Ali zmrznjene kumare na očeh res delujejo?

16. avgust 2022

Ali zmrznjene kumare na očeh res delujejo?

16. avgust 2022
Foto: Profimedia

TikTokerji so prevzeli stari trik ter kumare po novem tudi zamrznejo preden jih narežejo in postavijo na svoje oči. Ključnik #frozencucumberhack ima že več kot 25 milijonov ogledov. 

Gotovo ste že videli fotografije žensk, oblečenih v kopalne plašče, ki poležavajo na ležalniku. Lase imajo ovite v brisačo, obraz imajo premazan s kremo ali masko, na očeh pa počivajo rezine kumare. Uporabniki TikToka te rezine tudi zamrznejo.

Toda ali to res pomaga pri podočnjakih, ali gre zgolj za dramatičen videz?

Dermatologi pravijo, da so kumare bogate z vitaminom C in zmanjšajo zatečenost, tako da tehnika z rezinami kumare na očeh ni povsem zgrešena in kumara res zmanjša zabuhlost. Prav tako zamrzovanje kumare ni napačen pristop – s tem namreč upočasnimo kri in še dodatno zmanjšamo zabuhlost. Toplota namreč razširi pore, medtem ko jih mraz zapre in zmanjša. 

Foto: Pexels

Če se zjutraj zbudite z zabuhlimi očmi, lahko obraz pomirite s kocko ledu, mrzlo krpo za obraz ali pa na oči položite rezine zmrznjene kumare. Pomembno je, da hladne stvari nimate na obrazu predolgo – če obraz postane rožnat ali pa otopi od mraza, potem hitro prenehajte. 

Surova kumara prav tako navlaži kožo, pravijo dermatologi. Še dodatno pa lahko oči navlažite tako, da na oči naneste hialuronsko kislino, nato pa nanjo nanesite rezine kumare. Kislina namreč nase vleče vlago iz okolja, v tem primeru iz kumare. 

Ali rezine kumare res zmanjšajo podočnjake?

Kumare so bogate tudi z vitaminom K, ki pomaga pri kroženju krvi, s tem pa se zmanjšajo tudi temne lise pod našimi očmi. Kumare so torej odličen naravni način za izboljšanje navlaženosti našega očesnega predela.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close