Veste, čemu je namenjen mali žepek na vaših kavbojkah?

24. september 2023

Veste, čemu je namenjen mali žepek na vaših kavbojkah?

24. september 2023

Veste, čemu je namenjen mali žepek na vaših kavbojkah?

24. september 2023

Pravi razlog vas bo morda presenetil.

Večina kavbojk, kot jih poznamo danes, temelji na izvirnih kavbojkah, ki jih je leta 1873 pantentirala danes legendarna znamka Levi’s. In takrat so kavbojke vključevale majhen žepek na sprednjem delu, kar se je ohranilo še do danes.

Gre za tako imenovan ‘Johnny pocket’, za katerega so bili nekateri prepričani, da je namenjen shranjevanju kondomov, razprava o tem, čemu je v resnici namenjen, pa se je nadaljevala leta in leta. Zaradi svoje drobne, kvadratne in relativno neuporabne oblike, je ‘Johhny pocket’ so številni trdili, da je namenjen shranjevanju kovancev, drugi pa so mnenja, da je nastal za shranjevanje Zippo vžigalnika in Tic Tac osvežilnih bonbonov.

Foto: Unsplash

Izkazalo pa se je, da je resnica veliko bolj zanimiva kot vse zgoraj našteto. Majhen sprednji žep je v resnici namenjen shranjevanju žepne ure, kakršno so nosili moški v 19. stoletju.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Žepne ure so moški takrat sicer nosili na verižicah in spravljene v telovnikih, Levi Strauss pa je ob patentu kavbojk leta 1873 pomislil tudi na kavbojce, saj je bil mnenja, da je ura pri njihovem delu precej bolj varna v majhnem žepku na sprednjem delu hlač.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close