cepljenje in tromboza
Imam hude krcne zile, imela sem trombozo.
Zdaj razmisljam o cepljenju, nisem prepricana, da bi se cepila, a ce bo treba…
Katero cepivo je najmanj potencialno za krvne strdke?
Po cepljenju, kdaj je smiselno iti na antikoagulacijski test krvi?
Je po cepljenju smiselno jemanje zdravil proti strjevanju krvi?
Mogoce le aspirin?
Se je cepil kdo, ki ima tezave s strjevanjem krvi in trombozo? Kaksna navodila zdravnika ste dobili po cepljenju?
Dobiti zdravnika je zal problem, zato tu sprasujem.
Ja, cepljen včeraj, z AZ. Imel je trombozo, večkrat. Na antikoagulacijskih tabletah doživljenjsko, strdki naj se ne bi naredili ravno zaradi teh zdravil. Verjetno pa imaš tudi ti tablete proti strjevanju, če si prebolela trombozo.
[/quote]
Tudi moj mož pred 1 mesecem cepljen z AZ, po cepljenju brez težav, ima antikoagulacijske tablete. Prijateljica, ki je imela pred 2 letoma krvne strdke, ravno tako cepljena z AZ, tudi mesec dni nazaj, prav tako nobenih težav. Ne jemlje nobenih zdravil, je pa vzela tisti dan in naslednji 1 Aspirin.
Ja, cepljen včeraj, z AZ. Imel je trombozo, večkrat. Na antikoagulacijskih tabletah doživljenjsko, strdki naj se ne bi naredili ravno zaradi teh zdravil. Verjetno pa imaš tudi ti tablete proti strjevanju, če si prebolela trombozo.
[/quote]
Koliko si pa star, da si na antikoagulacijskih tabletah? Mogoče kakšna operacija na srcu?
Sem imela zamenjano 1 srčno zaklopko, od takrat sem na marevanu. Sedaj sem bila 1. cepljena z pfizerjem. Vsi, ki imamo taka zdravila smo zaščiteni proti krvnim strdkom, tudi z cepivom astra zenica.
[/quote]
Vaxzevria, COVID-19 Vaccine AstraZ…
Kaj je Trombocitopenija
https://sl.wikipedia.org/wiki/Trombocitopenija
Stranski učinki trombocitopenija: POGOSTI