Beauty nasvet: kakšen make up najboljše pristoji plavolaskam?

30. april 2019

Beauty nasvet: kakšen make up najboljše pristoji plavolaskam?

30. april 2019

Vse več lepotnih podjetij izdeluje ličila, namenjena plavolaskam. Kateri odtenki se vam najlepše podajo, pa je odvisno tudi od tona vaših blond las. Razkrivamo glavne zakonitosti ličenja za blondinke

Če imate svetle lase, to ne pomeni samo barve las, ampak s seboj prinese izbran življenjski slog! Gre namreč za barvo, ki privlači pozornost, ki je vedno videti atraktivno, a obenem je tudi barva, s katero lahko hitro naredite napako pri nanašanju make upa.

Da se jim boste izognile – napakam, namreč, ne barvi las – si preberite naše nasvete ličenja, ter izberite make-up za vse tipe svetlolask, v razponu od svetlo-platinaste do temnejših medenih in bronastih tonov las.

# Tekoča podlaga

Rdečica in kožne nepravilnosti so na svetli koži plavolask še posebej opazne. Prav zato bi morale uporabljati podlage oziroma tekoče pudre srednje do visoke prekrivnosti, razen če vas je mati narava seveda obdarila s porcelanasto poltjo. Kar se tiče odtenkov, se držite nevtralne bež palete, eventuelno gre lahko proti rumenkastim tonom. V vsakem primeru pa se izogibajte rožnatim podtonom.

# Ličila za oči

Ko gre za vprašanje make upa za oči, za plavolaske resnično velja pravilo manj je več! Modri toni, kakršne na vekah nosi punčka Barbie, so absolutno pretirani za vsak dan! Razen, če želite ob posebni priložnosti zaigrati na to struno. Namesto tega uporabite nežne, pastelne, pudraste odtenke, ki bodo veliko lepše poudarile oči vsake blondinke.

Prav tako so plavolaske že same po sebi dovolj vpadljive, zato ne potrebujejo toliko bleščic na vekah, kot ženske z drugimi barvami las. Pač pa svetlolaskam ne glede na barvo oči lepo pristojijo rožnata in lila mat senčila za oči. Pri klasičnem smokey eye videzu naj črne odtenke zamenjajo z rjavkastimi ali sivimi. Posebej privlačno bodo slednji videti na platinastih blondinkah. Vendar je ta videz rezerviran samo za zvečer.

Blondinke s pepelnato plavimi lasmi naj uporabljajo zlato rjave odtenke, da svojemu videzu dodajo sijaj in živahnost. V nasprotnem primeru bodo videti kot brez življenja in obledelo. Vse v barvi šampanjca je idealno za dekleta s pepelno blond lasmi. Izogibati pa se morajo srebrnih odtenkov in bele barve z dodatkom bleščic.

# Obrvi

Ženske, ki so naravne plavolaske, ne bi smele svojih obrvi poudarjati z znatno temnejšimi barvicami. Idealne so nianse v svetlo sivkastih in rjavih odtenkih, ki niso bistveno temnejše od naravne barve dlačic. Vse več je kozmetičnih podjetij, ki razvijajo beauty izdelke, namenjene izključno plavolaskam!

Poleg same kakovosti svinčnika za obrvi je pomembno, da ne vlečete debelih in težkih potez, ampak s svinčnikom samo zarišete miniaturne črtice, s katerimi zapolnite obrvi in dlačice tam, kjer so vrzeli ali pretanke obrvi.

Ženske s pobeljenimi lasmi pa bi morale kar svojo frizerko ali kozmetičarko zaprositi, da jim malce posvetli naravno barvo njihovih obrvi, saj bodo le tako (zelo) posvetljeni lasje delovali bolj naravno.

# Rdečilo za lica

Rožnate barve načeloma lepo pristojijo večini plavolask. Svetlo rožnati odtenki so kot ustvarjeni za blondinke. Rožnati odtenki s podtonom zlate breskve pa so najboljše videti na klasičnih zlatolaskah. Ženske s temnejšo blond barvo las bi morale izbirati rdečila za lice, ki vlečejo na rjavo. Vse plavolaske pa bi se morale izogibati bakrenih odtenkov in barvi terakote, ker zaradi njih v resnici delujejo še bolj bledo. Na sploh naj bodo plavolaske pri uporabi bronzerja zelo zmerne!

# Ustnice

To, kar smo zapisali za rdečilo za lica, velja tudi za ustnice. Plavolaskam se roza odtenki božansko podajo, ne glede na podton. Nežno roza toni z bež ali rjavim podtonom so idealni za ženske s svetlo zlatimi odtenki blond las. Platinastim plavolaskam se poda žareče rožnata pa vse do rdeče barve. Blondinke, ki želijo nositi rdečo šminko, morajo imeti brezhibno polt. Za popoln videz naj uporabljajo zraven še obrobo za ustnice.

Za lep videz ustnic bi morale svetlolaske vsekakor uporabljati tudi barvico za ustnice v enaki barvi, kot je šminka ali za odtenek svetlejšo. Nikoli pa naj ne bo obroba temnejša od šminke, kar si lahko privoščijo samo temnolaske.

D. S.

Foto: Sitihome, Popsugar, Vogue, Shutterstock

Style. Več novic

New Report

Close