Ah, ta narastek ☹ Kako si pobarvati lase doma, kot prava frizerka?

06. april 2020

Ah, ta narastek ☹ Kako si pobarvati lase doma, kot prava frizerka?

06. april 2020

Ti nasveti bodo zagotovo pomagali, da bodo vaši lasje ponovno zasijali.

Ker so vsi frizerski in kozmetični saloni zaprti, smo ženske prisiljene, da same skrbimo za svoj videz. In medtem ko čakamo na frizerje, si lahko lase pobarvate tudi same.

Čeprav se te tedne večinoma zadržujemo doma, je še kako pomembno da se tudi v tem času počutimo dobro in lepo. Psihologi opozarjajo, da moramo vzdrževati čim boljšo rutino, lepi in urejeni lasje pa so vsekakor nekaj, kar nam bo izboljšalo razpoloženje.

Mogoče se ne boste odločili za striženje – to bo najbrž res povzročilo kar nekaj nejevolje, kar bo verjetno moral popravljati tudi frizer, vendar barvanje las vam ne bo prineslo veliko škode. Če želite osvežiti barvo las ali prekriti sive, si preberite spodnje nasvete.

Kupite dve škatli barve – predstavljajte si, da si začnete barvati lase, nato pa na polovici ugotovite, da je ne boste imeli dovolj.

Naredite test – na vsaki embalaži piše, kako preizkusiti kožo na morebitne alergijske reakcije. Preberite navodila in naredite test, da se temu izognete.

Zaščitite kožo – da ne boste imeli na robovih las barvnih madežev, celoten rob namažite z vazelinom ali balzamom za ustnice. Ne pozabite na predel okoli vratu.

Česanje pred barvanjem – tako boste veliko lažje razdeljevali lase.

»Razdelite« lase – frizerji pred začetkom barvanja lase razdelijo na štiri dele. Lase vedno začnite barvati spredaj, kjer je najbolj viden narastek.

Poseben čopič – v drogerijah lahko kupite čopič, ki je namenjen barvanju las.

Umivanje – po barvanju ne uporabite takoj šampona, ampak si barvo sperite samo z vodo, šele nato uporabite šampon.

Znani frizer slavnih Timothy David svetuje, da se obrnete na svojega frizerja in z njim preverite, katero barvo uporablja in katera bi bila najboljša.

Prav tako svetuje, da se pri mešanju barv vse sestavine dobro premešajo, saj ne sme biti grudic, nato pa lase razdelite na štiri dele. Čeprav veliko žensk ne bo zdržalo pogleda na svoje narastke, stilist Tom Baxter svetuje, da počakamo, da se odprejo frizerski saloni.

»Mogoče ne poznate osnovnega odtenka naravne barve las, tako da če ga pomešate z napačno barvo, lahko naredite več škode kot koristi in boste morali zapraviti več časa in denarja pa popravilo škode,«

https://www.instagram.com/p/BzbLvnphR4X/

je povedal za The Sun. Če ste se odločili počakati na svojega frizerja, imate pa že nekaj sivih las, lahko uporabite sprej za prekrivanje sivih las. V nekaj minutah je narastek pokrit, barva pa se izpere, ko si prvič umijete lase.

Foto: Pixabay

Style. Več novic

New Report

Close