Beneški filmski festival 2017: 10 mojstrovin, ki si jih morate ogledati!

Ti biseri sedme umetnosti bodo po mnenju filmskih kritikov uspeli pomesti s konkurenco in se izpostavili kot favoriti za oskarje!

Ogrevanje za novo filmsko sezono se je že začelo. Vsi veliki filmski festivali po Evropi peljejo do največje podelitve nagrad v filmskem svetu, oskarjev. Znano je, da je prav beneški filmski festival ponavadi dober pokazatelj, kateri filmi bodo poželi največ pozornosti kritikov, pa tudi obiska gledalcev v kinematografih in, nenazadnje, tudi najbolj čislanega zlatega kipca – Oskarja.

Čeprav letos ni tako očitnega kandidata za oskarje in druge prestižne nagrade, kot je bil lanski La La Land, vam predstavljamo 10 filmov, ki bodo po mnenju filmskih kritikov uspeli pomesti s konkurenco in se izpostavili kot favoriti. Shranite seznam (spisan z originalnimi nalsovi filmov) in uživajte v ogledu.

Downsizing

V filmu Downsizing igrata glavno vlogo Matt Damon in Kristen Wiig. Prav ta film je odprl 74. beneški filmski festival, ki letos poteka od 30. avgusta do 9. septembra. Zgodba govori o zakonskem paru, ki se nalašč pomanjša na velikost palčkov, da bi izboljšal svoje življenjske razmere in tako rešil svoje težave. Čeprav zveni kot dobra ideja, se ne bo razpletlo tako, kot sta si zakonca zamislila.

Mother!

Darren Aronofsky, režiser filma Rekviem za sanje in Črni labod, se je podpisal pod novost z imenom Mother! (Mati!). V njem igrajo Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris in Michelle Pfeiffer. Zgodba se odvija v domu para, katerega odnos je postavljen na preizkušnjo, ko v njun dom pridejo nepovabljeni gostje in porušijo njun mir.

The shape of water

Guillermo del Torro, mojster fantazije v svetu sedme umetnosti, je naredil nov film. Že njegovo zadnje delo z naslovom Crimson Peak je pokazal režiserjevo tankočutnost, kako opisati ljubezen, nasilje in tanko ločnico med njima; zdi se, da je najnovejši film, ki ga je naredil, torej The Shape of Water, vrhunec njegovega dosedanjega ustvarjanja, v glavnih vlogah pa nastopata Sally Hawkins in Octavia Spencer.

Suburbicon

V novem filmu slovitih bratov Coen in Georgea Clooneya ima glavno vlogo Matt Damon, povprečni oče iz predmestja, ki vzame stvari v svoje roke, potem ko mu roparji vdrejo v hišo. Čas dogajanja je umeščen v 50. leta minulega stoletja, poleg Damona v filmu nastopa še Julianne Moore.

The Leisure seeker

Helen Mirren in Donald Sutherland igrata ostareli par, ki se še zadnjič napoti dopustovat v svojo hišico za kampiranje, imenovano The Leisure Seeker in odideta na potovanje, da bi pobegnila od boleče resničnosti, njene borbe z rakom in njegovih težav, ki mu jih povzroča napredujoča Alzheimerjeva bolezen.

Hannah

Italijanska drama s Charlotte Rampling v glavni vlogi bo prikazana v osrednjem programu beneškega filmskega festivala. Film je intimni portret ženske, ki se bori na eni strani z resničnostjo, na drugi strani z umišljenim svetom, medtem ko se mora sprijazniti z dejstvom, da bo šel njen mož v zapor.

The private life of a modern woman

Sienna Miller in Alec Baldwin igrata v tem filmu, o katerem za sedaj ni veliko znanega, razen tega, da gre za dramo, ki bo izven tekmovalnega programa prikazana na tokratnem festivalu.

Loving Pablo

Javier Bardem in Penelope Cruz igrata v še enem filmu, ki opisuje zgodbo kralja kokaina, Pabla Escobarja. Ekranizacija knjižne uspešnice z naslovom Loving Pablo, Hating Escobar spremlja zgodbo novinarke, ki se je med opravljanjem svojega dela zaljubila v zloglasnega šefa medelinskega narkokartela.

Our souls at night

Več kot pol stoletja je minilo, odkar sta Robert Redford in Jane Fonda nazadnje zaigrala par na filmskem platnu. Zgodovina se ponavlja – film Our Souls at Night, posnet po knjižni uspešnici Kenta Harufa, bo zopet združil dve veliki filmski legendi.

Victoria & Abdul

Kada Abdul Karin, mladi uslužbenec, pripotuje iz Indije na kraljičin zlati jubilej in je prijetno presenečen nad naklonjenostjo kraljice. Na začudenje vseh prisotnih postaneta kraljica in Abdul tako pristna prijatelja, da ju skušajo kraljičini krogi ločiti. Zaradi Abdula začne kraljica na svet gledati drugače in to v njej prebudi čut za sočloveka. Glavno vlogo v tej biografski drami je odigrala Judy Dench (ponovno kot kraljica Victoria, ki jo je odigrala že v filmu Mrs. Brown), zaradi česar mnogi še bolj z nestrpnostjo pričakujejo nov film.

 

Foto: The Hollywood Reporter, Deadline, The Telegraph, E! Online, Variety, Paramount Pictures

New Report

Close