O lockdownu pri nas ni ne duha in ne sluha
Noben se ne drži nobenih ukrepov. Polno dvorišče je otrok, ki uživajo v počitnicah in zraven starši veseli, nasmejani, kot da so zasluženem dopustu. Folk ne jebe ukrepov pet posto. Bergamo prihajamo, to je dejstvo! Sam ne pol jokat kdo je vse zajebal in zafurov. Čist sami si boste krivi, da bo apokalipsa in prav je tako. To enostavno moramo doživeti, žal.
Par otrok na kupu zunaj je čisto nekaj drugega kot 6 ur skupaj po 25 otrok v učilnici– IN TO VSEH OTROK V SLOVENIJI, potem pa še druženja v jedilnici, kjer jih je skupaj 250, pa še pred šolo, na busih…. jasno, da je eksplodiralo. Tistih nekaj gruč, ki se jih druži popoldan, pa še zunaj na zraku, ni nič v primerjavi s tem do sedaj.
mogoče si videl nas. pa še res je. uživamo in ne ne držimo se nobenega ukrepa. ne mask, ne razdalje, ne druženja, ne nič! in tako bo od danes naprej. bergamo praviš? če bi naše velepametne stručkote na oblasti to skrbeli bi uvedli pravi lockdown. ne pa, da je vse odprto razen šol in vrtcev. kot sp lahko grem kupit karkoli kamorkoli, nič ni zaprto. lahko grem tudi v gostilno v svoj kobajagi mehurček. napišem si nalog in grem tudi čez mejo in odletim kamorkoli mi paše. če hočem lahko tudi grem in poslovno najamem apartma kjerkoli v tej bedni državici. če ti zagovedanček temu praviš lockdown potem si še bolj ubogi kot sem si mislil! ko bomo imeli lockdown ki bo veljal za vse se bomo pa tudi obnašali drugače. dokler pa lahko prenapihnjenci z dovolj denarja delajo kar jim paše bomo pa tudi ostali. ti se pa le zapri v svojo čumbrijo in ne zijaj toliko kaj drugi počnemo.
Kot so hotli, tako je. Očitno ne vejo kaj pomeni prvi in kaj zadnji. Govorili so, da bodo šole zaprli zadnje, so jih pa prve. Večina trgovin je pa odprtih.
Nasvete svetovalne skupine si razlagajo vsak po svoje. Ko je treba zagovarjat zaprtje šol navedejo, da je tam največ okužb. Naslednji dan drug govorec poziva gospodarstvo naj se probajo zapret oz. Delat na daljavo in hkrati navrže da je največ okužb med delovno aktivnimi.
Pa še najnovejša cvetka: svetovalna skupina ni predlagala nošenja mask zunaj, ampak posamezni člani so bili proti, zato so to sprejeli.
Za kakšne debile nas imajo.
Jaz jih imam že nekaj časa poln kufer. Masko nosim samo v trgovini, pa še to samo zato, da imam mir pred pametnjakoviči. Drugih ukrepov, ki so sprejeti samo za hebanje ljudi v glavo, ne pa zaustavitvi virusa, se ne držim. Treba bo še pogruntat za šolo.
Avtor- pametno da so bili otroci zunaj v tem lepem dnevu. S tem so največ naredili zase in svoje zdravje.
V našem okolišu so prepovedali verske obrede za omejeno število udeležencev. PO kakšnih deset nas je bilo v cerkvi, sedaj pa so okrnili te najlepše praznike, praznike polne pričakovanja nečesa lepega, ko pripravljamo hrano za blagoslov, ko se udeležujemo obredov.
To je bil pravil balzam za poln prihod pomladi in nečesa veselega, radostnega in zahvalnega obenem.
Ne vem, kako bo, ni isto vse na You toube, ljudje smo radi v občestvu, vsaj deset, dvanajst ljudi.
Misim, da to ni povzročilo kakšnega širjenja koronavirusa, saj smo se vsi razkuževali, imeli maske.
Ja, se strinjam. To je navadno “j….. v glavo”. Starši vrtčevskih otrok lepo veselo vozičkajo in se družijo na igriščih. Penzionisti tudi špancirajo svobodno, kot prej. Moji šoloobvezni otroci imajo za delat ma prav nič – en zoom danes. Jaz delam od doma od 8h dokler ne zmanjka conference call-ov. WTF?? Vsi imajo plačan dopust matr, prav res nihče ne upošteva lockdown-a.
Sem se mislila držati, ker sem upala, da 10 dnevni popolni lockdown zadevo mal zaustavi, vmes se pocepi folk…pol pa mogoče mal zaživimo. Ko pa ugotoviš, da je zaprto le malo gospodarstvo, šole, kulture ustanove in knjižnice, tam,kjer je pa ful ljudi ( tovarne, trgovine – od gradbenih, vrtnarskih….., vse za avto – res važno itd) pa vse dela na polno. No, to je pa spet kar nekaj. Al zapri, al pa ne jebi folka v glavo.
Ja, v šoli in knjižnici je res bolj nevarno kot v trgovini ali proizvodnji ??? Pa tudi otroci so najbolj ogrožena vrsta , zihr bolj od delavnih staršev. Podn, res. In pol pričakujejo, da se bomo držali??? Res sem se mislila držati, saj je le 10 dni. Ampak na tak sistem? Za koga že? Eni ja, eni ne. Je neki.
Si malo fouš a ne? Zakaj pa ne bi vozičkali in se igrali zunaj? Bi bilo bolje, da so cel dan zaprti noter, prilepljeni na ekrane. Otroci niso pomembni prenašalci niti, ko so v šolah, zunaj je še toliko manj možnosti, da bi se okužbe prenašale. Je bilo že večkrat ugotovljeno in dokazano. Hvala bogu, da so otroci zunaj, v gibanju.
Sicer pa bi veliko bolj koristilo, če bi namesto šol zaprli tovarne. Ampak tega si pa ne upajo. Zapirajo tisto, kar manj boli, namesto tisto, kjer se okužbe res širijo.
Vladni ukrepi nimajo že od oktobra ne riti, ne glave. To se odraža na skoraj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} presežnih smrti v novembru in decembru. V tem obdobju, ko so v DSO množično umirali, so gospodje v vladi odpovedali prepotrebne doze cepiva. Kdo sploh še verjame vladi?
Pri nas že dolgo uporabljamo lastno zdravo kmečko pamet in ne vladne ukrepe. Zaenkrat smo vsi zdravi in upam, da bo tako tudi ostalo.
Ali nisi pomislil, da vlada prav to želi? Zakaj pa misliš, da so vse trgovine odprte in šole zaprte?
[/quote]
Točno. Za koga so sploh odprte trgovine, če naj bi vsi čepeli doma. Trgovine so odprte zato, da se ljudje množično zgrinjajo vanje. Otrokom manjka družba in se na ulici zbirajo skupine različnih starosti (mehurčkov). Vse kar je bilo dobrega doseženega s cepljenjem učiteljev in kontroliranim druženjem otrok znotraj mehurčkov, so sedaj z enim zamahom zavozili. Odprli so pot pospešenemu širjenju okužb na ulici in nakupovalnih centrih.
Tole pa podpišem. Vse odprto, razen trgovin z oblekami, frizeraj itd. in pa šole in vrtci. Pa v isti sapi pravijo, da se po proizvodnjah najbolj širi.
Naši otroci so bili v vrtcu v mehurčku. Zdaj smo pa vsi zunaj čez dan. Tam se pa igrajo vsi skupaj, ni nobenih mehurčkov. Ne mislim imet otrok zaprtih notri cel dan ali pa za njimi vpiti, da naj se ne družijo z drugimi otroci, ki jih srečajo zunaj.
Končno nekaj za dušo po dolgem času:
https://www.youtube.com/watch?v=VvqImsjpfPo