Ali delate tudi vi te napake pri odstranjevanju ličil?

16. september 2019

Ali delate tudi vi te napake pri odstranjevanju ličil?

16. september 2019

Da bi se v svoji koži počutili dobro, mora biti le-ta zdrava in negovana. Včasih pa nam naporni življenjski slog ne pusti dovolj časa, da bi ji namenili dovolj pozornosti.

Večina žensk ličila uporablja vsak dan in ne glede na to, kako lahka so, jih je treba temeljito odstraniti, da se izognemo neprijetnim stranskim učinkom.

Eden najpogostejših vzrokov za nastanek mozoljev, zamašitev por in nenadnega splošnega poslabšanja kože, je slabo odstranjevanje ličil.

Da bi koža dihala in imela prostor za regeneracijo, je treba ličila popolnoma odstraniti, kljub temu pa ni redkost, da se ta proces da na stran ali pa zmanjša na minimum.

Napol odstranjena ličila lahko privedejo do vnetja in ena izmed najbolj pogostih napak pri odstranjevanju je uporaba vlažilnih robčkov. Ta izdelke odstrani ličila, vendar le na videz, saj ličilo ostane v porah, ki se tako hitro zamašijo.

Čeprav so praktični, robčki ne bi smeli biti glavno sredstvo in jih je treba omejiti na minimum.

Druga zelo pogosta napaka se nanaša na intenzivnost odstranjevanja ličil. To pomeni, da morate ličila odstranjevati z nežnimi gibi, pri tem pa se izogniti temu, da bi jih hitro odstranili. Grobi gibi bodo kožo »raztrgali«, lahko se pojavi pordelost, izpuščaji in podobno.

Poleg tega mora biti brisača, ki jo uporabljate za obraz, ločena od tiste, ki jo uporabljate za roke. Nobena skrivnost ni, da so roke »rodovitne« za bakterije, zato jih poskusite čim manj prenesti na obraz ali pa uporabite dve ločeni brisači, ki ju redno menjajte s svežimi.

Odstranjevanje ličil je preprost postopek, vendar ga je treba jemati resno, saj bo le tako vaša koža prožna, zdrava in sijoča.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close