Ali je še kaj bolj nadležnega kot takšni otroci?

01. junij 2021

Ali je še kaj bolj nadležnega kot takšni otroci?

01. junij 2021

Dopustovanje z otroki, še posebej z majhnimi zna biti naporno. Številni starši se izognejo potovanju z letalom, saj je misel na jokajočega otroka, ki ne preneha tuliti nekaj najbolj morečega, tako zanje kot tudi za ostale potnike. Kako se pripraviti na potovanje z majhnim otrokom?

Ena od uporabnic foruma Starševski čvek je pred kratkim potovala z letalom. Že na letališču je bilo veliko vreščečih otrok, njihovi starši pa se za hrup preprosto niso zmenili. Veliko otrok vseh starosti je bilo tudi na letalu, družine so bile glasne in se tudi na opozorila in prošnje stevardes in ostalih potnikov niso zmenile. 

“Mi se za na pot vedno pripravimo. Imamo knjige, miselne in zabavne igre, elektronske naprave. Moji otroci, moja skrb,” pravi avtorica objave, ki na koncu celo predlaga, da se otroke na letalu in letališčih prepove.

Kako se pripraviti na potovanje z letalom?

  1. Organizirajte si jutranji let

Otroci so zjutraj bolj spočiti, boljše volje in posledično bo let prijetnejši za vse. Prav tako je večja verjetnost, da bodo lažje zaspali na jutranjem letu. 

Profimedia
  1. Čim manj se gibajte po letalu

Ko se enkrat namestite na svojem sedežu, tam tudi obsedite. Priporočljivo je, da je sedež čim bolj spredaj, kjer je več prostora in je bolje tudi za morebitno slabost. Če otroku prehitro pustite, da koraka naokoli, boste imeli težave, ko bo otrok moral zaradi pristajanja sedeti pri miru, zato ga čim dlje zadržite na sedežu in ga poskušajte zamotiti kako drugače. 

  1. Ne poskušajte zamotiti otroka kar takoj, naj najprej sam uživa v poletu

Ne potegnite kar takoj ven vseh igrač in hrane, ki bi otroka zamotile. Če boste vse svoje adute potegnili iz rokava že takoj ob vkrcanju, vam bo do konca leta zmanjkalo načinov, da zamotite otroka. 

Profimedia
  1. Prinesite igrače, knjige, prigrizke

Bodite pripravljeni in na letalo vzemite različne igrače, igre, knjige in prigrizke, otroka lahko zamotite tudi s tabličnim računalnikom ali poslušanjem glasbe. 

  1. Otroka oblecite kot čebulo, prinesite tudi dodatna oblačila zase

Na letalu se temperatura lahko spreminja – najprej nam je toplo, potem nas zebe … Svojega otroka, pa tudi sebe, oblecite po plasteh. Prav tako ne pozabite na dodatna oblačila zase, če imate dojenčka ali mlajšega otroka, lahko ta namreč pobruha ali popacka tudi vas. 

  1. Spoprijateljite se z ostalimi starši 

Morda ne boste ravno dobili prijateljev za celo življenje, toda pogovor z nekom, ki ima ravno tako pred sabo naporen let in kateremu se lahko potožite, zagotovo ne škodi. Tako si boste lahko tudi med samim letom delili naveličane poglede, medtem ko bodo vaši otroci čebljali po svoje. 

  1. Pripravite se na pogovor s stevardeso 

Stevardesa vam bo povedala, kako držati otroka med vzletom in pristankom. Potem pa upajte, da k vam ne pristopi z namenom, da bi vas opozorila, da moškega na sedežu pred vami moti brcanje v stol.

Profimedia

Številni starši se potovanju z letalom izognejo, dokler so otroci še majhni. Takrat je namreč otroka težje zamotiti ali pa ga pomiriti glede pritiska v ušesih. 

“Moja družina je prepotovala lep del sveta, z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi, bili smo v nenormalnih pogojih, pa vendar moja otroka nista bila nikoli nikomur v breme. Dokler sta bila otroka še res majhna, smo potovali izrecno z avtom. Pač, gre za neko uvidevnost,” pravi avtorica objave. 

Potrebno pa si je zapomniti tudi, da če gre dretje in vreščanje na živce nam kot sopotnikom, v njem gotovo ne uživajo niti starši teh otrok.

Style. Več novic

New Report

Close