Help me
Sicer sem za pomoč prosila že Karmen na forumu Dojenje, pa je očitno zelo zasedena, tako da se obračam še na vas.
Moj sinček je star tri mesece in se polno dojiva, tako da je tudi na teži do sedaj lepo pridobival (3kg v 3 mesecih). Zadnji teden pa nama dojenje ne gre in ne gre. Pristavim ga, je nekako 5 minut (prej sva se dojila po 15 minut na vsaki strani brez problema), potem se pa obrne stran in noče več. Tako kar čez cel dan, mogoče nama uspe jesti 10 minut. Zadnjič sem mu iz obupanosti dala stekleničko s svojim mlekom (adaptiranega nisem še nikdar poskusila) in je pohlastal 80ml. Ponavadi začne jesti zvečer, ampak še tisto napol v snu, tako da takrat se ne obrača stran. Je pa res, da potem pa bruha in poliva. Čez dan ne. Do pred kakšnih 14dni sva se dojila z nastavki, potem sem jih pa umaknila, pa ni bilo problemov. Le na levo dojko se zelo zelo nerad spravi. Danes pa noče niti iz stekleničke.
Zanima me, kaj naj naredim. Ali dobi dovolj tekočine-ali kako naj ga “posilim”, da bo jedel? Ali naj zaupam njegovemu občutku za lakoto? Dobi v petih minutah dovolj, da zdrži naslednje tri ure? Posvetovalnico imam šele čez en mesec, tako da ne vem, ali naj grem kar vseeno, ali pa se prepustim “usodi”?
Za vsakršen nasvet ali izkušnjo bom iz srca hvaležna, saj sem že na robu obupa:(.
Iza
Pri treh mesecih lahko zelo hito pohlasta zelo veliko mleka in zelo veliko zraka.
Čim večkrat podrita kupček, s stekleničko ga pa jaz ne bi izzivala 😉
Možno je, da mu raste kak zobek in ga srbijo dlesni?
Lahko, da je samo tako zelo radoveden, kaj se dogaja okoli, da na hitro poteši hudo lakoto in se “poda v akcijo”. Vsaj naša punčka je takšna, da se ji stalno mudi firbec past in nima časa jesti – čez dan seveda. Zvečer in ponoči pridno je, pa tudi zjutraj je lakota kar konkretna.
pozdravljena!
Tudi mi smo imeli enak problem, le da je naša pikica jedla le 3 minute na eni in tri minute na drugi do 5 meseca. Potem pa je jedla samo na eni strani 3 minuti. Mislila sem da je to absolutno premalo in sem ji šla ko sem prišla iz porodnišnice kupiti adaptirano mleko ni ga hotela piti. Ponudila sem ji svoje mleko po flaški, vendar je popila mogoče 30ml. Drugače pa je popila 30ml raje blagega čaja kot pa mleka. Mislim da če otrok ne joka po tem ko ga podojiš ni lačen. Tudi moja pikica ni marala jesti na levi strani in se sedaj dojiva le na desni. Ponoči pa sem jo nahecala da je jedla tudi na levi strani. Če te pretirano skrbi opazuj otroka da preveč ne spi da ni mogoče nerazpoložen in če si ji prstki kaj tanjšajo, ter obročki okoli zapestja to se takoj opazi. Imaš pa še eno varianto da ga neseš stehtati v porodnišnico, ne bojo nič hudi saj razumejo materin strah.
Lep pozdrav!
predlog: na levi dojki ga doji tako, kot bi ga na desni, na isti strani torej, le da si podstaviš blazino in ga prestaviš bolj proti levi roki. Joj, ne vem, sem jasna? Imaš ga tako, kot če bi ga dojila na desni, ga na desni tudi podojiš, in potem ga zgolj z blazino prestaviš malce bolj levo, tako da ležeč na isti strani in v enakem položaju kot za na desno dojko, prime še levo.
Je ta fenomen desne in leve nov? Lahko da ima malce vneto uho, če ga moti le ena stran. Naš se je na levi raje dojil, če je bil na blazini, ne vem,morda sem ga žulila :)))
Naš je rabil 4 minute, da se je najedel. Od rojstva. Je pa res, da se je dojil na 2 uri.
T.
Lahko staviš glavo, da bi vsak zdrav dojenček raje glasilke skuril do konca od tuljenja, kot ostal lačen.
Če te skrbi, se dogovori pri svojem pediatru, da ga prineseš vsak teden stehtat – saj to naredi sestra in zdravnika niti ne moti, mogoče bo pa celo prišla mimo patronažna s tehtnico. Kakršne koli težave imaš, pokliči k pediatru, saj zato pa so tam! Naj te ne bo strah ali sram ali karkoli drugega. Pri naši pediatrinji se spomnim, da je kar dostikrat prišla kakšna samo stehtat dojenčka, enkrat je bila tam tudi mamica, ki je prišla otroka stehtat pred podojem in po njem. Mislim, da je tako tudi prav.