Poročilo – 4,5 mes
Naš čopko je pri 4,5 mes:
-težak 8200 g
-velik 66 cm
-prime in ogleduje svoje roke in noge
-lepo pase kravice
-se lepo potegne v sedeži položaj (če ga primeš za roke)
-se že naglas smeje (to smo zelo dolgo čakali)
-sedi, a največ minuto potem pa postane preutrujen (mišice še niso dovolj razvite)
-prijemlje vse sorte stvari in gruli ter vriska
-in dela MMmm Mmm mmmMMM brrr mmm Brr (kadar je otožen)
Kaj naj rečem PM… Ne skrbi… Tudi mi se nismo režali do sedaj (pa so se že vsa vasa deca)… Mislim, da otroci rabijo tudi čas… Pa ponavadi glih pri pediatru nočejo naredit stvari, ki jih sicer počnejo (zadnjič je bilo polno otrok različnih starosti tam, pa nobenemu niso šli tisti starostni testi)…
Se mi včasih te starostne omejitve zdijo čisti bulšit…
tudi naša se noče prevaliti iz trebuščka na hrbet. ji je pa zanimivo, če ji pomagamo se prekotalit iz hrbta na trebušček. in zelo rada pase kravce.
vsak otrok je nekaj posebnega in ne smemo gledati po tabeli, kaj naj bi naredil v določenem mesecu. en otrok naredi nekaj kar bi moral recimo šele čez mesec ali dva, en pa malo kasneje. se ni za sekirati.
uživajte s svojimi dojenči, kajti tako hitro nam bodo odrastli.
danes je točno 4 leta od kar sem rodila prvega in se mi zdi, da sem ga komaj.
kako čas hiti…
Živijo,
o kako sem vesela, tudi jaz imam princesko rojeno 4.7…..le “dimenzje” so precej različne 69 cm, 9 kg !
Danes je taka tečka kot še ni bila do sedaj !
V torek sva bile na cepljenju, ne vem mogoče je to,to !
Drugače pa bi samo sedela, ne mara pasti kravice in neprestano dviguje glavico v vseh položajih, in spušča že skoraj grozne zvoke nekje med gruljenejem in renčanjem !
Nas korenjak se je pa rodil 13.7. z 56cm in 4600kg, pri 4 mes. je imel 68 cm in 9 kg. Res je vsak otrok drugacen, tud ce ga primerjam z njegovo sestrico! Midva se se dojiva, od 4 mes. pa mu tud ze dajemo kasice. Ker je ful sitnaril, ce nas je gledal pri jedi, ko pa smo mu dali kaj v usta je blo pa ok. Glede na dimenzije je tudi zelo mocan, tako da se tud ze veselo obraca, najraje bi pa ze kar hodil. Ko ga dvignem ful stegne noge, tako da ga komaj dam sedet. Ima pa ze dva zobka in glede na poplavo sline bodo kmalu se kaksni.