Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako jedo 9-mesečniki

kako jedo 9-mesečniki

…še zmerom mu vse spasiram. razlog: z užitkom je majčkene koščke kruha, testenin,…potem pa vse izbruha.kot bi se mu nabiralo v grlu v kepo,čemur preprosto sledi : bruhanje.hitro in elegantno.mami pa vse zaćne pripravljati znova. in ji že zmanjkuje idej, obenem bi pa rada, da bi njen 9-mesečnik jedel bolj pestro hrano in bi lahko pri jedi tudi aktivno sodeloval.
zadnjič sem pustila cvetačo in korenje malo v kosih.mu ni bilo všeč, nisva kaj dosti pojedla.
torej si ubijam glavo s tem,kako naj mu ponudim hrano,da bo tudi sam sodeloval, da bo lahko sam prijemal in nosil v usta (zobkov še nima), da mu bo tudi dobro ( okusno, ne kot zgoraj omenjena kuhana zelenjava) ter da mi ne bo bruhal ali se dušil…
pravzaprav si mu še žemljice ne upam dati v roke, ker se mi je enkrat dušil(odkrhnil se mu je večji kos).
ja no, rada bi pa, da bi počasi dobival malo bolj pestro hrano.Sedaj jeva: zjutraj domačo sadno kašico, popoldan zelenjavno kašico z malo repičnega olja, zvečer mlečni riž, pš.zdrob ali na prekuhanem mleku kuhano polento.Jogurtov si mu tudi ne upam, ne zaupam preveč. vmes ( in tudi še ponoči- to je že zgodba zase) se še dojiva.
Kolikokrat ve hranite vaše otroke s kupljenimi kašicami (“frutki”)?
Oprostite za dolgost in hvala za vaše predloge.

Ema,

tudi mi smo imeli s hranjenjem težave in smo našemu palčku pasirali hrano do 14m!!!!. Enostavno ni mogel sprejemati niti malih koščkov in se je že ob najmanjšem davil. Mislim, da imajo taki otroci problem, ker ne znajo/nemorejo izpljuniti hrane in se potem začnejo daviti. Tudi potem ko je že grizel in če se mu je odlomil veji kos, smo mu morali mi s prstom v usta, ker sam ni znal izpljunit. Zaradi tega sem prečula marsikatero noč. Potem smo začeli POČASI z malimi droptinicami kruha, postopoma sem mu dala malo večje, pa še malo večje, pa potem droptinice piškotka,..itd. Pri nas je trajalo od 7.m – danes (16,5m), pa še vedno ni najbolj ziher za jest. Ob jedi smo vedo z njim in ga opazujemo, še posebej, če ima v rokah večji kos. Drugače grize in je vse, zazen meso mu še sesekljamo, pa čeprav imamo že 16 zob, pa še petice mu sedaj ven rinejo.

Sama sem bila večkrat tarča očitkov, da bi morala biti bolj pogumna. Samo jaz pravim, ko se ti enkrat otrok duši, doživiš preveč straha in si raje malo bolj previden.

Vidva pa imate še dosti časa, le počasi in postopoma.
Lp,
T.

jaz sem mojemu pasirala nekje do 10m..pa je imel že 8 zob takrat! ampak s koščki se je prav davil, ni in ni šlo! spasirano pa je lepo jedel. pa so me strašili, da ne bo nikoli hotel gristi hrane…

no ja-malo pred vstopom v vrtec sem počasi začela manj pasirati (s paličnjakom sem samo ene dvakrat požokala hrano)…je kar s težavo sprejel…jedel veliko manj kot spasirano…pa je čez čas šlo nazaj na normalno količino.

zaradi tega je zelo pozno začel jesti z nami, družinsko hrano – nekje pri enem letu. prej sem vedno kuhala posebej.

začni počaaaasi! s kruhovo sredico, z razkuhanim rižem, iz mehkega na trdo…

Pa poskusi mogoce s kaksnim mehkejsim sadjem (npr. zrela hruska, kaki, poleti so bile se marelice, breskve, slive, zdaj na zalost ni sezona). Je bolj socno in bo lazje slo po grlu, pa se raje bo verjetno jedel kot zelenjavo. Vsaj za zacetek.

Moja hčerka bo čez en teden 9 mesecev, ima dva zobka, obroke pa ji večino pasiram, ampak ne čisto gladko, ampak na grobo!

Zjutraj ob približno sedmih se podojiva. Ob pol desetih naredim ali frutolino, čokolino (popije slabe 200 ml po flaški).

Nato okrog enih kosilo (juhica; ali goveja, telečja, kurja- vsak dan drugače, juhice ne pasiram edino včasih kremno-cvetačno, korenčkovo, brokolijevo…
Potem po juhici naredim krompirček- pire in zraven meso sesekljam na roko, pač čisto majhne koščke)!Kakšne 3x na teden ji dam rumenjak zraven kosila! Da lažje gre dol, ji dajem zraven sok rdeče pese.
Najraje pa ima za kosilo pire+špinača!
Potem naredim za malico domačo kašico (jabolko, banano, keks, pomarančni sok in suhe slive).
Vse to spasiram in ima še kar rada.
Včasih ji dam tudi puding (doma narejen) ali jogurt! Tudi borovnice so mi ostale v skrinji, tako, da ji tudi te dam večkrat za malico!
Frutek je, če smo kje na obisku ali na terenu (kakšne 3x na teden)!

Za večerjo pa jeva spet kakšen mlečni riž, gres, kruh v mleko… potem pa nazadnje še ob dvanajstih ponoči dojenje!
Ampak očitno nekaj zelo narobe delava, saj ima slabo kri in sicer premalo železa tako, da ji dajem še sirup enkrat na dan!
Ima pa 9,5 kg.

New Report

Close