica je treščila v ponedeljek,15.03.2021. Bomo videli, kakšna bodo navodila, mogoče se bo
še pri komu razvila bolezen. Ljubljana.

Čudno da pri nas niso ukrepali. Ta teden je vsak dan je ena nova okuzba. Tole bo šlo naprej kot požar.

Vprašaj na NIJZ, zakaj je tako.

Vprašaj na NIJZ, zakaj je tako.
[/quote]
Tako naredi. Mogoče kaj rešiš : https://www.nijz.si/sl/nijz/kontakt ">Vaš link

Bom ja, hvala.

Kako pa veš, da so otroci okuženi? A so starši sporočili, da so pozitivni? Ali pa gre samo za rekla-kazala med otroki? Ker večina staršev sploh ne da otroka na testiranje, tudi če ostane doma z vročino in prehladom. Kako torej veste, da so otroci pozitivni? Če pa je učitelj predmetni učitelj, ki je bil eno uro v razredu, pa ne dajo vseh razredov v karanteno, ker potem bi lahko bili v karanteni skoraj vsi oddelki višje stopnje na šoli:) Karantena je samo v nižjih razredih, ko gredo vsi, z učiteljico vred v karanteno. Tudi če je v nekem oddelku višjega razreda učenec pozitiven, ne bo šel učitelj predmetne stopnje v karanteno, ker potem bi lahko šli vsi učitelji, ki so poučevali v tem oddelku zadnje nekaj dni, to so pa vsi učitelji. Šolo lahko torej zaprejo.:)

Edina stvar je torej, ali so ti otroci dejansko oboleli za kovidom, če gre za višjo stopnjo.

Otrok cetrti razred, uciteljica zbolela, so bili v karanteni, ja.

Jaz lahko povem za vrtec. Zbolela vzgojiteljica, vsa skupina takoj v karanteno.
Enako je pri ostalih, s katerimi se pogovarjam. Ena okužbam takoj karantena. Tako se prepreči širjenje.

Zakaj bi sploh kdo hodil v karanteno?
A imamo kugo? Nimamo!
Ni šans, da otroka držim v stanovanju “kao v neki karanteni”. Ajd, ven!
Gremo na izlet.

Pohvalno. (Med drugim) zaradi tega imamo ze eno leto kupe omejitev in malo ucinka. Vlada ti je verjetno hvalezna. Manj so ti verjetno hvalezni svojci tistih 4000, ki ne bodo mogli nikoli vec na izlet. Ampak dokler te ne tresci neposredno, ni tvoj problem, seveda.

Pohvalno. (Med drugim) zaradi tega imamo ze eno leto kupe omejitev in malo ucinka. Vlada ti je verjetno hvalezna. Manj so ti verjetno hvalezni svojci tistih 4000, ki ne bodo mogli nikoli vec na izlet. Ampak dokler te ne tresci neposredno, ni tvoj problem, seveda.
[/quote]
Zmešani paničarji se že zaprite nekam, pa nehajte podpirati fašizem.
Zaradi vas bo umrlo ogromno več ljudi, kot bi jih naj zaradi korone…
Da vas ni sram.

zaradi takšnih kot si ti, bom umrla jaz. ni drugega scenarija, nismo vsi zdravi, veš.

[/quote]

Ti jaz povem neposredno. Moja teta dela na pedijatriji. Tudi sama je zbolela za kovidom, prebolela in dela naprej. Ima se nekaj mesecev do penzije, zato ne govori javno. Pove pa nam v familiji, da je vse skupaj najvecji nateg v njeni karieri in velika laz javnosti, kaj se dogaja po bolnisnicah. Vse prenapihnjeno. Glede cepiva nam je vsem rekla, da je to samomor na dolge ali kratke proge (odvisno od posameznika).

Kadar se zgodi nek “problem” se vzrok zanj najde tam, kjer ima nekdo korist. Tisti, ki to niste zmozni videti slepo sledite navodilom, ki vam jih predpisejo drugi.

Ti jaz povem neposredno. Moja teta dela na pedijatriji. Tudi sama je zbolela za kovidom, prebolela in dela naprej. Ima se nekaj mesecev do penzije, zato ne govori javno. Pove pa nam v familiji, da je vse skupaj najvecji nateg v njeni karieri in velika laz javnosti, kaj se dogaja po bolnisnicah. Vse prenapihnjeno. Glede cepiva nam je vsem rekla, da je to samomor na dolge ali kratke proge (odvisno od posameznika).

Kadar se zgodi nek “problem” se vzrok zanj najde tam, kjer ima nekdo korist. Tisti, ki to niste zmozni videti slepo sledite navodilom, ki vam jih predpisejo drugi.
[/quote]

Jaz ne bom povedala, kje delam, sem pa ena izmet tistih, ki si po najboljših močeh prizadevamo v smeri zajezitve širjenja novega koronavirusa. Hočem povedati, da sem vir informacj iz prve roke in rečem vam lahko le to, ljudje, pazite nase in na drug drugega.

Takšni, kot je tvoja teta, bi morali biti nemudoma odstavljeni, saj naredijo veliko škode. Škode, ki je ne bomo zmogli popraviti, četudi se na glavo postavimo.

1 otrok je bil okužen – in cel razred je dobil karanteno za 10 dni. Danes je 10. dan.

Jaz ne bom povedala, kje delam, sem pa ena izmet tistih, ki si po najboljših močeh prizadevamo v smeri zajezitve širjenja novega koronavirusa. Hočem povedati, da sem vir informacj iz prve roke in rečem vam lahko le to, ljudje, pazite nase in na drug drugega.

Takšni, kot je tvoja teta, bi morali biti nemudoma odstavljeni, saj naredijo veliko škode. Škode, ki je ne bomo zmogli popraviti, četudi se na glavo postavimo.
[/quote]

ti jaz povem, ti si v službi SDS-a sicer ne bi klatilo neumnosti tukaj!
Moj brat je zdravnik, nam je vsem povedal kako zdravniki razmišljajo in se popolnoma strinja z tole teto zdravnico- VELIK NATEG, KI BO ZDAJ ZDAJ PRENEHAL, SAJ SO TOŽBE VLOŽENE PO VSEM SVETU in ta mafija brca samo še z repom, kot riba na suhem!
Ljudje, počakajte še malo, NE SE CEPIT, vse bo kmalu prišlo na dan……………naj vas ne prestraši tale lažniva klika v SLO, ki trdi, da se zopet vse povečuje, da se približuje že 3 val, vse je laž, vse je samo zato, da bi se cepili. Zdaj je veliko šolnikov na naši strani in so zadnji moment skapirali, da je v cepivu svega i svašta, ki ni dobro za telo, tako da res počakajte s cepljenjem, ker bo kmalu vse prišlo na dan………kdo bo plačal škodo? ta banda farmacevtska, vse tovarne njihove bodo zaplenili in jih prodali!

[/quote]

Na tvojo zalost in moj razum ti povem, da pac bolje verjamem svoji teti in zaradi njenih informacij sem raziskovala naprej in ne najdem potrditve, da je cepivo varno. Mi ga lahko ti posredujes? Lepo prosim. Hvala.

Tudi mi bi mogli biti v karanteni…..ja seveda, zdrav otrok naj bo 10 dni zaprt doma, hahahaha sej so nori ane? Nihče iz razreda ni bil v karanteni, imeli so šolo na daljavo, potem pa smo se skupaj družili z ostalimi otroci, po igriščih, domovih itd. Nihče bolan. V karanteni pa naj bi bili ker naj bi en od sošolkinih staršev kao zbolel, otrok ni zbolel in potem so dali kar cel razred v karanteno. Norci na kubik Imamo že vsi dovolj tega jeb…..v glavo in strašenja. Počasi bo dovolj nategovanja.

[/quote]

Dokler bodo obstajale taki debilne osebe, ki še vedno varjamejo temu nategu, se nam slabo piše. Pejte se že cepit in dajte mir, mi hočemo živeti in ne umreti. Vi pa se zaradi mene če vam paše cepite vsak mesec.

[/quote]
Itak.
Saj to vemo, le bedakom ne moreš ničesar dopovedati.

[/quote]
Ne skrbi, ta “teta” ne obstaja. Oziroma je “teta” kar sam/a avtor/ica posta, ki mu/ji toplo priporocam redno nosenje kapice iz alu folije.

Ma nemoj.
A bos potem ti osebno odgovarjala za vse smrti in poskodbe zaradi cepiv?
Za svoje zdravje je odgovoren vsak sam in nimate nikakrsne pravice drugih posiljevati z idiotskimi reatrikcijami, ki delajo samo skodo.

V kolikor avtorjeve navedbe držijo, da so učitelj in učenci bolani (s simptomi) ali le okuženi (brez simptomov) in so bili v stiku z drugimi učenci, pa ravnatelj, kljub temu, da je bil seznanjen s situacijo, ni ukrepal v smislu vzpostavitve izolacije in/ali karantene, potem je po zakonu o nalezljivih boleznih kazensko odgovoren za ogrožanje zdravja ljudi.

New Report

Close