Je bil Andrea Bocelli okužen že v Ljubljani?

27. maj 2020

Je bil Andrea Bocelli okužen že v Ljubljani?

27. maj 2020

61-letni Andrea Bocelli, katerega koncert so marca v Ljubljani tik pred zdajci odpovedali, je priznal, da se je s člani družine na skrivaj boril proti virusu Covid-19, s katerim se je okužil že meseca marca.

Italijanski operni zvezdnik je odigral vidno vlogo pri osveščanju med pandemijo, saj je na velikonočno nedeljo v živo zapel v prazni milanski katedrali.

Zdaj je glasbenik priznal, da je bil tudi sam okužen, ampak da ji je že popoloma opomogel.

Še več, svojo krvno plazmo je daroval raziskovalcem, ki iščejo učinkovite načine boja proti bolezni.

V torek je za oddajo Good Morning America povedal:

»Pandemija, ki je pretresla svet, je, v blagi obliki, prizadele tudi mene in nekatere člane moje družine. Zaradi spoštovanja do tistih, ki so občutili resnejše posledice, sem se odločil, da je najbolje, da novice ne delim.

Zagotovo nisem hotel po nepotrebnem vznemirjati svojih oboževalcev in želel sem varovati zasebnost svoje družine. Glede na možnost darovanja krvi, ki bo pomagala najti zdravilo za Covid-19, je bil moj odziv takojšen. Skromna gesta, v kateri igram majhno vlogo.«

Dodal je še, da je popolnoma okreval že konec marca. Zbolela je tudi njegova žena, 25-mlajša Veronica, saj je tudi sama darovala plazmo.

Pri tem pa se poraja vprašanje, ali je bil Andrea Bocelli okužen že ob načrtovanem nastopu v ljubljanskih Stožicah. Če je odgovor pritrdilen, potem je bila odločitev za odpoved vsekakor na mestu, saj bi bile v nasprotnem primeru posledice lahko zelo hude.

Foto: Getty, EPA

Style. Več novic

New Report

Close