Ali tudi vi nosite napačno številko čevljev?

30. januar 2024

Ali tudi vi nosite napačno številko čevljev?

30. januar 2024
Foto: Instagram

Ali tudi vi nosite napačno številko čevljev?

30. januar 2024
Foto: Instagram

S pomočjo našega nasveta in tabele boste vedno kupili pravo številko!

Kdaj ste nazadnje izmerili svoje stopalo? Kot poroča The Wall Street Journal, kar polovica Britank nosi napačno številko obutve. V raziskavi, ki je zajela 2000 ljudi, so otropedi ugotovili, da je tretjina moških in polovica žensk že kupila čevlje, ki jim niso bili prav, a so jih vseeno nosili.

Čeprav to ne zveni kot velika težava, ima neprimerna, premajhna ali prevelika obutev posledice za vso telo. Pride lahko do deformacije nožnih prstov, krčev in kroničnih bolečin v stopalih, premajhna obutev pa je lahko tudi razlog za glavobole in bolečine v hrbtenici.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Zato je res pomembno, da nosite obutev, ki se vam dobro prilega na stopalo in v kateri lahko udobno stojite oziroma hodite. Pri poskušanju  čevljev v trgovini, sploh, če vam je na voljo izkušena svetovalka, se to najbrž ne bo zgodilo, težave pa nastopijo pri kupovanju čevljev preko interneta, v spletnih trgovinah.

Kaj storiti?

Lahko si pomagate tako, da svoje stopalo izmerite: vzemite prazen list papirja in postavite nanj stopalo v sedečem položaju, bodite pozorni, da je površina ravna. Vzemite svinčnik in občrtajte stopalo, potem pa z ravnilom izmerite dolžino ter širino stopala.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Po naslednji tabeli boste vedno kupili pravo številko:

  • št. 36 = 23 cm
  • št. 37= 23,8 cm
  • št. 38 = 24,5 cm
  • št. 39 = 25 cm
  • št. 40 = 25,5 cm
  • št. 41 = 25,7 cm
  • št. 42 = 26 cm

Uživajte v naslednjem nakupu! A če so vam čevlji preveliki ali premajhni, preširoki ali pretesni, jih vsekakor vrnite nazaj tja, kjer ste jih kupili. Tako boste veliko naredili tudi za svoje zdravje.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close