Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resno vprašanje, kaj vidite na Ikei

Resno vprašanje, kaj vidite na Ikei

Vsakič se vprašam sigurno bom kaj našla tam, pa sem vedno razočarana. Razen šalčk, kozarcev, krožnikov, pa kakšnih mini dodatkov nimaš kaj kupiti. Pohištvo je drago, nekvalitetno, sedežne obupne, v Momaxu jo kupiš za pol nižjo ceno , pa ni tako prežvečena, enostavno ne vidim kje ljudem tako navdušenje za Ikeo. Jaz raje kupim drugje. Pa nisem od konkurence, da ne bo kdo začel kaj takega.

Meni tudi ni všeč, sploh ni poceni, najdeš boljše in močnejše pohištvo drugje za nižji denar. Sploh sedežne ima Ikea drage, pa grde.

Meni je Ikea všeč, ker prideš, kupiš in odpelješ. Ker je možno vse skombinirati in je ostalo odvisno samo od tvojih želja in idej. Ker so prodajalci prijazni in nevsiljivi- pa sem bila v Ikeah po celem svetu. Ker ne smrdi.

Dodatki in malenkosti so mi skoraj najmanj všeč, ker za njih zapravim največ denarja.
Ja pa Ikeine rastline so trpežne. Še vse so preživele leta in leta. Veliko veselja za majhen denar.

Za začetek to, da si sedežno izbereš in jo odpelješ še isti dan, medtem ko Moemax rabi toliko časa da se vmes že upokojiš in preseliš v DSO.
Kuhinjo imam iz Ikee in je super, ni bila draga, postavljena je bila naslednji dan, ne delamo lepo z njo (otrok) in se je izkazala za trpežno.
Imajo kar nekaj dobrih sistemov in rešitev, osebno sem velik fan shranjevalnega sistema Ivar. Psa obožujeta njihove plišaste igrače. Posteljnina je lepa in ugodna, tudi ostal hišni tekstil, če nimajo ravno kakšne čudne sezone oblikovalcev. Kompleti krožnikov, super in v lepih barvah. Sedežno na terasi gonimo že šesto ali sedmo leto… Če se bo kaj uničilo, vem da dobim identičen kos še v istem dnevu.

Torej, pod črto, stvar praktičnosti in osebnega okusa. Dobivam pa občutek da kritizirajo tisti, ki nimajo občutka za notranji dizajn in si sami ne znajo zamislit kateri kosi gredo lepo skupaj, kaj šele da bi sami zategnili tistih par šravfov.

Kdo tebe plačuje? Vsaj toliko bi se potrudila, da bi napisala nov post, ne da kopiraš že pred kratkim objavljenega.

Meni tudi ni všeč, sploh ni poceni, najdeš boljše in močnejše pohištvo drugje za nižji denar. Sploh sedežne ima Ikea drage, pa grde.

Revezi s 1.000 neto mesecne place hodijo v Ikeo in mislijo, da bodo tam prihranili ! 🙂

Mi vse pohištvo sami sestavimo, pa še marsikaj znamo sami narediti, položiti finalne tlake, zmontirali kuhinjo, pipe, lijak, vodovod. Tudi znamo in imamo okus za kombinacije. Ukvarjam se z oddajo, več manjših studiev, ampak tudi jaz v Ikei ne najdem nič . Res da se drugje čaka 1 mesec do dva meseca, ampak saj to planiraš in naročiš še preden je čas za vselitev. Mi takoj ko so znane mere, naročimo, pa pride pohištvo še prehitro, še preden končamo s finalnimi tlaki. Najdlje kar smo do sedaj čakali, je bila ena postelja iz Harvey Norman, tisto pa smo čakali 3 mesece, ampak je bilo vredno zaradi mer, ker nikjer drugje nisem našla. Preostal bi nam le mizar.
Ikea sploh ni poceni, draga je, sedežne so zelo drage, pa meni so tudi grde, gledala sem blazine za stole, najdražje so v Ikei.

Prednost je v sestavljivih sistemih kuhinj in omar, kvalitetno samostojno kosovno pohištvo pa se dobi tudi drugje. Problem je da potem barve ne gredo skupaj, ampak Slovenci itak nimajo občutka za opremljanje in bo tudi Momax dober.

Dejansko me zanima, kje razen v butičnih pohištvenih trgovinah v Sloveniji vidite lepo pohištvo? Harvey Norman je na začetku celo imel nekaj odbitih variant, pa je obupal nad nami.
Kako vam je lahko iverka, ki jo oblikujejo očitno neki z nedokončano lesarsko srednjo, v Momaxu, Lesnini, Rutarju itd všeč? Po možnosti sedežne, kombinirane s kromom, in kratkimi naslonjali, da so samo za gledat, ne za sedet in udobno gledat TV.
Da o usposobljenosti prodajalcev, dolgih dobavnih rokih in porazni montaži v Sloveniji niti ne začnem.

Na Bolhi sem kupila vsaj 15 let star Ikein sestav za dnevno sobo, za male pare, vsi me vprašajo, če je nov, ker je ohranjen 9,5/10, in kar je najlepše, jutri grem lahko v Ikeo in dokupim kaj za zraven, če rabim. Potem če hočeš barvno usklajene zavese, tepihe, prevleke za blazine itd., to v Ikei ni problem, drugje tega še nisem videla. Tiste povštre za evro ali dva v Jysku si pa lahko nekam zataknete. Da o dvomesečnem čakalnem roku na en jogi sploh ne začnem …
Lani sem v stiski kupila eno ozko visoko omarico za kopalnico v Momaxu in je grozna, sem jo takoj dala na Bolho za 20 evrov (nabavna cena 100 evrov). Ogabna končna obdelava, prav vidi se cenenost.

Edini očitek Ikei je draga dostava na dom. Če ne nabaviš za cel kombi robe, se ne splača.

Ne vem kako je z vasim do sedaj kipljenim pohistvom, ampak garderobna omara kupljena v momaxu za 1k mi je zacela razpadati in popuscati ze po enem letu. Tud predalniki se povesajo, pa so trije puliverji notri. Sestavljal so mi jo oni. Podibno je z onaro iz Harvey Normana, staro 7 let. Vrata ze vsa odpadla – sestavljal oni.
Imam v otroski sobi garderobno pax omaro, staro 12 let, seljeno 4x, kar pome i, da je bila tokrat tudi razstavlnena in sestavljena. Se danes je kot nova in stoji ter nosi tako kot mora.
Podibno ne s k jiznimi policami. Billy stoji ze 18 let – razen obarvanosti zarad stanja v proatoru, kjer se je kadili – stoji kot sus, kar ne morem reci za knjizno onaro iz lesnine. Police so se na tej kar upognile.
Edino pohistvo pripeljano iz Nemcije (razennikee) se mi je izkazalo za trpezno in kvalitetno, ampak je Nemcija predalec.
Torej – res o razmisljam, da bi dala v vse sobe te pac omare, ker se mi zdi, da izkoristim vsak koticek omare in da ga po svoje organiziram- sproti – glede na potrebe.
In ja – grem kipit in odpeljem takoj, ko rabim – ne pa prvo dnar, pol pa caki 2 meseca na srot robo.
Meni ima ikea tud izredne ideje kako resevati prostore – res so prakricni in izvirni.

V Ikei še nisem bila. Kot sem gledala kataloge, bi znala biti prednost praktičnost in veliko dodatkov. Pri nas je bila v ospredju vedno funkcionalnost, kar je v ne prevelikem stanovanju lahko problem. Imeli smo odličnega arhitekta, pohištvo smo dali izdelati po meri. Zdaj se je ta naš studio usmeril v čisto drugo področje, tudi tega arhitekta ni več. Nekaj malega bo treba prenoviti, pa sem razmišljala o Ikei.

No to. Če si na tesnem z denarjem, kupiš samo korpuse in vrata pa kakšne dražje predale itd. dokupiš pozneje, ker je ta sistem stalnica. Ali čez par let vrata zamenjaš. Enako pri kuhinji. Korpusi so pa tako kvalitetni, da je mizar, ki mi je postavljal kuhinjo, rekel, da on za tak denar ni sposoben niti slučajno izdelati tako v redu korpus, tudi če svojega dela sploh ne šteje (samo material). Pohvalil je tudi okovje in kako enostavno se ga naravna. Tudi praktični so tako, da so vredni posnemanja. Tako da je tudi on šel po korpuse in okovje v Ikeo, sam je potem izdelal samo vrata.

Sedežne so v ikei res še najmanj zanimive. Imajo super kuhinje, garderobne sestave, razne omare, police… vseh mogočih kombimacij in stilov. Postelje, otroško pohištvo je tudi daleč najboljše razmerje kvaliteta/cena. Tega v lesnini, rutarju, hn ne dobiš, če že je pa 2x višja cena.

Meni praktičnost in sestavljivost oz. možnosti kombiniranja. Kvaliteta niti ni slaba, seveda odvisno kateri cenovni rang kupiš.

Cena ni faktor, ker itak preverim še pri številnih drugih in če dobim tam ugodneje, vzamem tisto.

Všečnost pa… odvisno kateri designer in katero leto. Itak gledam samo tiste stvari, ki so mi všeč. Tega je sicer manj kot pol, a se stalno spreminja, zato je dovolj dinamike, da se večkrat sprehodim skozi.

Pa ideje seveda. Marsikdaj grem skozi Ikeo le na sprehod, pa skoraj vedno dobim kakšno idejo.

Meni ni všeč bila nikoli, pa imam zelo dodelan stil opremljanja in smisel za barve. Ampak Ikea me pa odbije na polno, pa sem parkrat probala, šla tja, ne najdem nič. Kolegica ima opremljeno mansardo od Ikee, pa je podpovprečno, sedaj po 10 letih že menjajo. Vidi se, da je bilo poceni. Mi imamo pohištvo že 20 let, pa ga ne bomo zamenjali.
Kje vi to kupujete, da vam vse razpada? Imam pohištvo od Dipo, Momax v najemniškem stanovanju, pa nič ne odpada, pa ima notri družine z majhnimi otroci? Kako vam kar padejo dol omarice:). Mislim tu nakladate da glava boli. Montažo pa delamo sami, nismo vsi levoročni. Sem hotela kupiti pisalno mizo od Ikee, se je prav ujcala. Pa ne moreš imeti take mize, da se vse trese.no ja, očitno imamo čisto drugačne predstave o pohištvu.

Ikea je drek. Rutar,Lesnina,itd pa se vecji!

Sem šla prav pogledat na njihovo stran. Meni tudi Ikea ni nek presežek, jim je pa uspelo z marketingom narediti bum. Meni je pohištvo ki ga kupiš na pohištvo.si lepše . Cene so pa kar visoke, ni neka ugodna varianta.

Zgleda da res različno vidimo; v stanovanju je sistem garderobnih omar od Ikee v predsobi in v spalnici, pa še vedno deluje in izgleda kot novo – nima niti praske, niti ni kaj razpadajoče.
Še dve drugi omari enako. Dve pisalni mizi in postelji tudi. Nič se ne ziblje ali razpada.

Ti pa tako nakladaš, da komaj sproti odmetavamo.
Kapo dol vsakemu, ki mu v desetih letih uspe zjebati pohištvo iz Ikee.
Dipo je pa res pojem dizajna in kakovosti ja. Vem, da tukaj gor delujejo plačanci za razne slovenske trgovine (konkretno TUŠ), zgleda, da so vas začeli plačevati tudi razni pohištveni diskonti.

Razviti zahodni svet posilja na Balkan samo taksno robo, ki pri njih ne gre v promet. Saj to je vsem znano. Tu ni kaj vec za povedat.

zame osebno blago 3 kategorije.

Resno vprašanje imam za tiste, ki omenjate kvaliteto / klaso:

Kaj je za vas kvaliteta? Kaj to pomeni pri pohištvu?
In še dodatno – za koliko časa kupujete pohištvo?

Hvala za odgovore.

Razmerje med ceno in kvaliteto se mi zdi ok. Všeč mi je, ker kupiš in odpelješ. Imaš res veliko možnosti za kombiniranje, lahko kasneje kaj dokupiš, si sestaviš omaro ali regale skoraj po meri, sedežne pa tudi jaz nisem kupila tam. V ostalih trgovinah sem imela vedno neke težave: ena omarica napačna, 2 stola druge barve, zamuda pri dobavi, … Da čakaš na stole ali sedežno 3 mesece je meni too much.

Tole je kar neko posploševanje. Kje natačno, v kateri firmi se ti je zgodilo, da si dobila 2 stola druge barve?

New Report

Close