Pralni bombažni vložki – vaše izkušnje
Toliko “pametnih” nasvetov sem že dala in tudi prebrala glede gin. vnetij, meni pa še vedno kar teče in teče…, pa sem kot zadnjo varianto pomislila še na pralne bombažne vložke. Spletne strani Racmana in Štorklje sem si že pogledala, zdaj pa me zanimajo vaše izkušnje glede uporabe teh vložkov:
1. Med menstruacijo bi jih potrebovala samo ponoči, podnevi ostajam na tamponih. Torej potrebujem cca 4 vložke s krilci in 4 nočne vložke (ali kako drugače?) Prvi dve noči mi precej “zamaka”, 1 Allways nočni vložek komaj, komaj zdrži, ali bi bil bombažen dovolj?
2. Kaj pa za “dnevno” uporabo? Hlačke mi ob vsakodnevnem “curljanju” ne zadoščajo niti za 4 ure, torej moram imeti neko podlogo. Kaj je najtanjše, tisti vložki s krilci verjetno, ali so dovolj vpojni, da ni potreben dodaten vložek, saj ne bi rada okrog hodila otovorjena kot kakšen medo…, ali bi bil morda dovolj že tisti dodaten vložek?
3. Kako je s “premikanjem” teh vložkov? Moram priznat, da sem se od dobe TOSAMINIH že precej razvadila na nalepke …
4. Kaj pa primerjava Racman – Štorklja? Štorklja ima samo eno vrsto vložkov, ali zadoščajo tudi za močnejše nočne krvavitve?
Vnaprej hvala za pomoč in lep dan,
M.
Zdravo 1Missy,
jaz jih uporabljam, imam Racmanove. Sem zelo zadovoljna.
Podnevi, ko sem v službi imam tampone, ker ne bi rada vložkov vlačila po torbicah. Enkrat sem jih, ko mi je zmanjkalo tamponov, pa sem potem uporabljenega pozabila v vrečki, v torbici in čez vikend. Huhjuh je smrdelo. Takoj ko pridem domov, jih vržem ven in uživam v mehkobi bombaža, popoldan in ponoči.
Ker peremo vsak dan ali vsak drugi dan, samo splaknem pod mrzlo vodo in vržem v stroj.
Ja, en nočni vložek zadošča, sama prvi dve noči precej kravavim, a poplave še ni bilo.
Vložkom s krilci se lahko doda še en ali dva vložka (zatakne se v gubo iz blaga), zelo enostavno.
Vložki imajo krilca, ki se pod hlačkami spnejo z pritiskačem. Vedno ostane na svojem mestu, ker je mehak in se prilagodi.
Lahko jih naročiš in ti jih pošljejo. Če jih pa kje v trgovinah prodajajo pa ne vem, pokliči in povprašaj: tel./faks: (04) 510 8000, e-pošta: [email protected].
Uporabljam tudi Racmanove, tako kot ve sem pred tem imela vnetja, na tanove Allways sem pa tudi alergična (srbi!). Sedaj, ko sem doma, še dnevne vložke ne rabim, ker nič več “ne curlja”….
Za ponoči imaš takšne veeelike vložke, ki res, res ne prepustijo. Sem precej razmišljala o tem, kako to… In sem ugotovila: ker so allways, oziroma podobni, presvlečeni z plastično folijo, ti pa ležiš, oziroma tekočina izteka paralelno z vložkom, seveda ne gre noter, temveč ob plastiki in seveda čez, od spredaj ali zadaj, odvisno če ležiš na hrbtu, ali trebuhu. Bombaž pa naravno “privlači” vodo (spomni se krpe ki jo daš ob lužico, ona vse sama vsrka), zato takoj vse vsrka vase, in nič ne priteče ven!
Za podnevi imaš tudi dodatne vložke, jaz jih uporabljam ko sem doma, čeprav res dobro zdržijo, in se ne premikajo z mesta, mene bolj moti “debelina med nogami” hi-hi ;-)))) (saj veš, kaj mislim!!!)
Priporočam!
Lep pozdrav,
Sonja