Amal in George Clooney predstavila aplikacijo, ki bi lahko spremenila svet

30. april 2019

Amal in George Clooney predstavila aplikacijo, ki bi lahko spremenila svet

30. april 2019

George in Amal Clooney sta pravi hollywoodski »power couple«. Medtem ko je Amal vplivna odvetnica, specializirana za človekove pravice, je George eden izmed najbolj znanih igralcev in filantropov.

George in Amal Clooney sta pravi hollywoodski »power couple«. Medtem ko je Amal vplivna odvetnica, specializirana za človekove pravice, je George eden izmed najbolj znanih igralcev in filantropov. Skupaj imata ogromno moč in znanje, ki ga lahko izkoristita za pomoč družbi, v kateri živimo.

Da bi svoj vpliv naredila še bolj učinkovitega, sta ustanovila dobrodelno ustanovo The Clooney Foundation for Justice, ki se ukvarja z iskanjem pravice in odgovornosti pri kršenju človekovih pravic. 25. aprila pa sta predstavila še aplikacijo TrialWatch. Aplikacija je nastala v sodelovanju s podjetjem Microsoft in bo zbirala podatke, ki se nanašajo na pravne kršitve po celem svetu.

Namen aplikacije je spodbujanje človekovih pravic, predvsem znotraj sodnih dvoran, s pomočjo pridobljenih informacij. Amal je pojasnila, da ta aplikacija pomeni globalno pobudo za spremljanje sodnih postopkov zaradi zlorabe ter seveda tudi pomoč žrtvam, da bo zloraba dokazana, za vsak primer posebej.

Na spletni strani The Clooney Foundation for Justice je zapisano, da naj bi bil TrialWatch prvi globalni program za temeljito preiskavo sojenj na področju kazenskega prava, še posebej tista, v katera so vpleteni novinarji, istospolno usmerjene osebe, ženske, deklice, verske manjšine in zagovorniki človekovih pravic.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close