Ali je nočna nega obraza sploh potrebna?

11. marec 2020

Ali je nočna nega obraza sploh potrebna?

11. marec 2020

Da na naših kozmetičnih policah skoraj ni prostora za nov izdelek za nego kože, ni nobeno presenečenje, saj kozmetični trg vsak dan postaja bogatejši z novim mazilom.

Zelo pogosto slišimo, da naše babice niso imele tako zapletene rutine za nego kože, pravzaprav tega izraza niso niti poznale in da je bil obraz čisto dovolj čist z milom. Zakaj torej sploh potrebujemo zvečer toliko časa pred ogledalom?

Dejstvo je, da so se časi zelo spremenili in naš življenjski tempo je tako strupen in stresen, kar se odraža tudi na obrazu. Prav ta trend je sprožil potrebo po precej dolgi rutini nege kože s poudarkom na nočni – času, ko se telo regenerira od vseh negativnih vplivov, ki smo jim podvrženi čez dan.

Naravna regeneracija kože nam omogoča, da se vsako jutro zbudimo s svežim obrazom, vendar pa, ali gre koža lahko sama skozi ta proces?

Zelo pogosto je slišati, da krema ne ve, ali je dan ali noč, vendar je pomembno, da to naša koža zagotovo ve.

Kožo, poleg hitrega življenjskega tempa, zadušimo še z različnimi izdelki, od nege, do ličil, zato se mnogi odločijo, da jo čez noč pustijo brez kakršnega koli izdelka, da lahko prosto diha. Vendar koža še vedno potrebuje pomoč za obnovo, ne da bi pri tem izgubila vlago.

Znanstveno je dokazano, da se koža regenerira med 23. in 4. uro zjutraj in v tem obdobju se poveča delovanje kolagena, zato je treba negovalne izdelke nanašati na obraz nekaj ur pred začetkom regeneracije. Nočne kreme so tako še kako potrebne za podporo procesu obnove kože, saj zelo uspešno nadomestijo transdermalno izgubo vode.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close