Ali poznate 7 največjih lepotnih skrivnosti?

04. junij 2020

Ali poznate 7 največjih lepotnih skrivnosti?

04. junij 2020

Ko je govora o modi in lepoti, je nemogoče, da ne bi omenili Francozinj in njihove ležerne elegance ter nonšalantne prefinjenosti, ki se kaže v njihovem slogu.

Že desetletja poskušajo dame ugotoviti, kakšna je njihova skrivnost, a zdi se, da je vse, kar potrebujejo je »francoski šik«.

Neka pariška urednica lepote je razkrila, da skrivnost njihove lepote leži v tem, da so preprosto to – kar so. Ne poskušajo se spremeniti, ampak se preprosto počutijo oblično v lastni koži. Še vedno pa obstaja kar nekaj skrivnosti, kako izgledati popolnoma nepopolno, vendar brez truda.

Najbolj pomembna je priprava

Francozinje vedo, da je temelj najbolj pomemben, naj gre za lepo kožo, telo ali lase. Masaža obraza in odstranjevanje nečistoč s čistilnim mlekom sta neizogibna začetna koraka, čemur sledi umivanje in nanos kreme, ki pomirja kožo. Da koža ostane hidrirana, si Francozinje privoščijo ustrezne kapsule, ki jih kupijo v lekarni, vse skupaj pa zaokrožijo z gelasto kremo, saj pomaga pri zaščiti kože pred škodljivimi zunanjimi dejavniki in stresom. Če je lepotna osnova pravilno izvedena, bo tudi make-up videti popoln.

Pomembna je prehrana

Pregovor: Si to, kar ješ, bi se lahko nanašalo tudi na lepoto Francozinj, saj trdijo, da ni pomembno samo to, kaj daš na kožo, ampak, kaj se vnaša v telo. Trudijo se jesti organsko hrano, kolikor je to mogoče in v telo vnašati čim manj sladkorja.

https://www.instagram.com/p/BpuKooylNhf/

Poiščite aktivnost, ki vas veseli

Ko je govora o telovadnici, velja pravilo, da jo obiščite samo, če vam je to všeč in če si tega zares želite. Francozinje namreč verjamejo, da mora biti v vsem, kar počnejo, neko zadovoljstvo, ne samo rutina. Prav zaradi tega tiste ženske, ki telovadnice ne marajo, svojo linijo vzdržujejo z drugimi športnimi aktivnostmi, ki so jim bolj pri srcu.

Poiščite najboljšega frizerja

Ko gre za lase, francoske dame zelo pazijo, da so zdravi in sijoči, zato tudi, kadar nosijo neurejeno frizuro, lasje niso videti suhi in poškodovani. Veliko pozornosti posvečajo iskanju popolne frizure, pa tudi frizerskega salona in izdelkov za lase, saj menijo, da je zelo pomembno najti popolno frizuro za obliko obraza, ki jo imajo ter samo vzdrževanje las.

Nikamor brez rdeče šminke

Ko gre za lepoto, je rdeča šminka nepogrešljiva. Je tudi nekakšen znak francoskih lepotic, ki pravijo, da je rdeča šminka pravzaprav modni dodatek. Ob njen ni potrebno uporabljati drugih ličil, najbolj pomembno je, da imate zdravo kožo – rdeča šminka bo že opravila svojo nalogo. Rdeča šminka je po njihovem prepričanju pravi statement dodatek, ne samo za make-up, ampak za celoten outfit.

https://www.instagram.com/p/Bw_6OSBhsBX/

Brez contouringa prosim!

V slovarju francoske lepote beseda contouring ne obstaja. Francozinje ga namreč ocenjujejo za nekoliko strašljivega, saj menijo, da spreminja obrazne linije. Namesto tega poudarijo določene dele obraza, na primer lica, in pravilno narišejo robove ustnic.

Smokey eyes na francoski način

Poleg rdeče šminke v francoski lepoti obstaja še en neizogiben pojem. Smokey eyes, ki ga v francoskem jeziku prevedejo kot neurejen videz. Trdijo, da potrebujete samo eno senčilo s kremasto strukturo, ki ga nanašate s prsti. Veliko rajši imajo znameniti Diorjev eyeliner, ki ga nanesejo na koren trepalnic, nato pa ga razmažejo tako, da dodajo malce balzama za ustnice, da postane kremast. Skrivnost je v količini, zato ne smete pretiravati, ampak nanesite čim manj ličil, da ne boste dosegli ravno nasprotnega učinka.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close