Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek 6 mesečniki-odnos do dojenčkov

6 mesečniki-odnos do dojenčkov

Živjo,

Mene pa zanima kakšen odnos imajo vaši šestmesečniki do otrok oz. dojenčkov oz. malčkov.

Naša punca je zaenkrat še edinka in ni nič navdušena nad otroci. Gleda jih čudno in previdno.Se trudim, da je čimveč v stiku z ostalimi otroci in pobožam ostale otroke, ji prigovarjam kako lepi so ostali dojenčki, potem ji pomagam, da drugega otroka poboža…. Se mi zdi, da je tako zelo previdna pri vsaki novi stvari…. Šele ko je prepričana v nekaj se razveseli in brca…. Zelo rada ima mir…… Včasih sva še midva z očijem preveč…. Hoče mir….

Ampak naša punca se razveseli samo ljudi, ki jo ogovarjajo…. Njim se pa smeje….

lp,
Mateja

Ali lahko samo vprašam kaj od svoje hčerke pričakuješ, da bo počela pri šestih mesecih? Mialim, da se obnaša čisto normalno.

naš 3-mesečnik je čist nor na starejšega bratca … samo da ga vidi bi kar shodil k njemu najraje …

drugače je za prvorojence čist normalno da ostalih otrok ne zaznavajo … to pride kasneje… sploh če je otrok bol samotarski tip.

B.

Pojasnilo Lali,

Sprašujem zato, ker pri otrocih mojih kolegic, ki so tudi na porodniški opažam, da so čisto nori na ostale otroke. So pa isto stari kot moja hči.

Mi bo pa kar lažje, če bo še katera imela podobno izkušnjo kot jaz.

Pa brez zamere.

lp,
Mateja

Jaz oz. moja hči ima podobno izkušnjo. Pri šestih mesecih so jo fascinirali samo odrasli. Zdaj je stara eno leto in je nora na otroke. Tudi na dojenčke.

---------------------------------------------------------------------------------------------- Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. <http://tamala0801.moj-album.com>

New Report

Close