Anja Ažman: »Vedno poslušam svoj instinkt!«

03. februar 2020

Anja Ažman: »Vedno poslušam svoj instinkt!«

03. februar 2020

Anja Ažman je po poklicu univerzitetna diplomirana pravnica, direktorica Strokovnega centra za osebne podatke (SCOP), podjetja, ki s profesionalnim timom strokovnjakov za pravo, informacijsko in fizično varnost, neprekinjeno poslovanje, upravljanje odnosov s pogodbenimi obdelovalci osebnih podatkov, preverjanje varnosti in preiskovanje varnostnih incidentov, vključno s postopki digitalne forenzike, nudi visoko-kakovostne in strokovne rešitve ter podporo na vseh področjih, ki jih obravnavajo nova pravila varstva osebnih podatkov.

Pravi, da je treba življenje živeti intenzivno in strastno, zato se tako na poslovni kot zasebni poti, projektom posveča z vso energijo. Verjetno tudi to, da je po horoskopu levinja, pripomore k dejstvu, da si cilje zastavi jasno in pri tem tudi vztraja do konca. Pa ne samo do konca, ampak do konca s strastjo.

Priznava, da je včasih naporno, a je prihod na cilj potem tudi toliko slajši. Se pa ob tem zaveda, da ni pomemben samo cilj, ampak tudi, kako si do cilja prišel.

Pomembno je, da vsak večer zaspiš mirno in zadovoljno, pa naj bo to zaradi manjše zmage, ki je le korak bližje cilju, ali pa zaradi pozornosti, ki ti jo nekdo izkaže in ti s tem polepša dan.

Kdo vse je Anja in kako slalomira med vlogo mamice, partnerke, ljubimke, uslužbenke, hčerke in prijateljice?

»Res je, gre za vloge, ki te zahtevajo 100 % zahtevajo veliko energije in pozornosti in toliko sem jim tudi pripravljena dati, vendar ima dan le 24 ur, zato si je le-te treba dobro organizirati ter postaviti prioritete, ki jih posamezno obdobje zahteva.

Pride npr. obdobje, ko je treba posameznim vlogam ali vlogi posvetiti več pozornosti, časa, energije in posledično ostale vloge takrat trpijo. Vsekakor se trudim, da kljub temu niso preveč prikrajšane, ter jim kasneje posvetim toliko več pozornosti. Na koncu se le vse nekako izravna.«

Danes hitro izgubimo sami sebe, če si ne znamo utrgati trenutkov zase, kako se sprošča Anja?

»Tako je, današnji tempo življenja terja precej časa in energije, zato menim, da je redno sproščanje obvezno za kakovostno življenje, sploh na dolgi rok. Sproščam na več načinov, od teka, hoje v naravi, bordanja, plavanja, tenisa, z izleti na morje, obiski savne, potovanji (predvsem v tople kraje). Ker pa sem ženska, me seveda sprošča tudi nakupovanje, predvsem čevljev.«

Kako Anja prebudi strastno in čutno žensko v sebi?

»Tako, da si oblečem mini črno oblekico, obujem salonarje ter se naličim z najljubšim odtenkom šminke.«

Katera esenca vas vodi skozi življenje?

»Vse, kar počnem, počnem s strastjo in vso zagnanostjo ali pa se raje ne lotim zadeve. Vedno poslušam svoj instinkt.«

Če bi lahko izbirala: mlad, radoživ ljubimec, poln življenja, ali moder in zanesljiv partner?

»Pri partnerstvu bi rekla, da je zanesljivost in iskrenost na prvem mestu, vsekakor pa menim, da je treba življenje tudi uživati, kolikor nam čas in obveznosti seveda dopuščajo.

Posledično mi veliko pomeni, da je partner radoživ in poln življenja, da lahko ob prostih trenutkih skupaj uživava življenje s polno paro.«

Kaj Anji barva življenje, so to lepi odnosi, potovanja, hobiji, strast v poklicu?

»To so nedvomno lepi odnosi, saj se z njimi srečujemo na dnevni bazi. Pri tem ima seveda svojo vlogo strast, tako v razmerju, poklicu in na splošno do življenja.

Potovanja so vsekakor ena izmed stvari, ki prinašajo strast tako v življenje kot tudi v razmerje. Seveda mi življenje barvajo tudi druženja, šport, gurmanske večerje, pozornosti in romantika na vse možne načine.«

Kakšen je Anjin sanjski moški?

»Sanjski moški je zame vsekakor pozoren moški, ob katerem se lahko počutim še bolj žensko. Zelo pomembno je, da je iskren, zvest in vztrajen moški, ki ve, kaj hoče od življenja in si želi, da se ob njem počutim res ženstveno, kar kaže z dejanji.

Moški, ki razmišlja izven okvirjev in verjame vase in vame, zato zna storiti kaj norega v imenu ljubezni  – moški, ki si upa.«

Kaj je za Anjo sreča?

»Sreča je, da sem zadovoljna tako v zasebnem življenju kot tudi poslovno. Poslovno mi to predstavlja, da opravljam delo, ki me res veseli in imam pri tem svobodo, da si sama postavim prioritete ter imam hkrati strokovno ekipo sodelavcev, s katerimi odlično sodelujemo in imamo res vrhunsko izpeljane projekte ter posledično zadovoljne stranke.

V zasebnem življenju mi srečo predstavlja harmonijo odnosov, tako s partnerjem, prijatelji in družino. Sreča je tudi, da lahko uživam v dobri hrani in družbi, kjer se nasmejem do solz. Ker mi veliko pomenijo manjše pozornosti, me vsekakor zelo osreči na primer šopek rož in povabilo na večerjo brez razloga, zato ker pač sem.«

Foto: osebni arhiv

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close