Beauty trik: Preprosti domači recepti za goste in dolge trepalnice

AnjaCajhen, 31. avgust 2018.

Glede na strukturo trepalnic so rezultati lahko ob redni uporabi teh domačih preparatov, vidni že v dveh tednih do enega meseca, odlični pa so tudi za občutljivo kožo okoli oči.

Losjon iz ricinusovega olja

V manjšo stekleničko vlijte olje in vaniljin izvleček v razmerju 3:1 in dobro premešajte. Potrebovali boste še krtačko za maskaro, in če imate kakšno, ki je ne uporabljate, jo samo dobro sperite.
Krtačko potopite v losjon ter ga nanesite na trepalnice od korena do vrha. Tretma ponavljajte dvakrat dnevno in ne pozabite, da morajo ob nanosu trepalnice biti čiste.

Vitaminski losjon

Uporabite kapsule vitamina E in olje s pomočjo vate nanesite na trepalnice od korene do vrha. Nanašajte dvakrat dnevno, najboljše zjutraj pred nanosom ličil ter zvečer pred spanjem. Ta vitamin je odličen tudi za nego občutljive kože okoli oči.

Ekstra bogat oljni losjon

V posodici zmešajte kapsulo vitamina E, enako količino kokosovega ter ekstra deviškega oljčnega olja. S pomočjo krtačke za maskaro ali bombažne vate dobljeni losjon nanašajte dvakrat dnevno na celotne (očiščene) trepalnice.

Opomba: ti losjoni so enako učinkoviti kot njihove tovarniške različice, vendar pa imejte v mislih, da rezultati ne bodo vidni v dnevu ali dveh, ampak po dveh tednih do meseca redne uporabe, glede na vašo strukturo trepalnic.

 

Foto: Pinterest, Jake Rosenberg

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close