Ali veste, kako narediti profilno fotografijo, ki bo pritegnila pozornost?

13. maj 2022
Powered by:

Ali veste, kako narediti profilno fotografijo, ki bo pritegnila pozornost?

13. maj 2022
Foto: Huawei

Delo profesionalnega modnega fotografa je Tiborju ponudilo bogate izkušnje in vpogled v zakulisje modnega sveta.

V kombinaciji z njegovim znanjem in najnovejšo tehnologijo Huawei P50 Pro mobilnega telefona je v TikTok aktivaciji enemu izmed sledilcev pripravil prav posebno doživetje – z mobilnim telefonom mu je ustvaril profesionalno profilno fotografijo. Ob kreativnem druženju pa je nastal tudi video iz zakulisja, ki si ga lahko ogledate tukaj!

Foto: Huawei

Kaj pa je tistih pet zlatih pravil, s katerimi boste ustvarili zares dobro profilno fotografijo?

  1. Poiščite kot, ki vam je najbolj všeč

Vsi si želimo na profilni fotografiji izgledati kar najbolje. Saj veste, sami najbolj poznate svoj obraz in s tem kote, ki vam laskajo. Levi ali desni profil, izbira je vaša, igrajte se s koti. Izogibajte se fotografiranja od spodaj navzgor, saj vam utegne hitro pričarati podbradek, ki si ga najbrž ne želite. Časi, ko so bili selfiji slabe kvalitete so mimo – Huawei P50 Pro vas bo ujel s zadnjo kamero s kar 13 MP, njegov zložljivi brat Huawei P50 Pocket pa vam celo omogoča, da selfi ustvarite kar s zadnjo kamero. Sicer pa se kamere ne bojte, spogledujte se z njo – kljub temu, da gre za fotografijo, ki vas predstavlja v virtualnem svetu, ljudje vedno iščemo energijo in povezanost, ki ju lahko izrazite s pogledom.

2. Poskrbite za ustrezno svetlobo

Naravna svetloba je vsekakor vaš najboljši zaveznik. Zlata (o.p. golden hour) in modra ura (o.p. blue hour) v fotografskem svetu veljata za prav posebna magična spektra svetlobe, ki ju lahko ujamete pozno popoldne ali zgodaj zjutraj in bosta zagotovo pripomogla k lepemu izdelku. Izogibajte se direktnemu soncu, pri umetni svetlobi pa pazite na sence ter »stranski učinek« močnih luči, ki izpostavijo vsako nepravilnost ali gubico na vašem obrazu. Nič kaj laskava ni tudi bela svetloba, saj boste izgledali bledi.

Foto: Huawei

3. Poiščite ustrezno ozadje

Razmetana dnevna soba, kup oblačil na kavču, umazana posoda na mizi … Teh atributov si verjetno ne želite na svoji fotografiji. Prav tako naj ozadje ne bo preveč pisano oz. zanimivo, da ne bo kradlo pozornosti z vašega portreta. Manj je več – preprosto čisto ozadje, stena, zamegljeno obzorje … Ozadje naj bo samo okvir vašega obraza.

4. Na telefonu izberite portretni način

Obstaja pester nabor aplikacij, v katerih lahko ozadje zameglite, a zakaj ne bi tega naredili že korak prej, ko fotografija nastaja? »Umetna inteligenca (o.p. AI), ki deluje v ozadju fotografske aplikacije na Huawei P50 Pro, omogoča, da AI sam izračuna vse optimalne parametre fotografije in vam brez dodatnih nastavitev postreže z vrhunsko fotko. Vse nastavitve, ki jih na fotoaparatu upravljam ročno, tukaj preračuna in izbere umetna inteligenca – NORO!,« pravi Tibor, ki s Huawei P50 Pro ustvarja tudi precej fotografij za svoj Instagram.

Foto: Huawei

5. Fotografijo obdelajte v stilu, ki vam je všeč

Je vaš Instagram premišljeno ustvarjen in zanj uporabljate prednastavljene filtre? Vam je pri srcu črnobela fotografija? Možnosti je neskončno in fotografijo lahko obdelate resnično po svojih željah. Na voljo je veliko aplikacij za urejanje fotografij, Tibor je izpostavil tri: FaceApp, Lightroom in Facetune2. Te in še številne druge aplikacije, ki vam priskočijo na pomoč pri fotografiranju in urejanju fotografij, najdete s pomočjo bogato založene trgovine AppGallery in univerzalnega iskalnika Petal Search.

ŠESTO pravilo, na katerega nas je prijazno opomnil Tibor, pa je vsekakor, da se ob ustvarjanju profilke zabavajte. Zanimivo je, da velik delež profilnih fotografij predstavljajo takšne, ki so nastale spontano, ko nas je nepripravljene v objektiv ujel prijatelj ali partner. Sproščen obraz je najbolj iskren in najlepše upodablja vas kot celoto. Če se podate v ustvarjanje profilne fotografije načrtno, pa je to nedvomno najbolje narediti s pomočjo prijateljev, nekoga, s katerim smo sproščeni, in iz tega narediti zabavno dogodivščino. Če imate na voljo še telefon s kvalitetno kamero, je uspeh zagotovljen!

Style. Več novic

New Report

Close