Poleg Primarka nam bodo naši zahodni sosedje lahko zavidali še znamko The Body Shop, po katero bodo hodili v našo prestolnico.

Ženskam nam očitno nikoli ni dovolj kozmetike in lepotilnih izdelkov, s katerimi negujemo bodisi obraz bodisi telo ali lase. Zaljubljene smo v prijetne vonjave, razkošne teksture, v vse, kar nas razvaja. Čeprav mnogi tega ne bi priznali za živo glavo, pa obstajajo tudi moški, ki jim negovalni rituali med prhanjem, po prhanju, med britjem ali drugimi tovrstnimi opravki še kako prijajo in bodo nase nanesli tudi masko za obraz ali vlažilno kremo za nego kože obraza ali okoli oči.

Znamka The Body Shop, ki smo jo mnogi najprej spoznali na pohajkovanjih po tujini, ko smo se sprehodili mimo njihovih lepo okrašenih izložb, je ena tistih, ki je uniseks, saj je namenjena vsem kožam in obema spoloma. Kot piše Journal.hr, The Body Shop prihaja tudi v Slovenijo, pri tem pa sosedom ni ušel kanček zavisti, saj si menda sami še kako želijo, da bi lahko na svoji glavni mestni ulici kupovali to znamko.

In medtem, ko imamo Slovenci vse bolj občutek, da se v resnici vse seli na sosednjo Hrvaško in zlasti v Zagreb, še posebej, ko gre za centre odločanja v Adriatic regiji in za sedeže multinacionalk, s tem pa tudi številne zaposlitvene priložnosti, Hrvati prav tako opazijo, če se da dobiti pri nas neka stvar, ki je pri njih še ni.

Tako so pred časom pisali tudi o tem, da bomo Slovenci dobili modno blagovno znamko Primark. No, sedaj pa očitno prihaja k nam še The Body Shop. Za tega novinarji Journal.hr pišejo, da imajo radi predvsem njihove gele za tuširanje, losjone za nego kože telesa in maslo za telo, s katerim se razvajajo, kadarkoli je koža suha in potrebuje hranljive snovi.

Hrvaški novinarji so nam s tem zapisom nehote naredili tudi lepo reklamo, saj sodržavljane malodane pozivajo, naj se odpravijo po Primark in kasneje še The Body Shop izdelke v sosednjo Ljubljano, ki ji aktualni župan pravi ‘najlepše mesto na svetu’.

Vsekakor nimamo nič proti tovrstnim spodbudam za izlete, bivanje in nakupovanje v naši prestolnici in tudi sami smo taki, da po stvari, ki se ne dajo dobiti pri nas, še kako radi odidemo v hrvaško velemesto, ki slovi po svoji kulinariki, šoping izkušnjah ter številnih kulturnih in zgodovinskih znamenitostih. Bo že držalo, da se nam zdi trava na sosedovem vrtu vedno bolj zelena, kot naša lastna!

Če pa pogledamo za hip še k temi pisanja, to je The Body Shop izdelkom, očitno prihajajo v Ljubljano. The Body Shop je bil med prvimi, ki je spodbujal razvoj naravne kozmetike, neškodljive tako za človeka kot za živali, saj je vedno glasno opozarjal na ‘cruelty-free’ politiko, torej je bil ves čas proti testiranju kozmetičnih izdelkov in sestavin na živalih. To je le še en razlog, da je znamka The Body Shop tako priljubljena v svetu.

To jesen pa se je zgodilo še nekaj zanimivega v zvezi s to znamko. L’Oreal, dosedanji lastnik znamke The Body Shop, je le-to septembra prodal podjetju Natura, ki je vodilno v brazilski kozmetični industriji. Starševsko podjetje oziroma multinacionalka Natura ima pod svojo streho še avstralsko znamko Aesop, ki je prav tako vselej pokazala maksimalno spoštovanje do narave s svojimi izdelki.

Tako upravičeno upamo, da bo The Body Shop še naprej prisegal na naravne sestavine v kozmetiki brez umetnih strupov; kdo vse bo hodil po lepotilno-negovalne izdelke v ljubljansko trgovino The Body Shop, ki se nam obeta, pa nam je pravzaprav čisto vseeno. Več kot bo turistov, več bo dobička za mesto ter državo in tem bolj bomo zadovoljni vsi skupaj.

 

Foto: Instagram, Pinterest, Journal.hr, The Body Shop, New Straits Time

New Report

Close