Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Stop maskam v šolah vodi v smrt kronično bolnih domačih

Stop maskam v šolah vodi v smrt kronično bolnih domačih

Zdravi ljudje so glasni, tulijo proti ukrepom, krati se jim svoboda. Njim, otrokom, družbi. Stojijo pokončno, kot osamoklicani borci za pravico, ljubezen, svobodo. A veste, kdo je pa tiho? Tisti, ki smo bolni. Tisti z več kroničnimi boleznimi.

Jaz sem tiho že dolgo, predvsem zaradi tega, ker me preveč boli in ne zmorem več prenesti vseh teg groznih izjav . Me pa nekaj zanima, zato bom anonimno vprašala tukaj vse tiste, ki se požvižgate na virus in glasno nasprotujete ukrepom: če bi bili vi ali kdo izmed vaših najdražjih kronično bolni, če ne bi imeli delujočega imunskega sistema in bi to pomenilo, da v primeru okužbe, slednje ne bi preživeli – kako bi razmišljali in se vedli takrat?

Poslušam starše sinovoh sošolcev, kako so glasni glede mask, kako so ubogi otroci. Žal mi je, da je tako, ampak če moj sin domov prinese virus, bo po vsej verjetnosti ostal brez mame. Vsak dan mi znanci z glasno komunikacijo proti ukrepom sporočajo, da moje življenje ni vredno nič.

Dokler otrok ni šel v šolo, smo imeli stvari kar pod kontrolo. Za samozaščito sem naredila vse, kar je bilo v moji moči, prav tako mož in otrok. S prekinitvijo šolanja od doma se je to spremenilo, saj se lahko tam kadarkoli okuži (v razredu so že okužbe).

Četudi bi bila povsem zdrava, bi sama naredila vse za to, da bi pomagala ustaviti širjenje. Brez pritoževanja. Tako pa izpadem sebična, ker se še ne bi rada poslovila. To ni več svet, kot sem ga poznala nekoč. Vse se je spremenilo in nič nikoli več ne bo enako.

Se strinjam! Zato vsi čimprej na cepljenje.

naj te ne čudi, saj že po forumu lahko bereš neke bebave izjave o “naravni selekciji” in kako bi se moralo pustiti prosto pot “svobodi” in virusu in da kdor bi pač krepnil bi krepnil menda itak po njihovo tak človek ni “dovolj močan” za ta svet…

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Sploh ne vem zakaj so ta vecje otroke sploh nazaj poslali.? Edino ce jim je zmanjkovalo stevilk, pa so jih v sole poslali , da imajo razlog za nove cifre okuzenih. Druge razlage ne vidim.
Vse skupaj je ze bizarno.

Ta tehnika zavajanja na kartu “odgovornost” je že ponucana..
Kake bre maske, kaki bre virus, ste res ljudje toliko easy izmanipulirani???
https://www.youtube.com/watch?v=3ROqDzdFfr0

kje imate pamet???
Grem na vrt ponucat to jezo, vreča in skleci ne pomagajo…
Kaj se vam je zgodilo???

Veš kaj ludi? Doslej sem te skušala spregledati. Ampak naserješ se v vsako temo, pa če je primerno ali ne.

A premoreš nekaj sočutja do te mame? Za njene strahove? Veš česa jo je strah? Ne, da bo ona umrla. Ampak da bodo otroci brez mame. Ki jim fizično ni več veliko v pomoč zaradi bolezni, vendar jim je lahko še kako dobra moralna opora, jih posluša, lahko usmerja. Otroci, tudi ali predvsem najstniki, potrebujejo tudi nekoga za usmeritve, za potrditev.
Veš kaj je dom? Je občutek varnosti, zavetje, kraj, kjer zbiram moči in potem grem naslednji dan spet v svet novim izzivom naproti.
Pa niso vse mame ločenke, blazne, hladne kot nacisti. Ne, mnoge premorejo ljubezen, ki jo otroci potrebujejo. Že da jim kdo doma reče, super, sem vesel zate, da si se potrudil v šoli in ti je uspelo narediti to in to. Veste kaj pomeni za samozavest in pot v življenje, če dobijo vmes tudi kakšno potrditev, ne samo vaša polena in kričanje o pravicah?

Mislim tudi, da je skrajni čas, da spremenimo ustavo. Črtati je potrebno vsaj 5 členov o pravicah in jih nadomestiti s členi o dolžnosti. Prva je dolžnost spoštovanja sočloveka.

Razlika je, ce gres za 20 minut v trgovino z masko, drzis razdaljo in vsi nosijo maske, to ti recimo lahko pomaga pri zasciti.

V neki skupini ljudi, ki je vec ur skupaj v enem prostoru, ti pa maska nic ne pomaga.
Sploh se, ce pomislis, da se ena maska nosi cel teden ali vec po vec ur skupaj, da otroci ne drzijo distance in da ni sans, da se vsi striktno drzijo higienskih in zascitnih ukrepov, je vse en klinc, ce imajo ucenci maske ali ne, ni nobene razlike.

Enako v pisarni in proizvodnji, ko je vec ljudi skupaj v enem prostoru 8 ur, ti maska nic ne pomaga.

In to vemo mi Slovenci. Ker npr. Nemci pojma nimajo.

Dajmo najprej par osnov razčistit: maske preprečujejo virusu ravno toliko kot golovska mreža muho. Preprečujejo pa da kapljice ostanejo znotraj maske. Torej samo en del možnosti prenosa.
Zdaj pa druga plat – maske v razredih so obvezne. Kako potem otroci pojejo malico ali kosilo? Ja, tako da jo snamejo. Kar pomeni da so brez tako v razredu kot v jedilnici, kjer jih je še več na kupu.
Nošenje maske v šoli ima več slabosti kot pozitivnih učinkov.

Zdaj pa k tvoji dilemi – obstajajo ljudje, ki nimajo delujočega imunskega sistema. So redki. Njihova dolžnost je, da se zaščitijo maksimalno. Kar pomeni, da če se jim zdi šolanje tako ogrožajoče, naj otroka šolajo od doma. Prav tako naj otroci ne hodijo v vrtce. Kako pa rešijo s partnerjem, ki hodi v službo se mi pa ne sanja. Ampak to očitno za nobenega ni problem, ker se o tem ne govori. Najbolj kužni so samo otroci.

Najbolj smešno se mi zdi, da sami zase ne naredite vsega kar bi lahko, a hkrati to zahtevate od drugih.

Zato ker so bili že čisto apatični. Kar razmisli kdaj so bili srednješolci zadnjič v šoli.

Oprosti, ampak, skoraj ne verjamem, da nimate možnosti šolannja na domu? V tem primeru, če je to res, da so vam odrekli možnost šolanja na domu, potem bi razumela vaš odziv.

Sicer pa nimate osnove za sebičnost, zaradi katere bi večino ljudi – po enem letu – še naprej držali “pod ključem”, zaradi življensjko neogrožujoče bolezni za veliko večino prebivalstva.
Sama se ukrepov držim, a hkrati iamm o njih vse prej kot dobro mnenje – zlasti ukrepi, ki so veljali vse do nedavna. Sedaj ko se – postopoma – vse bolj vračamo v normalo, se nadejam, da bo iz dneva v dan več “normale” in ne obratno. Med drugim tudi zato, ker se začenaj toplejši del leta in s tem vedno več zadrževanja na prostem, s čimer se vpliv na širjenje okužb še kako pozna v manjšem številu le-teh.

moje osebno mnjenje je že od začetka enako, in tudi sama delujem po tem principu: večina ne more zaradi manjšine obstati. ŽAl. Preprosto zato, ker so posledice za večino večje, da ne naštevam, vsi vemo, da je mnogo več življenj pod vprašajem zaradi zapore, kot obratno.

Pejt se cepit, imaš na voljo cepivoin ne dramatiziraj, nas pa pustite na miru, da živimo naprej drugače bomo vsi picrkali od lakote.

Se strinjam z avtorico. Sem v podobni situaciji. Sicer 1x cepljena in upam, da malo bolj varna; samo so hudi stranski učinki in novi sevi na pohodu tako, da nisi toliko varovan, kot sem upala da bom. Veste kaj me je sin vprašal: “Pa zakaj je tko, kaj če zboliš a oni ne vejo, da imaš 10 letnega sina, če umreš?” Samo tolažim ga lahko, da sej ne bom zbolela. Drugače sem že obupala nad “človeštvom” ki se je pokazalo s to epidemijo.

Pa še to ker si cepljen ni več osnovr za bolniško. Če zboliš in tudi če recmo ostaneš živ, ti bo verjetno virus še dodatno poslabšal zdravstveno stanje. Tko pač je, kapitalizem, egoizem, ni več solidarnosti nikjer. Iz tega razumem tiste, ki se bojijo za službe. Temu nihče (vsaj jaz) ne oporekam. Gre se samo za neempatičen odnos in stavki “naravna selekcija” ter upoštevanje tistih ukrepov, ki vas ne stanejo veliko.

Pa še to ker si cepljen ni več osnovr za bolniško. Če zboliš in tudi če recmo ostaneš živ, ti bo verjetno virus še dodatno poslabšal zdravstveno stanje. Tko pač je, kapitalizem, egoizem, ni več solidarnosti nikjer. Iz tega razumem tiste, ki se bojijo za službe. Temu nihče (vsaj jaz) ne oporekam. Gre se samo za neempatičen odnos in stavki “naravna selekcija” ter upoštevanje tistih ukrepov, ki vas ne stanejo veliko, za dobro vseh.

Zakaj hudica se potem sploh cepite?

Nisem brala vseh odgovorov….
Že dolgo ne gledam na druge, ker tudi na mene nihšče….
Najhujši so mi prav taki, kot ti avtorica, kako ste bogi, kako vas je treba sedaj čuvat… Samo nase gledate….
Mene nihšče ne vpraša, a imaš za kredit, a imaš za položnice, a imaš za hrano…pa sem zaradi takih kot si ti prisilno doma.

Ja že od kar svet stoji so ljudje umirali, najprej tisti s slabim imunskim sistemom, potem pa še ostali. In tako je prav. Naravna selekcija.

Pa se zaprite v bunker ali vam kdo to preprečuje?
Ste žrtve lažnive medijske propagande.

A dej no dej. Sem stara, imam kronične probleme in sem proti tej norosti, ki se ji reče ukrepi proti pandemiji. Kako si ščitila druge v prejšnjih letih med izbruhi grip? Si nosila masko, si si držala razdaljo 2 metrov, si bila ves čas doma, si se držala policijske ure, si šolala otroka od doma, zgubila službo zaradi gripe? Če nisi odgovorila z da na vsa ta vprašanja, si samo še ena v vrsti medijsko ustvarjenih paničarjev ali pa ena od manipulantk, ki izkorišča lahkoverne množice.

Pa se zaprite v bunker ali vam kdo to preprečuje?
Ste žrtve lažnive medijske propagande.
[/quote]

hahahah Robi neumoren. Svaka ti čast. Ne glede na to kaj nabijajo v tisočih stavkih vedno jim v nekaj besedah poveš svoje več pa niti nima smisla. Bravo

Zakaj hudica se potem sploh cepite?
[/quote]

To se tudi jaz sprašujem.

Hvala za vse grozljive komentarje. Točno to sem rabila, da grem čez rob.

Ker proti gripi se je možno cepiti prostovoljno kadarkoli želiš. Do cepiva proti Covid-19 pa je bilo treba dolgo čakati, so najprej cepili starostnike z mrna cepivi.
AZ cepivo je na voljo šele od sredine februarja, večina pa je prvi odmerek dobila šele v začetku marca, ker so najprej cepili preostale zdravstvene delavce in ostale prioritetne skupine.
Za koliko-toliko zaščito je potrebno počakati še drugi odmerek, ki se prejme 9 tednov po prvem odmerku. To pomeni zaščito šele od meseca maja ali celo junija.
Bo zdaj šlo?

Nič ne bo šlo, blesavo multinično.
Takrat bo aktualen že tretji ali četrti sev, proti katerim trenutno cepivo ne bo koristilo in bo treba vajo ponoviti. Za neumno čredo lahko to traja v nedogled, razen, če bi neumna čreda po čudežu spregledala in se zbudila.

Ne bodi nesramna. Moj komentar je bil povsem korekten – in če še enkrat vdihneš, realen. Za cepljenje nismo ki rpavi naslov .. Se pravi, pricakujes v nedogled ves svet zaprt zaradi sebe? In ti ostalim ocitas sebicnost…

New Report

Close