Amaya: "V ljudeh želim prižgati strast!"

07. december 2022

Amaya: "V ljudeh želim prižgati strast!"

07. december 2022
Foto: Amaya

Maja Keuc – Amaya navdušuje z novim spotom za pesem Rdeče, s katerim želi v ljudeh znova prižgati iskrico strasti.

“To je komad, ki potrebuje vizual, da se ga dojame na pravi način,” razlaga in doda, da je z njim želela podkrepiti melodijo in besedilo, ki je zelo iskreno, čutno, senzualno. “Mislim, da smo v spotu odlično ujeli te občutke.”

To je tudi njen najbolj modno obarvan videospot do zdaj. “V videospotu nosim klasične kose s preobratom. Vsi so seveda rdeči, pod veliko kosov pa je podpisana mlada oblikovalka iz mariborskega NTF-ja Neža Dapčević.” Njeno kreacijo je Amaya nosila že na izboru Elle Style Awards in z njo požela ogromno pohval.

Foto: Amaya

“Manjka nam mistike”

Rdeče – Amaya z njo povezuje strast, ki jo želi s pesmijo razširiti med ljudi.

“Želim, da se jim znotraj nekaj prižge, ker nam manjka to, da smo strastni do vsega, kar delamo. In od tu tudi izhaja naša kreativna energija. Bolj, kot smo v stiku s to svojo življenjsko silo, bolj smo kreativni.”

V današnjem času, ko je vse dosegljivo, razgaljeno in vulgarno, nam primanjkuje neke mistike, pričakovanja, hotenja. “In ravno to sem želela s tem spotom pričarati. Da je vse mistično, ravno prav razkrito – odkrito.”

Talent in dober glas nista dovolj za uspeh

Pred Amayo so sicer pestri meseci. Decembra jo čaka ogromno nastopov po različnih koncih Slovenije, kmalu pa bo tudi prevzela vlogo mentorice mladim pevcem in pevkam, ki se bodo prijavili v novo sezono šova Slovenija ima talent – šova, ki jo je pred 12 leti ponesel med zvezde.

Od takrat pa do danes se je ogromno naučila in ta spoznanja bo zdaj z veseljem delila z mladimi glasbeniki.

“Če imaš talent in lep glas, še zdaleč ni dovolj, da se obdržiš na sceni. Veliko bolj pomembno je to, kakšne navade imaš kot človek, kako si discipliniran in pripravljen živeti izven cone udobja, biti inovativen, potrpežljiv, se prilagajati,”

pravi in prizna, da moraš imeti v tej industriji zelo trdo kožo.

Foto: Amaya

Mladim pevcem bo skušala čim bolj realno prikazati, kaj lahko pričakujejo. “V tej industriji se hitro najdejo ljudje, ki te želijo preoblikovati in te izkoristiti. Ko stvari ne gredo več tako dobro, pa te brez slabe vesti pustijo. In to lahko na nekom pusti hude posledice.”

Foto: Amaya

“Dovolj je bilo, dovolj sem trpela!”

Amaya govori iz lastnih izkušenj. Hude posledice so na njej pustila pričakovanja ljudi, ki so v začetku kariere od nje želeli nemogoče.

“V mojih začetkih sem milijonkrat šla proti sebi, skušala sem vsem ugoditi. Ker sem zaslovela praktično čez noč, je bilo naenkrat okrog mene ogromno ljudi, vsak s svojimi pričakovanji in jaz sem vse to vsrkavala. Imela sem občutek, da tem ljudem nekaj dolgujem.”

To breme je na eni točki postalo zares težko. Od leta 2014 do 2017 se je soočala z depresijo. “Ko sem ugotovila, da sem ujeta v depresijo, sem si rekla Dovolj! Dovolj je bilo, dovolj sem pretrpela, ne mislim več. Zdaj se veliko ukvarjam s samorefleksijo in ne obešam več nobene krivde nase.”

Foto: Amaya

Zdaj ostaja zvesta sebi in svoji glasbi, kar se ji še kako obrestuje. Priložnosti se ji ponujajo druga za drugo, ona pa jadra na krilih svojega uspeha in trdega dela.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close