Gorenjska…da te kap!
Danes sem prišla z enotedenskega dopusta z Bleda. Katastrofa – kako je vse drago!! Apartma (žnj kvalitete) – 135.000,00 SIT za en teden!! Hočem ven na kosilo – ena pečenica 1.550,00 SIT, ena palačinka 980,00 SIT! Haloo, naj še kdo reče kaj čez Primorsko! Gremo na Bohinj – parkirnina 1.100,00 SIT, če parkiraš kje drugje te kaznujejo. A smo nori? Hočem videt cerkev na Bohonju – jok brate, odpade, treba plačat vstopnino. Mislim…sem mislila, ko plačujem 1.300,00 SIT zame in hči na Debelem rtiču za kopanje (bazen – extra dober, urejeno kopališče, red in disciplina,…itd), da je to drago, zdaj vidim, da smo zelo poceni proti gorenjcem. Pa nič zamerit prosim, povem samo kako je bilo. Moram pa rečt, da sem prejšnja leta hodila v Kranjsko goro, kjer mi je ostalo vse v super spominu in tudi letos bi šla, sam sem bila že prepozna za rezervacijo. Ampak Bled z okolico… DA TE KAP! Pa ubogi konjički, ki cele dneve prevažajo ljudi okoli jezera, men se ful smilijo. Edina dobra stvar je bila, da sem hranila (z hčerko,s eveda) račke in labode okoli jezera, vsak dan, pa še sprehod smo opravili. Pa ko vidiš, kaj si je Tito privošču…(vila Bled)… ne moreš verjet. Res. Prosim, ne zamerit.
Hehe, naslednje leto (ali pa še letos) pa na Štajersko na dopust. Bazenov je dovolj in jih je bolj ali manj za vse okuse, labode imamo v mariborskem parku in na Dravi sami, sprehodi kamor te domišljija ponese, če imaš pa še kolo, pa jih ni lepših krajev. Za rekreacijo pa kak izlet na Pohorje, mogoče celo v adrenalinski park, če so ti te zadeve všeč.
Za parkiranje v modri coni v Mb boš odštela 100 sit na uro, se pa poleti najde (razen v času Lenta moraš biti bolj hiter) še kje kak prazen “parkirplac”. Za apartmaje ne bi vedela, za kosilo boš odštela tam do enih 1500 sit (s sladico in juho – seveda ne v najbolj “nobl”-gostilnah, ampak se kljub vsemu zelo dobro naješ). Da si ogledaš cerkev, ti nihče ne pobere “vstopnine”. Konje imajo bolj ali manj na predelu Pohorja, pa še ti živijo precej “spodobno” življenje. Itd., itd.
Skratka: avto morda malo bolj natankat (odvisno od kod si) in na severni oz. vzhodni konec Slovenije…