Baby french: za tiste, ki imate raje diskretno manikuro

05. avgust 2022

Baby french: za tiste, ki imate raje diskretno manikuro

05. avgust 2022

Francoska manikura, ki je bila eden izmed največjih trendov v 90-ih in zgodnjih 2000-ih, je dobila elegantnejšo in modernejšo različico.

Tisti, ki poznajo trende in estetiko 90-ih let, se bodo ob sami omembi francoske manikure spomnili na dolge nohte, poudarjene z debelo belo konico, ki so ostali v preteklosti. A francoska manikura z majhnim zasukom, imenovana baby french, je povsem drugačna zgodba – veliko bolj okusna in bolj prefinjena od svoje starejše sestre.

Zato nas tudi ne preseneča, da jo obožujeta Bella Hadid in Rosie Huntington-Whiteley. Če imate radi pastelne odtenke, pa bo navdušila tudi vas.

Manikura za vse priložnosti

Manikerka Harriet Westmoreland je ena prvih, ki se je odločila nekdanjo francosko manikuro pretopiti v bolj privlačno in moderno varianto. Baby french je sodoben pogled na tradicionalno francosko manikuro, z belo konico, lakirano čim tanjše, hkrati pa se rahlo zoži ob strani nohta.

Lahko se prilagodi tako, da ima noht daljšo in lepšo obliko, je super enostavna za vzdrževanje, nosljiva ob čisto vsaki priložnosti, zaradi podlage v naravni barvi nohta pa bo tudi dlje zdržala.

Najlepša na kratkih nohtih

Če so vaši nohti običajno nagnjeni k pokanju in so zato dolgi nohti vaše neizpolnjene sanje, vsekakor preizkusite ta trend, saj baby french izgleda odlično na vseh dolžinah nohtov, ne samo na dolgih. Pravzaprav ima Harriet celo raje videz na kratkih in mehko oblikovanih kvadratnih nohtih, saj meni, da na njih ta manikura izgleda najbolje.

Baby french lahko poskusite narediti tudi sami, vendar se morate zavedati, da ta slog zahteva izjemno mirno roko in določeno mero talenta ter da ne prenese neurejenih nohtov.

Kako se je lotiti?

Če ste odločeni, da jo poskusite, najprej vadite sam postopek izdelave in bodite potrpežljivi. Prvi korak je zagotovo iskanje pravega osnovnega odtenka. Tako kot pri obarvani vlažilni kremi ali podlagi, bo najbolje videti tista, ki je najbolj podobna vašemu naravnemu odtenku nohtov. Če ne najdete pravega odtenka za vaše nohte, lahko tudi zmešate dve barvi med seboj.

Da bodo vaši nohti videti brezhibno urejeni, kot to zahteva baby french, si jih nežno popilite do popolne gladkosti, odrežite odvečno obnohtno kožico, po lakiranju pa nohte obvezno premažite z nadlakom in pustite, da se dobro posušijo, preden začnete kar koli delati.

Če imate raje barve v  klasičnih in nežnih kombinacijah, je kakršnokoli eksperimentiranje povsem dobrodošlo.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close