Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek z vozičkom na podzemno

z vozičkom na podzemno

Čeprav sva bila z možem že lani okrog novega leta na potepanju po Dunaju bi rada letos sceno ponovila. Samo letos naju bo spremljal najen 7 mesečni navihanček. Okrog ga nameravama prevažati v vozičku zabarakadiranega v zimsko vrečo v primeru mraza. Zdaj pa razmišljam in se ne morem spomnit kako je mogoč dostop do podzemne železnice z vozičkom. Spomnim se, le da je smo ogromno tekočih stopnic. Mogoče ima kdo od vas boljši spomin kot jaz. A obstajajo kakšna dvigala, ali mogoče prakticirate transport po tekočih stopnicah tako, da nagnete voziček nazaj in je oprt na stopnico samo z zadnjimi kolesi, ali kako drugače.
Vaka idej dobrodošla.

Tudi jaz sem se lani en teden potepala po božično – novoletno okrašenem Dunaju. Avto smo imeli parkiran v hotelski garaži, Dunaj pa smo raziskovali z podzemno.
Milsim, da se prav spomnem, da so pri vhodih v pozdemno dvigala za invalide, verjetno bo treba tiste uporabljati. Najbolje pa je, da tam kjer si boste kupili vozovnico za več dnevno uporabo, na informacijah vprašate, kako in kaj z vozičkom na podzemno.
Drugače pa ti kar zavidam ta izlet na Dunaj, ker Dunaj je krasen ob tem času. Sam fajn zavijte vašo malo pikico, da ji ta ledeni dunajski veter ne bo mogel do živega.

Lepo se imejte in uživajte.

Z Dunajem imamo krasne izkusnje. V avstrijski prestolnici imamo namrec dobre prijatelje in obiscemo se vsaj enkrat na leto. Tako je nasa familja odkrivala Dunaj poleti, jeseni in v mrzli zimi. Vedno sva imela opravka z vozickom, lani celo dvema… Brez tezav – ponavadi lahko kolesce vozicka naslonis na stopnice (sam sem to opravljal brez tezav), zena pa je raje skocila v dvigalo. V vseh postajah, ki vodijo globoko v podzemlje, so. Dvigala so prostorna, fajn. Res, nobenega problema ne bo. Morda je omembe vreden res le veter, ki zna biti prav nesramno vztrajen in pasje hladen. SIcer pa: v podzemni in na busih se bodo ljudje vozicku umikali, vstajali, prepuscali prostor. Garantiram! Lepo se imejte in pozdravite novoletno razpolozeni Dunaj.

Jan

Na vseh večjih in bolj obleganih postajah podzemne so lifti, na manjših pa ponavadi ne, so pa največkrat tekoče stopnice. Meni ni bil problem z vozičkom po tekočih, ne gor, ne dol, sem bila čist zverzirana. Na vlak podzemne in na večino avtobusov z vozičkom enostavno zapelješ, na hitrih vlakih (s bahn in tramvajih pa sta ena ali dve stopnici) Na vseh sredstvih javnega prevoza je poseben prostor za vozičke, kjer imaš dovolj prostora, da se ostali potniki stalno ne zaletavajo vate. Drugače pa so na Dunaju ljudje, ki so hodili v dunajsko šolo in ti z veseljem pomagajo pri prenašanju vozička.

Vsem hvala za nasvete!
Komaj čakam da se odpravimo!!!

New Report

Close