Najdi forum

Splash Forum Koronavirus zaprtje le do 11.aprila?

zaprtje le do 11.aprila?

Bo res le do 11.aprila? Jaz ne verjamem. Vsaj šole naj takrat odprejo, da ne bodo čisto uničili naših otrok. Že sedaj imajo dokaj hude posledice.

Bo do 12.4.

Dolho nisem verjel glede slabega vpliva na otroke, ampak to se prekleto drzi, ti konjederci bodo unicili generacije otrok s svojim pocetjem, otroci se pa druzijo, po soli

Danes sem slišala v trgovini, ko je prodajalec rekel, da zapirajo za en mesec in da upa, da ne bo več. To je bila trgovina s čevlji.
Jasno je, da teh 10 ali 11 dni ne more biti res. Bo precej bolj dolgo. Lažejo
Ja, vsaj šole naj odprejo!!

Tud jaz ne razumem, zakaj so sole spet zaprte. In kdo se je odlocil delat se dodatno skodo otrokom. Ucitelji so cepljeni oz. so imeli to na razpolago. Tudi najstarejsi so zdaj cepljeni. Jasno, se je kdo, ki bi se zanj slabo koncalo, ce zboli. Ampak a ni zdaj cas, da se ti sami se posebej cuvajo, ne pa da so doma spet VSI otroci, cele generacije spet koliko casa?
in zakaj, ce so doma, nimajo prek spleta v zivo vseh predmetov po urniku?

To šolanje na daljavo je mogoče za en teden, dva (če je res huda sila). Otroci so bili doma ( na zoomu) več kot 4 mesece !! Škoda je nepopravljiva. A jim bodo spet to naredili!?! A ni nikogar, ki bi jim razložil, da se tako ne dela.

Ne sanjat. Tole bo zaprto mnogo dlje.

Se mi zdi, da bo počasi treba nehat s temi zapiranji vsakih 14 dni za pol leta. Čimprej pocepiti ljudi (ne bi si mislila, da je dvomilijonski narod tako težko pocepiti), ljudje bodo pa počasi morali prevzeti odgovornost za svoje obnašanje. Kaj koristi to zapiranje zdaj, če bo velikonočna nedelja prosto po Prešernu odprta za pohajkovanje, druženje na veliko, feštjoniranje, potem bodo pa čez nekaj dni cvilili, kako je naraslo število okuženih! Potem naj bo tudi zdaj odprto vse. In ne mi rečt, da sem kaj bolj ogrožena, če kupujem gate, kot pa če kupujem kruh in živila. Nobene logike! V gostilnah pa bodo itak še naprej na veliko pili in hodili skozi zadnje vhode, kot to počnejo pri nas in so že tudi počeli med prejšnjimi zapiranji. Ker pa je gostilničar živina in ima “dobre veze”, se vsi delajo, kot da ne vidijo nič. Frizerke pa itak vse delajo na črno, saj niso nore, da bodo sedaj pred prazniki mrknile. Se že znajdejo, bo šlo vse na roke, država pa naj se obriše pod nosom!

Še en rojstni dan v karanteni…nekdo bo to plačal. Prej ali slej

Saj ne da pravim da je ni, samo jaz pri svojem ne opazim nič posebbo drugačnega zaradi šolanja od doma. Kaj je to kar opažate pri svojih otrocih in imenujete “nepopravljiva škoda” ? Pa otroci s PP so izvzeti iz tega vprašanja..in recimo da mi je pri mladostnikih..tam od 15 let naprej tudi nekako jasno da jim je marsikaj oteženo, krateno. Recimo 1. in 2. triada?
Je to zaostanek pri delu za šolo?? Niso delali sproti? Je to pomankanje stikov..kako se odraža ta nepopravljiva škoda? Ker kakor pišete se kljub omejitvam družijo..kot npr med počitnicami. Potemtakem sklepam da je težava šolsko delo? Ali kaj???

Strinjam se s teboj, kakšna nepopravljiva škoda?
Mogoče so se nekateri navadili na socialne mreže in telefone, postali so malo bolj asociani. Čeprav hitro, ko pridejo nazaj v šole, so se spet začeli družiti.

Ljudje so preživeli vojne in otroci teh genercij niso zrasli v nič bolj neumne in manj sposobne ljudi.

Pri najstnikih je skoda velika. Drugo je 1. triada, do konca solanja imajo se veliko let, bodo se nadoknadili. Imam enega v 9. razredu: vec kot 3 mesece ob zakljucku osmega razreda in skoraj celo letosnje solsko leto doma. Ko je bila sola v zivo in nek red, rutina, je slo. Na daljavo, pozabi. Da bi bilo vsaj pri zoomu obvezno imet kamero, nobenemu to padlo na misel, otroci lahko poceli karkoli se jim je zdelo. Malo domacih nalog, samo par zoomov na dan, nobenega preverjanja znanja. In ja, moj otrok se ne bo ucil, ce se ni treba. Starsa sva pa imela oba polno sluzbenega dela in po pravici povedano sem naivno mislila, da je pri soli na daljavo vseeno vec resnosti. Pa toliko stari se tudi starsem ne dajo glih komandirat, vsaj vsi ne.
Mnogi mladi so pa zapadli tudi v dusevne stiske. Se vsi kar pretvarjamo, da so problem samo otroci s posebnimi potrebami. Prav je, da se za njih se posebno skrbi, ampak sem prepricana, da je bistveno vec tistih, ki zivijo v slabih razmerah in/ali v disfunkcionalnih druzinah. Tukaj se pa vsi stran obrnemo.

Ni šans… to se bo vleklo precej dlje.

Pa se ena rec: sportne sposobnosti so zelo upadle. In kar izgubis v pol leta morda nikoli vec (nekateri) ne nadoknadis ali v vec letih.
Pa tudi, a je za najstnike normalno, da tako dolgo nimajo pravih stikov, ce jih imajo, pa ta strah, kaj ce jih dobijo?

Bolj realno je, da bo lockdown en mesec.

Mnogo staršev pač ne zna učiti. Otroka je treba znati “prebrati” in ugotoviti, kakšen pristop ali način podajanja snovi mu najbolj ustreza, na katerih področjih ima šibke točke, kakšen je njegov način razmišljanja, razumevanja….. ter potem temu prilagoditi način učenja in razlage. Učitelji so za to usposobljeni, poznajo več “fint”, imajo več izkušenj, zato v večini neprimerno bolje razložijo in naučijo snov. Zato so pri mnogih otrocih nastale luknje v znanju, te je pa težko popraviti, vsaj pri predmetih, kjer se ne morejo zgolj “piflati”, ampak morajo snov tudi razumeti, sploh če se nove snovi navezujejo na prejšnje (fizika, matematika, kemija, tuji jeziki, td.) Pri nas recimo sem opazila šepanje pri matematiki in ko so končno odšli v šolo, se je znanje vidno izboljšalo. Hvala bogu je kolikor toliko uspel osvojiti znanja tudi na daljavo, da ni nastal prevelik manjko v znanju. Ampak predstavljaj si, koliko otrok že tako težko sledi, starše vseh vrst, eni izobraženi, drugi ne….. Veliko otrok si je pridelalo te luknje v znanju.

Drugi problem je druženje. Spet ne pri vseh. Nekateri imajo dovolj družbe bratov in sester, tudi s sosedi so se družili, tako da je bila tudi ta potreba nekako zadovoljena brez večjih posebnosti. A spet nimajo vsi te sreče. Tu so edinci, otroci, kjer je velika starostna razlila med sorojenci, družine, ki živijo na samem ali brez drugih otrok v drižini…. Poznam en tak primer. Tem se pa zelo pozna. Da najstnikov sploh ne omenjam…..

Nekateri jo bodo odnesli brez večjih posledic. Mnogo otrok pa ne.

pri sosedih. Z žurko. Okrog 20 se jih je nateplo Vsaj 6 različnih gospodinjstev.
Dve mami od teh sta hudi aktivistki za nenošenje mask in za odprte šole.

Strinjam se s teboj, kakšna nepopravljiva škoda?
Mogoče so se nekateri navadili na socialne mreže in telefone, postali so malo bolj asociani. Čeprav hitro, ko pridejo nazaj v šole, so se spet začeli družiti.

Ljudje so preživeli vojne in otroci teh genercij niso zrasli v nič bolj neumne in manj sposobne ljudi.
[/quote]

Najhuje je ( za njih), ker jim primanjkuje socialnih stikov. Samo šolanje je bolj na približno. Sploh se ne da primerjat npr. neke snovi, ki je podana v šoli, v razredu s tisto preko zooma. Ne vem, mogoče ima kdo srečo, da pri njih poteka vse odlično t.j. da je precej primerljivo eno z drugim. Pri nas se zelo razlikuje. To preko zooma je ravno toliko, da nekaj je. Govorim za 3. in 5. razred.
Res upam, da bo ta prekinitev samo 11 dni!!
P.s. na naši šoli ni okuženih.

A spet jamrate, ker ne bo pouka v šoli?
Pa ravno tu gor je tema kakko ena baba otroka ni poslala v šolo, ker sta pač mama in froc šla v šoping. Zato sončica pač ni šla v šolo. Zraven pa kup bebavih mon kima in pritrjujeje, da imajo otroci pravico kdaj pa kdaj manjkat v šoli, za šoping in podobno.
A zdaj, ko vam pa šolo zaprejo pa spet jok?
AJa, ne morete v šoping pa bi poslale otroke v šolo?

Aha… ker ti svojega ne zmoreš skomandirat, da bi delal za šolo, naj to naredijo učitelji na daljavo?? ti pa si “naivno mislila, da je pri tej šoli na daljavo več resnosti”??? Kaj pa naj bi učitelji naredili, če tvoj mulo ne dela nalog in ne prihaja za zoom? 9. razred!!! Več kot obvestiti tebe, da ga stisneš za vrat, ne morejo! Če ti je pa mulc zrasel čez glavo, je pa to tvoja in samo tvoja krivda in krivda tvojega tipa! Ko so meni za mojega povedali, da ni bil pri uri mat na zoomu, smo oreng zaorali in mu dali vedet, da MORA delat za šolo, ni tu bi- ne bi!! Seveda ima na izbiro, ker če se ne misli učit, bo pač fizično delal. Nikoli potem nobenih težav, pa je tudi 9. razred, in ja, on tudi raje ne bi kot bi. Starši ste kompas zgubili, vse naj bi učitelji naredili, ker vi ne zmorete vaših mulcev prepričat, da bi delali za šolo. Glej, saj naj gre jarke kopat, zakaj pa bi morali vsi v srednjo šolo?? Pri nas se je mulo hitro zbrihtal, ko sem mu jasno in glasno povedal, da pri nas slabih ocen ne bomo tolerirali. Če ni za šolo, ni problema, bomo govorili z Mujaselimovićem, ki ga bo hitro lansiral med gradbene delavce. In sem mislil čisto resno. Ker mulc to ve, so začele padati štirice in petice. Ti bi pa, da ti mulca drugi poštimajo, da se bo učil. E, ne gre, draga moja!

Najhuje je ( za njih), ker jim primanjkuje socialnih stikov. Samo šolanje je bolj na približno. Sploh se ne da primerjat npr. neke snovi, ki je podana v šoli, v razredu s tisto preko zooma. Ne vem, mogoče ima kdo srečo, da pri njih poteka vse odlično t.j. da je precej primerljivo eno z drugim. Pri nas se zelo razlikuje. To preko zooma je ravno toliko, da nekaj je. Govorim za 3. in 5. razred.
Res upam, da bo ta prekinitev samo 11 dni!!
P.s. na naši šoli ni okuženih.
[/quote]

kako pa veš, kako je v razredu? Pri nas imajo enega neprilagojenega mulca in se cele ure v razredu ukvarjajo samo z disciplino, pa z socialnimi igricami. Na zoomu ga pa odklikne in ga ni več, pa naj se tastari z njim ukvarjajo. In se potem posveti snovi. V spletnih učilnicah je razlaga snovi, ki jo otrok lahko večkrat pogleda, če kaj ne zastopi takoj, ne pa kot v učilnici, ko vsako razlago un mulc in par njemu podobnih prekinejo ene desetkrat na uro.

Od kod veš, da v šoli podajanje snovi bolje poteka kot od doma? Od tistih 25 učencev jih vestno posluša kvečjemu enih 5, ostali ali delajo bedarije ali ne zastopijo ali so pa izgubljeni v svojem svetu. Razlika je samo ta, da se TEBI ni treba ukvarjat s snovjo. Ker učenec, ki ne sledi zoomom ali nalogam v spletnih učilnicah, je ZAGOTOVO tak, ki ne sledi niti v šoli.

kako pa veš, kako je v razredu? Pri nas imajo enega neprilagojenega mulca in se cele ure v razredu ukvarjajo samo z disciplino, pa z socialnimi igricami. Na zoomu ga pa odklikne in ga ni več, pa naj se tastari z njim ukvarjajo. In se potem posveti snovi. V spletnih učilnicah je razlaga snovi, ki jo otrok lahko večkrat pogleda, če kaj ne zastopi takoj, ne pa kot v učilnici, ko vsako razlago un mulc in par njemu podobnih prekinejo ene desetkrat na uro.

Od kod veš, da v šoli podajanje snovi bolje poteka kot od doma? Od tistih 25 učencev jih vestno posluša kvečjemu enih 5, ostali ali delajo bedarije ali ne zastopijo ali so pa izgubljeni v svojem svetu. Razlika je samo ta, da se TEBI ni treba ukvarjat s snovjo. Ker učenec, ki ne sledi zoomom ali nalogam v spletnih učilnicah, je ZAGOTOVO tak, ki ne sledi niti v šoli.
[/quote]

Z otroki se ukvarjam mogoče malo več, kot prej, ko je bil pouk v učilnicah. Sama snov na zoomu je zelo na hitro prikazana. Otroka se rada učita, tako da s tem nimamo problemov ( ne prej, ne sedaj). Opažam pač, da je snov na hitro obravnavana, tudi kaj izpustijo.
Otroka bi veliko raje bila v šoli- iz več razlogov.

Sole in vrtce morajko obvezno odpreti! Starsi moramo pritisniti na vlado, jo zasuti z maili! Naj dajo ven stevilke, koliko okuzenih je bilo v vrtcu in solah in kaj tako katastrofalnega se je zgodilo v casu odprtja.

Vceraj je ena drugosolka rekla, da bo sama doma, ker mora mami, ko je sama, delat. Meni je biko grozljivo.

Druga mamica je zacela delati v novi sluzbi in je bila cisto obupana, kam bo dala hceri, in ji je potem tasca na sreco ponudula, da ju k njej pripelje.

Ostali starsi bomo pa spet vozili slalom in vozili otroke sem in tja varstvo. Ja, res dobra resitev, da otroci ostajajo v mehurcki. Mislim, da bi si clovek nabavil motorno zago in sel se sam pred parlament, resnk!
Ostali

Jp, so takoj počepnii vsi, ko si to sprdelo na mon.😁Kolk cajta bo trajalo, da boste le nehal noret in sprejeli dejstvo, da satre razbrdanosti ne bo več in da imate tudi kako dolžnost, ne le pravice? Še dve leti, tri leta?

Ko so napovedali, da prometne podaljšuje do 9.5. Je bilo jasno, da UE ne bodo delale vsaj do 9.5.

New Report

Close