Izguba vonja in okusa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}??
Vonj in okus sem izgubil 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Nos sem namenoma dobesedno vtaknil v mlet poper, nič. Cimet, nič, hren frišno riban, nič….
Prebolel sem pred 5 meseci, še danes imam voh slabši, kot prej, opazno slabši. Pri okusu se niti ne pozna toliko, mi je pa precej stvari premalo sladkih, kar mi prej ni bilo.
Jaz ne vem če sem imela korono, ker mi je zdravnica ves čas samo tablete predpisovala, vem pa da me je dušilo in nisem mogla dihat in skratka 3 tedne sem ležala, no kar se tiče vonja pa imam ful močno rumeno svečo z vonjem limone, veliko in baje smrdečo, (meni dišečo) in kar naenkrat rečem hčerki, ej poglej kako goljufajo, pol sveče je ful dišalo, zdaj pa nima nič več vonja, samo še gori.
Pa me hčerka pogleda in mi reče, mami, kaj je s tabo, ta sveča še vedno fuuuul smrdi.
Kar se tiče okusa sem pa nekaj čutila, a bolj, kot da bi jedla neko žvaruno. Mož mi je prinesel pico z rukolo, ki jo vedno naročava in ima pač specifičen vonj, pa se mi je zdelo, da jem, ne vem kaj. Bilo je nekaj okusa, ampak ne po pici ravno. Čutila sem na jeziku, recimo, da je vroče, da peče itd, ampak ni bilo tako kot ponavadi.
Vonja pa nisem nič imela.
Jaz sem star 19 let, kao mi korona nč ne more, sj je blo res k en prehlad in sm bil po parih dneh vročine dober, ampak kaj, ko sem izgubil voh in sedaj že 5 mesecev praktično nič ne voham. Ne zavoham dima, zase ne vem, ali smrdim ali dišim in potem se zmeraj preveč naparfumiram. Kvaliteta zivljanja ti ful pade kr pač nc ne vohas in pol ne vem kater sampon, parfum, deodorant…naj kupim kr grem v trgovino in nc ne voham, pac prec si pol od nekoga odvisn.
Jaz sem popolnoma izgubil vonj pred nekaj meseci. Testiral se nisem. Vonj se mi je začel vračati po mesecu ali dveh. Okus je enak, kot je bil, občasno pa določene vonjave vonjam drugače kot prej, nekako ojačano ali pa preprosto drugače, recimo pražena čebula. Ta mi je prej bolj dišala, podobno tudi kuhan rumenjak od jajc.
Mi smo imeli vsi korono pri hiši okrog božiča nihče ni izgubil ne vonja ne okusa jaz sem imela sicer vročino hud kašelj in zadihanost ..ostali samo rahel prehlad brez vročine.
Je pa brat tudi ki je imel korono izgubil vonj in okus samo za 4 dni potem se povrnilo tako da ni rečeno da vsak z korono izgubi vonj in okus.