Anti – age, ki je mogoče celo učinkovit!

15. julij 2020

Anti – age, ki je mogoče celo učinkovit!

15. julij 2020

Kolikokrat ste že prebrali, da je masaža obraza najbolj pomembna stvar v boju proti gubam in znakom staranja?

In kolikokrat ste že takoj obupali nad to metodo, ker niste bili prepričani, kako jo natančno izvesti? Pa tudi niste se prepričali, ali resnično prinaša rezultate.

Mogoče je to le nekaj razlogov, zakaj sta se Cindy Crawford in Miranda Kerr odločili za »varno igro«, oziroma v tem primeru »varno nego«.

Skrivna sestavina valjčkov za obraz so minerali, iz katerih so narejeni – žad in kremen, ki ugodno vplivata na kožo.

Številni pa še vedno ne prepoznajo njihovega pomena in predvsem niso prepričani, kako se valjčki pravilno uporabljajo.

Zato je treba na začetku opozoriti, da obraz potrebuje tudi masažo, kakršno si privoščimo za hrbet in preostali del telesa. Po besedah dermatologa Pabla Umberta stimulacija mišic pomaga ohranjati lepši in mladosten videz. Skrivnost je v obtoku in limfni drenaži, kar omogoča lažjo vpojnost izdelkov za nego, pa tudi sintezo ter ustvarjanje kolagena.

Kako se uporablja valjček iz žada in kremena?

Prvi korak je temeljito čiščenje, nato pa je treba nanesti kremo, serum ali drugo negovalno sredstvo. Ko jih koža dobro vpije, lahko uporabite valjček tako, da sledite priporočeni smeri – od znotraj navzven, zlasti v predelu brade. Čelo se masira od obrvi navzgor, srednji del obraza (od nosu do spodnjih vek) z rahlimi potezami navzgor, nato pa od nosu do ušes.

Kateri valjček izbrati?

Obstajajo valjčki različnih velikosti in za različne namene, zato je dobro razmišljati pred nakupom. Če je valjček manjši, ga je najbolje uporabiti na področju vek, in sicer z masažo od notranjega dela navzven. Nekoliko večje valjčke pa lahko uporabimo za masažo ostalega obraza in ličnic.

Koliko časa naj traja masaža?

Priporočamo 5 do 10 minut. Čeprav je poudarek na obrazu, ne smete zanemariti vratu. Za boljši učinek ga postavite v hladilnik, saj je mraz pomemben dejavnik med masažo obraza. Pomembna je tudi vztrajnost in si za masažo vzeti čas vsak dan.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close