Uff … danes sem se lotila s ta hudo varjanto …
… uspavanja namreč. :(((( Sicer smo včeraj lepo spali … za potrkat … najprej 5 ur in potem še 3. Danes pa opet … po nočnem dojenju je zaspančkal za eno urco (mimogrede … danes sem dala njegovo posteljico v drugo sobco, ki je sicer takoj poleg naše … ampak vseglih je v svoji sobi) :))) … in potem … auf. Jok in stok in ga mami vzame ven. Očki odprti na stežaj in ni kazal znakov utrujenosti. Pol sem ga imela kakih 15 minut v dnevni z mano (tatkota ni … je šel mal ven pohajat) :)) … in potem sem odločila da provam ono taktiko, ki piše v knjigi … pustiti ga jokat in najprej hoditi k njemu vsakih 5 minut (toliko da ve, da se ga ni zapustilo) … po pol ure vsakih 10 minut … pač dokler ne zaspi. Tako naj bi se naučil da se mora sam uspavati. Hm … in res. Ga položim v posteljico … jooooooooook, stoooook, rita v luft … duda ven z ust. Mama mu da lupčka in šiba stran, ker je že imela solzne učke … in traja minutko … traja dve … in se že odpravim, da ga vzamem ven in ga pocartam … ko začne nekako bolj umirjeno jokcat … bolj tisto užaljena varjanta kot drugo … čez minutko pojokca in tišina … pa spet pojokca in tišina … čez minutko … jamranje … čez pet minut … tišina … :))))))))))) Sedaj je pol urce pančkal … se zbudil … mal pojokcal in (PONOSNO JAVLJAM!!!!) nisem takoj skočila … in je zaspal nazaj. :)))
Huh … a mislite da delam prav? Sej mi je težko ko hudič … sam fant se mora navadit zaspat sam.
Hojla!
Mislim, da je prav vse, za kar mama misli, da je prav. Res pa obstaja celo ena knjiga, ampak v nemščini, kjer piše o tem na tak način, kot opisuješ ti. Edino pravjo, da naj bi se navadli sami uspavat – brez dude. No, duda je pri nas bila pred petimi leti in tudi zdaj pri trimesečniku. Pa punca čist lepo spi. Pa je dolg spala med nama (pomanjkanje prostora za večjo posteljo), pa zdaj čist lepo spi v svoji sobi…Tko da: vse se uredi. Prerastejo, jaz sem v to prepričana. :)))))))) A ti pa kar sama?
Mah … ja … sej bomo vidli kako bo … :))) Jst se troštam, da pridemo spet na tisto varjanto kot smo jo imeli, ko je spal celih 9 ur v enem kosu … :))) … sam se mi zdi, da bo trajalo .. :))) Sicer zdej lepo panča. Sicer prejle se je zbudil in sem šla pogledat kaj sploh je in sem videla, da ima zaprte oči in tuli in sem mu sam dudo dala, ga obrnila na trebušček in že spi dalje. :))) Da vidimo kako bo dalje.
Sem pa še sama ja … Sicer me ima, da bi šla počasi tut jst pančkat. SAm pišem seminarsko in … nekako bi jo mogla ta vikend končat … :)) Bomo videli no. :)) ;))
Tudi pri nas se je ta varjanta dobro obnesla. S to razliko, da pupe nisem jemala ven iz posteljice, ker sem jo s tem še bolj predramla in je potem ob ponovnem polaganju v posteljico zopet začela jokati.
Jaz sem po petih minutah prišla k njej in jo pomirila z božanjem, trepljanjem po ritki ipd. Ko je nehala jokati pa sem šla stran. Če se je ponovno začela jokati, sem postopek po petih minutah ponovila. Največkrat je zaspala v drugem poskusu. sem se pa najprej vedno prepričala, da je s pupo vse OK, da ni lačna, žejna, pokakana, da niso morda zobki na pohodu ipd.
Veliko sreče, mi sedaj pri enem letu spimo celo noč.
Bgv, jaz ti samo predlagam, da, ko enkrat daš otročka na nočno spanje, ga potem, kljub temu, da se je zbudil, ne nosiš več naokoli po drugih prostorih. Saj otrok potem res ne ve, ali je čas za vstajanje… saj ga je vendar mamica odnesla iz sobe…
Sama tudi luči nisem nikdar prižigala.
Glede spanja v kosu se boš pa morala sprijazniti s tem, da bo še veliko sprememb :o)
Vladka
Mi smo tudi tako poskušali s starejšim, pa je kar hitro prijelo. Ta mali pa zdaj kar hitro zaspi, potem še na kakšne 15 minut (kakšne 3-4x) ful zajoka da laufam v sobo gledat kaj za vraga se dogaja, če še joka mu dam dudi in ga božam po čelu nad učkam (mu ful paše), včasih pa že spi nazaj ko prilaufam. Kot da bi ubožšček sanjal.
No sva že dve, ki gruntava kako bi uštimali, da bi deca spala 9 ur v kosu, pa se naš sploh ne zbuja na eno uro. Prva runda je tudi okoli 5 ur, potem dojenje in takoj spet spat za 3 ure, pa dojenje in če imam srečo zaspi še za 3 ure.
Moram povedat, da smo se kar lepo poredili, v treh tednih 450g, zato se malo ubadam (glede na to, da bomo stari že pol leta), da bi mu zdaj dala ponoči malo vode za pit, da ga ne bi dojila, ker je itak spet čist flekast :((( vsi fleki se širijo ko za šalo.
Do kdaj pa ti misliš dojiti ponoči, ali imaš namen poskusit kako drugače?
no moj mali bo sedaj star 6 mesecev in ga že od drugega meseca ne dojim več ponoči. Moja varianta je bila pri tem, da sem opažala, da se je ponoči samo malo pocartal pri meni in sploh ni bil lačen zato sem mu pričela dajati dudo vedno ko se je zbudil in se je odneslo in sedaj imamo mir od 20 ure pa do 7 zjutraj (če se že zbudi dobi dudo). Enako se je odneslo tudi pri prvem otroku.
Moj pa je ponoči, res da je od 2. do 3. meseca prespal vso noč in se ni dojil, potem pa je po cepljenju spet začel jesti. In sicer eno lepo sprazni, potem pa zaspi nazaj, dudica mu ni dovolj. In posledično imam spet več mleka in me zjutraj vse boli, če se “zmoti” in kakšno noč prespi :)))
Prvi pa se je dojil ponoči do 2. meseca, potem pa je bila dudica tudi dovolj.
Pri nas je zadnje dni tudi taki urnik … najprej 5 ur … po dojenju še 3 ure in potem kukr kdaj. Danes se je potem po dveh urah zbudil in sva ustala … pa saj ima dovolj spanca … 10 ur. :))) Bova pa potem mogoče šla še za kako urco. ;))
Tudi jaz počasi tuhtam o ukinitvi nočnega dojenja, še posebej ker zvečer pridno papamo že kar gosto kašico in se redimo kot za šalo (še malo pa bo lahko šel med sumo borce) :)))) Sam bom vseeno počakala da dopolnimo tistih 6 mesecev in potem bom začela dajat čajček. Bomo videli če se bo obneslo.
Ponosno pa poročam, da sedaj že dva dni spi v svoji sobi … :)))))))))) … in zgleda da mu odgovarja. In mami in očiju tut … bova spet prinesla TV v sobo … :))))))))))))))))))))))))))))))) ;))))))))))))))