Ali vam zaščitne maske povzročajo težave na koži? Odkrijte, kako lahko to preprečite!

12. avgust 2020

Ali vam zaščitne maske povzročajo težave na koži? Odkrijte, kako lahko to preprečite!

12. avgust 2020

Novo »normalno« življenje zahteva tudi novo lepotno rutino.

Kar nekaj stvari je, brez katerih nikoli ne zapuščamo svojih domov. Poleg ključev, denarnice in mobilnega telefona, je to postala tudi zaščitna maska za obraz.

Pri opravljanju vsakodnevnih obveznosti je maska postala nujni pripomoček, saj brez nje ne smemo vstopati v zaprte javne prostore. Kljub temu moramo priznati, da je nošenje nekoliko neprijetno, še posebej ob visokih temperaturah. To se najbolj opazi na stanju obraza, ki lahko zelo hitro postane problematično.

Nošenje maske je postal sinonim odgovornega vedenja, vse s ciljem zmanjšati tveganje za prenos novega koronavirusa. Po drugi strani pa je lahko njeno nošenje (tudi za samo nekaj minut) precej naporno. Kaj šele, če moramo z njo na delovnem mestu preživeti ves čas.

Kakšne so lahko posledice?

Čisto logično je, da se pod masko odvija prava drama, ko gre za zdravje in videz naše kože, kar ima za posledico številne nevšečnosti. Akne, izpuščaji, draženje in suhost, so vse pogostejše posledice, ki jih lahko opazimo. To je pravzaprav posledica kombinacije pogostega potenja in umazanije. Kar lahko storite za izboljšanje stanja svoje kože, je, da se odrečete starim lepotnim navadam. Ne da so napačne, le morda ne delujejo več tako dobro kot prej.

Nova pravila ličenja

Minimalizem je splošen izraz, ki je v svetu ličenja že dolgo prisoten. Lahkotno ličenje pa je v poletnih mesecih zagotovo bolj primerno kot močan make-up, ki še dodatno spodbudi nezaželene procese na koži.

Tako težke formule lahko nadomestite z nekoliko lažjimi, na primer standardni puder s kremastim korektorjem. Ta prekriva morebitne nepravilnosti na obrazu in hkrati omogoča dihanje kože.

Poudarek ličenja lahko preusmerite na oči tako, da se poigrate z najljubšimi senčkami, svinčniki, maskaro, s katerimi boste dosegli svež videz.

Spremenite lepotno rutino!

Poleg tega je najpomembnejše vzdrževati čisto kožo, pri čemer igrajo veliko vlogo kakovostna čistila, ki bodo s kože temeljito odstranili sebum, umazanijo in bakterije.

Na očiščeni obraz je treba nanesti vlažilno kremo, ki ni komedogena, saj te zelo rade povzročajo mozolje in ogrce. Občasno si privoščite tudi piling obraza, s katerim boste odstranili odmrle celice in ustvarili prostor, da z nadaljnjo nego še globlje prodrete v kožo.

Za konec pa velja še spomniti, da ne pozabite vzdrževati higiene mask, jih redno menjavati ali pa prati, če jih imate iz blaga.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close