Ali se res vrača trend, ki velja za največjo lepotno napako?

25. oktober 2022

Ali se res vrača trend, ki velja za največjo lepotno napako?

25. oktober 2022
Foto: Profimedia

Nicola Peltz Beckham pravi, da ja!

Polne, košate obrvi so “out”! V trend znova prihajajo tanke, komaj vidne obrvi, ki še danes veljajo za največjo lepotno napako iz preteklosti.

To so potrdili modni tedni, kjer so osrednje mesto na več revijah zavzele pobeljene obrvi – med drugim smo jih videli na modnih brveh znamk Balenciaga in Victoria Beckham.

Foto: IMAXtree

Bolj so tanke, bolj so trendi

Mogoče je nekdanja “spajsica” navdih jemala pri svoji snahi Nicoli Pelz, ki je na misiji, da tanke obrvi spet vrne v trend.

Potem ko smo jo na pariškem tednu mode videli s pobeljenimi, je teden kasneje s svojim možem Brooklynom Beckhamom na gala dogodku pozirala z izjemno tankimi obrvmi. Njeno sporočilo je jasno: bolj so tanke, bolj so trendi!

Foto: Profimedia

Kate Moss, Naomi Campbell, Drew Barrymore, Elizabeth Hurley in celo Nicolina tašča Victoria Beckham, so pred desetletji popularizirale videz tankih in ostrih obrvi in nekaj let kasneje, tako kot večina, ki si je populila preveč dlak, ta lepotni trend hudo obžalovale.

Foto: Profimedia

Tanke obrvi iz devetdesetih so bile odgovor na velike in goste obrvi iz osemdesetih, ki sta jih poosebljali Brooke Shields in Madonna.

“Obrvi 90. let so bile zares tanke. Poleg tega je bila njihova polkrožna oblika zares nelaskava,” pravi Joey Healy, ustanovaitelj znamke Joey Healy Brows.

Foto: Profimedia

Za razliko od puljenja obrvi s pinceto, so se ženske takrat posluževale voskanja obrvi, da bi dosegle čim bolj enotno obliko. A kaj, ko je voskanje v večini primerov ustvarilo preveč oskubljen videz.

Foto: Profimedia

Kako nositi tanke obrvi leta 2022?

“Današnji moderni zasuk tankih obrvi je veliko bolj sorazmeren s potezami posameznikovega obraza,” razlaga Healy. “Čeprav so se zožale, je ključnega pomena, da jih zapolnite in jim dodate gostoto, ne glede na njihovo velikost.” Danes gre bolj za poudarjanje njihove naravne oblike.

“Tokrat smo se (upajmo) naučili lekcije o škodi, ki jo lahko našim obrvem povzroči pretirana uporaba pincete, zato nadaljujemo bolj konzervativno,” pravi Healy.

Pomembno je, da ustvarimo lepo zožen rep obrvi in sprednji del naredimo bolj poln. “Tako je sprednji del obrvi videti veliko bolj naraven, kar obrvi naredi sodobne,” pravi Healy in ​​dodaja, da današnji naprednejši izdelki – kot so geli, pudri, voski in serumi – omogočajo bolj naraven zaključek v primerjavi z voščenimi svinčniki iz devetdesetih let.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close