Bar v savinjski regiji, kjer se preprosto morate ustaviti

11. marec 2023

Bar v savinjski regiji, kjer se preprosto morate ustaviti

11. marec 2023
Foto: Pr' Pišek

Na svojem izletu v savinjsko regijo smo se ustavili v priljubljenem Pr’ Pišek baru, ki pa ni razočaral.

Med vikendom se mnogi radi opravimo na izlete, a s tem pogosto pride izziv (predvsem za Ljubljančane): kam jesti? Če se torej potikate okoli Celja ali pa ste si privoščili vikend oddih v Rimskih ali Laških termah, smo našli popolno lokacijo za okusen obrok.

Na obrobju Celja, natančneje na naslovu Lopata 17d se nahaja majhen prikupen bar Pr’ Pišek, ki pa poleg piv ponuja odlično ponudbo hrane. Od 7. do 12. ure nudijo zajtrke, ki segajo od poširanih jajčk, sendvičev, pa vse do vafljev, za tiste bolj sladkosnede. Pravzaprav predvsem znani po svojih zajtrkih in so ob dopoldnevih tako oblegani, da komaj dobite mizo, a mi smo se odločili, da se nam bolj prilega kosilo.

Jedi, ki jih ne najdemo povsod

Posebnost Pr’ Pišek bara so predvsem njihovi naloženi krompirčki ter neobičajna kombinacija vafljev in piščanca. Sami smo preizkusili oboje, ker pa je bila družba večja, smo preizkusili tudi tacose, Pišek solato in seveda pistacijin souffle.

Za slovenske kraje morda nenavadna kombinacija

Ne pretiravamo, ko vam rečemo, da smo ob prvem grizu naloženega Nori Stejk krompirčka zavzdihnili prav vsi. Neverjetna kombinacija zorjenega stejka, tartufov, parmezana in česnove majoneze, ni nikogar pustila ravnodušnega. Sestavine so odlično kombinirane, žlebast krompirček pa je tam ravno z namenom, da lahko zajamete vse sestavine naenkrat. Vasi dobro vemo, da se tartufi h govedini podajo odlično, to pa so izkoristili tudi Pr’ Pišku.

Kombinacija piščanca in vaflja nas sicer ni tako navdušila, kot nas je naložen krompirček, a vseeno gre za zanimivo in dokaj dobro jed. Sladkoba dodatkov se odlično poda k slanosti osrednje sestavine. Vafelj, napit z javorjevim sirupom, je bil zanimiv in okusen dodatek hrustljavemu piščancu  – ta je bil sicer malce suh, a morda smo dobili le tak kos. Za slovenske kraje morda bolj nenavadna kombinacija, a če si želite poizkusiti nekaj novega, je zagotovo prava izbira. Porcija ni ravno pretirana, zato priporočamo še kakšno prilogo.

Edino, kar nas je razočaralo …

Pri solati ne bomo ravno izgubljali besed, ker je bila takšna kot skoraj v vsaki restavraciji – sveža, okusna, predvsem pa velika. Pohvaliti pa moramo količino preliva, ki je bila zadostna a ne pretirana, kar se v restavracijah, katerih fokus ni na solatah, pogosto zgodi. Če ste eni izmed tistih, ki vedno naročijo solato, vam vsekakor ne bo žal.

Edina stvar, ki nas je med vsemi temi odličnimi jedmi v Pr’ Pišek baru razočarala, so bili Tacosi z govedino. Za ceno 8,90 evra je bila porcija izjemno majhna in bi morda lahko veljala le za predjed. Govedina pa je bila izjemno slana, tako slana, da vam preostalih sestavin v teh mini tacosih sploh ne znamo opisati.

Omenimo pa naj še, da bar ponuja tudi številne veganske opcije, tako da se nekaj najde prav za vsakogar.

Brez sladice ne gre

In ker seveda, po okusni večerji ne gre brez sladice, smo preizkusili tudi to. Ker smo vsi veliki oboževalci pistacije, smo preizkusili pistacijin souffle z belo čokolado.

Nebesa vsakega sladkosneda! Tako kot je za soufflee običajno, se ga sicer čaka malce dlje, a neverjeten preplet pistacije in bele čokolade vsekakor odtehta. Topla, še tekoča notranjost sladice pa pogreje še tistega, ki se pretvarja, da po obroku ne potrebuje sladice.

Poleg souffleja je na krožniku še kepica vanilijevega sladoleda, kot se le spodobi in čokoladna omaka, za katero menimo, da bi bila sladica dobra tudi, če je ne bi bilo. Tudi če se v Pr’ Pišek odpravite le na kavico ali kozarec piva, priporočamo, da si privoščite vsaj sladico.

Obisk bara Pr’ Pišek vsekakor priporočamo, saj nas je na večini področij vsekakor navdušil. A predlagamo, da naročite stvari, po katerih slavijo, saj te pripravijo najboljše.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close