Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek a naj grem na VISHY

a naj grem na VISHY

Hoj,
sem tridesetletnica, ki do zdaj ni dala veliko na nego obraza. Zdaj imam čist razvalinast obraz, že luskice vidne, in mi je komaj zdaj kapnilo, da bo treba nekaj narest.
Torej, a mi lahko katera priporoča, kje naj začnem. Sem slišala da je Vishy dober. Še kaj druga? Pojma nimam kako se naj stvari lotim brez kozmetičarke. Tja nočem. Tukaj pa ste zbrani iz vseh vetrov.
Torej kaj vam najprej pade na pamet, ko ste prebrale to. Kaj bi ve izbrale? Pa lepa hvala za odgovor.

Ni rečeno, da ti bo Vichy kozmetika odgovarjala.
Svetujem ti, da greš v eno drogerijo, kjer dela oseba ki se spozna na tipe kože. Naj ti najprej pove, kakšen tip kože imaš, pol pa naj ti da testerčke, ki so primerni tvoji koži.
Ne kupuj kaj nekaj na blef, resnično poskusi kakšen testerček, pa boš potem videla kakšna je koža po par dnevni uporabi.

Recimo v Müllerju dosti kvalitetno svetujejo.

Zadevo obvladajo tudi v L’occitainu, pa še zelo radodarni s testerji so.
Čeprav osebno menim, da bi bil obisk dobre kozmetičarke ali celo dermatologa (če imaš po koži luske), ki bi določila tvoj tip kože in ti svetovala nadaljno nego več kot dobrodošel.

V lekarni ti bodo z veseljem svetovali in dali tudi testerje. Vichy ni slab, je ena redkih kozmetik, ki mi ustreza, moji sestri pa denimo ne. tako da najprej test.
T.

Glede testerjev: menda se na koži šele po kakšnem mesecu pozna, ali kozmetika odgovarja ali ne, tako da se na tisti vzorček ali dva ali tri, ki jih dobiš v lekarni ali trgovini ne moreš zanest…

Ker nočeš po nasvet h kozmetičarki je ena varianta, da si na Vichy-jevi strani izdelaš diagnozo svoje kože, kozmetiko pa potem uporabiš lahko tudi katerokoli drugo, primerno za tvoj tip kože.

Vichy ima od časa do časa svoje “dneve” – v kakšnem večjem centru postavijo svoje diagnostične centre, kjer dermatologi z mikroskopom pogledajo tvojo kožo in ti priporočijo linijo, primerno za tvoj obraz.

O nasvetih prodajalk v trgovinah in farmacevtk v lekarnah: sem in tja se verjetno najde kakšna, ki ima nekaj pojma o koži, nikakor pa ne more nadomestiti nasveta kozmetologa ali dermatologa (kozmetičarke pa običajno itak navijajo vsaka za svojo znamko izdelkov). Moje mnenje je, da če si se res odločila, da nekaj narediš za svojo kožo, si vsaj za prvič in zaradi diagnoze privošči kozmetičarko (sploh ni nujno, da potem kupiš tisto znamko, ki ti jo bo hotela “vsiliti”). Finančno te bo prišlo verjetno ceneje, kot če kupiš kar nekaj, pa boš po enem tednu ugotovila, da te npr. krema preveč “zateguje” in boš kupovala novo itd., itd.

Lp
M.

Jaz ti lahko povem le to, da sem tvojih let, pa sem se do zdaj mučila in iskala kremo za svoj občutljiv obraz. Non-stop fleki, mešan tip kože, nobena – ne dražja ne najbolj osnovna krema, nič ni pomagalo. VICHY je bil najprej nekaj dni, tednov OK, potem pa tudi pod razno ne več. ….
Zdaj pa sem jo le odkrila – Eucerin. Meni paše! Končno. In to že nekaj mesecev. Aleluja!
Upam le, da zdaj, ko sem se pohvalila, ne bo kaj narobe…

Lp,
Kati

Meni tudi Vichy ne odgovarja. Sedaj sem na Loccitanu in sem mega zadovoljna. Najprej sem dobila kup testerjev in sem se odločila. Ne bi zamenjala za nič So pa res ful prijazni in ti bodo dali dovolj etstejtev, da sprobaš in se bodo učinki pokazali. Samo prosi jih. Sicer se pa kreme niti ne porabi toliko in imaš eno vrečko za tri nanose, torej če ti dajo tri ali štiri vrečke, boš že videla ali ti ustreza. Vsaj pri meni je bilo tako.

LP

Aja

Reče se ustreza, ne pa odgovarja. Halo!?

Ali si ti na tem forumu zaposlena kot lektorica ali kaj?

Ja.

Naj mi ena pove koliko stane krema Shea Butter od L’occitaina?

Vishy je zakon! Je resda malo dražji, je pa zanesljivo fantastičen!

Kaj pa menite o avonovih kremah?

Moja kolegica, ki je kozmetičarka že prek 10 let je rekla, da po vseh kemičnih zakonih L’occitain ni prav nič boljši, kot katera druga krema. In nekaterim paše, drugim pa ne.

In da ko kupuješ kremo, moraš paziti na rok uporabe. Tiste kreme, ki imajo več kot pol leta rok trajanja, imajo v sebi mnogo preveč konzervansov, ki pa kožo le dražijo. In če po možnosti taka krema stoji najprej eno leto na polici trgovine, potem pa ima še eno leto uporabnosti, je to ena slaba stvar za kožo. In L’occitain naj bi bila tudi kozmetika take sorte. Pa Vichy in ostale niso nič boljše, kar se tega tiče.
Je pa rekla, da zato da si na obraz daš masko sploh ni v redu, če kupiš že pripravljen zvarek, ki ga kupiš v vsaki drogeriji, ampak je najbolje, če si recimo narediš sam masko iz npr. meda, kumaric itd. In tudi v salonu večkrat tako prakticira.
Kozmetične zadeve naj ne bi imele v sebi alkohola, ker ga koža ne potrebuje. Velikokrat je v deodorantih…

In majaJUG, kozmetičarka ni prav noben bav bav. Lahko ti le koristi, saj o negi ve veliko več kot tista, ki jo le prodaja. O prodajalcih pa vemo…

LP, Ana

New Report

Close