Drugo cepljenje z Astrazeneco drugi odmerek
Tudi jaz še čakam drugo dozo AZ, zato sem se pozanimal; Pričakovani stranski učinki po drugi dozi so pri cepivu AZ mnogo manjši, kot po prvi.
Ravno obratno, kot pri Pfizerju.
Tudi neželenih učinkov je po drugi dozi manj. To mi je potrdila tudi kolegica iz UK, kjer so bili vsi odrasli družinski člani že cepljeni.
11 ljudi z rakom v sorodstvu, tudi oba starša. Tisti, ki so jemali kemijo, so imeli več bolečin kot tisti, ki je niso. Nobenemu od njih kemija ni rešila življenja. Vsi so umrli od slabega meseca do 2 let po diagnozi. Zame je odločitev, ko pride čas, jasna.
[/quote]
3 ljudje z rakom v sorodstvu + jaz sam, kar nekaj let nazaj. Dvema je življenje rešila operacija + malo kemije, tretjemu in meni pa veliko farmacevtske kemije (kemoterapije + moderna biološka zdravila).
Še vedno vsi zdravi in OK, pa je pri večini minilo že vsaj 20 let.
Res pa imamo vsi privzgojeno navado, da se kar poslušamo in hitro ukrepamo, ko začutimo da kaj ni OK.
To pišem čisto v protiutež, ker je tudi zame odločitev jasna.
Hec je v tem, da je ravno nasprotna kot tvoja.
11 ljudi z rakom v sorodstvu, tudi oba starša. Tisti, ki so jemali kemijo, so imeli več bolečin kot tisti, ki je niso. Nobenemu od njih kemija ni rešila življenja. Vsi so umrli od slabega meseca do 2 let po diagnozi. Zame je odločitev, ko pride čas, jasna.
[/quote]
Pri nas tudi 2 sorodnika umrla za rakom. Nobenih zdravil nista hotela (rak odkrit v 4.stadiju, ko itak več ni pomoči) in sta oba lepo, brez hujsih bolečin umrla. Znankina mama, prijateljicin tast in svakov oče pa so vsi dali skozi kemoterapijo (samo mučenje, dobesedno) in jedli neke tablete… Morda so živeli kak mesec dlje, kot bi sicer, umrli pa v hudih mukah. Dobro, ne rečem, če se da še pozdravit, potem itak vse probaš.
3 ljudje z rakom v sorodstvu + jaz sam, kar nekaj let nazaj. Dvema je življenje rešila operacija + malo kemije, tretjemu in meni pa veliko farmacevtske kemije (kemoterapije + moderna biološka zdravila).
Še vedno vsi zdravi in OK, pa je pri večini minilo že vsaj 20 let.
Res pa imamo vsi privzgojeno navado, da se kar poslušamo in hitro ukrepamo, ko začutimo da kaj ni OK.
To pišem čisto v protiutež, ker je tudi zame odločitev jasna.
Hec je v tem, da je ravno nasprotna kot tvoja.
[/quote]
Koliko od tega je bilo raka na želodcu ali pankreasu?